Kuningatar Elisabetilla on salainen apuväline vilkuttamiseen: Opiskelijoiden vitsikäs lahja sai yllättävän vastaanoton - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabetilla on salainen apuväline vilkuttamiseen: Opiskelijoiden vitsikäs lahja sai yllättävän vastaanoton

Prinsessa Anne kertoo uudessa kirjassa kuningatar Elisabetin saamasta näppärästä lahjasta.

1.10.2018 12:56

Kun kuninkaalliset matkustavat, on paljon vilkuttelua luvassa. Tätä on odotettavissa myös herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn yhteisellä edustusmatkalla lokakuussa.

People-lehden tietojen mukaan kuningatar Elisabetilla on tähän tehtävään näppärä apuväline, jota aviopari voisi lainata yhteiselle kiertueelleen Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Fidzille ja Tongalle.

Kun kuningatar vieraili Australiassa vuosia sitten, sai hän paikalliselta opiskelijaryhmältä lahjaksi mielenkiintoisen vekottimen. Opiskelijoiden tarkoituksena oli todennäköisesti pilailla, mutta kuningatar ilahtuikin saamastaan esineestä. Kyseessä oli vilkuttamiseen tarkoitettu apuväline.

Kuningatar Elisabet lomailee joka kesä hulppeassa linnassaan Skotlannissa.­

Kuningatar Elisabetin tytär prinsessa Anne, 68, paljastaa tiedon hauskasta lahjasta Robert Hardmanin kirjassa Queen of the World, joka ilmestyy myös HBO:n samannimisenä dokumenttina.

– He antoivat hänelle täytetyn hanskan, jossa on puinen vipuvarsi. Sitä nykäisemällä käsi liikkuu edestakaisin, prinsessa Anne kertoo kirjassa.

– Luulen, että he kuvittelivat sen olevan vitsikästä, mutta kuningatar oli lahjasta ihastuksissaan.

Ei ole tiedossa, käyttikö kuningatar ikinä saamaansa esinettä. Lahjan epäillään päätyneen kuningattaren kesäasuntoon Skotlannissa, Balmoralin linnaan.

Kuningatar Elisabet ja prinsessa Anne edustivat yhdessä Skotlannissa.­

Kuninkaallisiin tapaamisiin kuuluu myös paljon kättelyä. Prinsessa Anne on ratkaissut asian omalla tavallaan. Hän ei kättele ihmisiä ollenkaan.

Vanha brittihovia koskeva ”sääntö” kieltää kuninkaallisia kättelemästä ketään, mutta se on nykypäivänä pikemminkin menneisyyden kaiku kuin ketään pakottava normi.

– Alun perin ajatus oli, että jos et pysty kättelemään kaikkia, ei kannata tehdä niin ollenkaan. Pidin tavallaan tästä ajatuksesta kiinni, mutta huomasin, etteivät muut tehneet niin, prinsessa Anne paljastaa dokumentissa.

Dokumentti nähdään HBO:lla lokakuussa.

Vilkutushärpäke ei ole ainut esine, joka on löytänyt kotinsa Balmoralin linnasta. Kuningatar on perheineen nauttinut kesistä linnassa jo vuosikymmenet. Aikaisemmin uutisoitiin, että Elisabet pakkaa näille matkoille aina mukaan yhden hyvin poikkeuksellisen esineen.

Brittilehti The Mirror kertoo, että Elisabetin isälle, kuningas Yrjö VI:lle kuulunut miekka matkaa aina Buckinghamin palatsista Balmoraliin kuningattaren mukana. Kuningatar käyttää miekkaa aatelointiin. Tiedossa ei kuitenkaan ole, miksi kuningatar ottaa sen mukaansa Skotlantiin.

Lue myös: Prinsessa Anne pitää eräästä vanhasta kuninkaallisesta säännöstä tiukasti kiinni – laukoi suorat sanat tv:ssä: ”Huomaan kyllä, että muut eivät tee niin”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?