Pantse Syrjälle ehdollista vankeutta ex-puolisonsa pahoinpitelystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Pantse Syrjälle ehdollista vankeutta ex-puolisonsa pahoinpitelystä

Eppu Normaalin kitaristi-säveltäjä Mikko “Pantse” Syrjä, 61, on tuomittu 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.

3.10.2018 16:52

Jutun asianomistaja eli pahoinpitelyn uhri on Syrjän ex-puoliso, Hämeenlinnan teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo, 48.

Syytteen mukaan Eppu-kitaristi Mikko “Pantse” Syrjä pahoinpiteli vaimoaan Kirsi-Kaisa Sinisaloa kolmeen otteeseen: heinäkuussa 2014, alkuvuodesta 2016 ja tapaninpäivänä 2016.

Sinisalo kertoi oikeudessa, että pahoinpitely oli jatkunut vuosikausia. Hän sanoi vaienneensa asiasta 15 vuotta.

– Olin tottunut siihen, että minua heiteltiin erilaisilla esineillä, silmälaseilla, kynillä ja kahvimukeilla, Sinisalo kertoi.

Sinisalo kävi vammojensa takia lääkärissä. Kolhujen syyksi hän kertoi sen, että hän oli kaatunut saunaa lämmittäessään tai koira oli vetänyt hänet nurin. Hän kertoi valehdelleensa lääkärille koska hän pelkäsi, että lääkäri ilmoittaa poliisille ja asiasta tulee julkinen.

– Syynä oli halu suojella perhettä, halu pitää perheen mainetta yllä, halu pitää miehen mainetta yllä, halu suojella poikaa, Sinisalo kertoi oikeudessa.

Pantse Syrjä kiisti oikeudessa kaikki syytteet. Syrjän mukaan jupakan taustalla on erodraama. Hän haki vuonna 2015 yksin avioeroa. Syrjän avustaja sanoi oikeudessa, että vaimo suuttui miehen eroaikeista ja siitä syystä väittää perättömästi Syrjän aiheuttaneen hänelle vammoja.

– Koko vuosi 2016 puhuttiin eroamisesta. Kirsi-Kaisa ei halunnut erota. Sitten ero konkretisoitui, kun hänelle vuokrattiin oma asunto. Hän ei sitä kestänyt. Siitä on kysymys, Pantse Syrjä sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Pantse Syrjä perui oman erohakemuksensa. Kirsi-Kaisa Sinisalo haki yksin eroa alkuvuodesta 2017, ja ero tuli voimaan saman vuoden syyskuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi Syrjän syyllistyneen pahoinpitelyyn ja tuomitsi hänet 60:n päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?