Ilkka Heiskanen muistelee kirjassa hurjaa välikohtausta: veti puukon esille ja hajotti teatterin pukuhuoneen – poliisi vei putkaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Ilkka Heiskanen muistelee kirjassa hurjaa välikohtausta: veti puukon esille ja hajotti teatterin pukuhuoneen – poliisi vei putkaan

Ilkka ”Ilu” Heiskanen kertoo elämäkerrassaan synkätkin vaiheensa. Kerran hänet vietiin teatterista käsiraudoissa putkaan yöksi rauhoittumaan.

Ilkka "Ilu" Heiskanen on kokenut onnistumisia, mutta myös vaikeita vaiheita. Edelleen hän nauttii työstään – ja ennen kaikkea perheestään.

3.10.2018 7:15

Näyttelijä Ilkka Heiskasen, 56, elämäkerta ei kerro vain kivoista asioista. Paljon hän on myös saanut: hyviä rooleja, suurperheen – ja taidon nähdä komiikkaa vaikeissakin hetkissä.

Ilu – Ilkka Heiskanen esittää -teoksen (Docendo) on kirjoittanut toimittaja Liisa Talvitie. Ilun hän tuntee myös kälynä, mikä ei ole tarkoittanut rosojen kaunistelua.

Kirjassa muun muassa kerrotaan välikohtauksesta teatterinäytelmän harjoituksissa.

– Olen ainoa Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä, jonka poliisi on vienyt pukuhuoneesta käsiraudoissa putkaan, Heiskanen kertoo elämäkerrassaan.

1989 teatterilla harjoiteltiin Riivaajat-näytelmää. Ilu Heiskasella oli ”hermot riekaleina”. Kova työtahti, perhe-elämä ja kosteat elämäntavat oli huono yhdistelmä.

Kun ohjaaja Kalle Holmberg meni pukuhuoneeseen antamaan harjoitusten jälkeen palautetta, alkoi tapahtua. Ilu räväytti esityksessä olleen puukon esille.

Kalle Holmberg käveli tyynesti pois tilanteesta, mutta Ilu ei tyyntynyt.

– Tempaisin pukuhuoneen oven irti saranoilta, väänsin putkijalkaiset tuolit mutkalle ja pistin koko huoneen peiliä myöten tuhannen päreiksi, Heiskanen kertoo kirjassa tapahtumasta, joka olisi saanut jäädä tapahtumatta.

Paikalle tulivat teatterin laitosmiehet ja kaksi poliisia. Näyttelijä vietiin Kisahallin putkaan, jossa hän tärisi yhden yön nukkumatta.

– Olin takuuvarma, että saan potkut, Heiskanen kertoo kirjassa.

Teatterinjohtaja Aulis Salovaara kysyikin tupakan tarjottuaan, sopiiko, että korvaat seuraavasta palkasta vahingot. Sopihan se.

Kalle Holmberg oli Ilulle melkein kuin oma isä.

– Gerbiilinkokoista kyyneltä puski silmistäni selvitellessäni asiaa Kallen kanssa, Ilu muistelee kirjassa.

Jutun tiedot ja lainaukset: Ilu – Ilkka Heiskanen esittää/Docendo/Liisa Talvitie

Miten Ilkka Heiskanen päätyi rodeoklovniksi? Entä millainen mies oli nuorena näyttelijänä? Lue koko artikkeli keskiviikon Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?