Alina Voronkova on Miss Suomi 2018! Tuuletti villisti voittoaan

Alina Voronkova sai kutreilleen Miss Suomen kruunun.

29.9.2018 21:07 | Päivitetty 29.9.2018 22:02

Helsinkiläinen Alina Voronkova, 23, kruunattiin lauantai-iltana vuoden 2018 Miss Suomeksi Billnäsin ruukissa. Tuore Miss Suomi innostui lavalla villeihin tuuletuksiin palkintoaan nostaen ja kiljuen. Voronkovan reaktio sai yleisöstä riemuisan reaktion aplodien kera.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Eevi Ihalainen, 18, ja toiseksi perintöprinsessaksi Jenny Lappalainen, 23. Lappalainen valittiin myös lehdistön suosikkimissiksi. Yleisön suosikkimissi oli Milla-Mari Waismaa, 23.

– Meillä on ihan huikea blondikolmikko, parempaa en olisi voinut toivoa. Tänään heitetään korkkarit kattoon!, Voronkova tuuletti onnellisena heti voittonsa jälkeen.

– Itkettää niin paljon, ettei tule kyyneleitään. Minusta tulee helposti lähestyttävä ja aktiivinen missi, haluan tehdä työni hyvin. Odotan eniten sitä, että pääsen tekemään töitä. Olen kolme vuotta valmistautunut tätä hetkeä varten, tuore Miss Suomi jatkoi.

Voronkova kertoo jännittäneensä kovasti.

– Kun omaa nimeä ei perintöprinsessojen kohdalla sanottu niin kyllä siinä jalat tärisi, onneksi oli pitkä mekko peittämässä, hän nauraa.

Räväkäksi, puheliaaksi ja iloiseksi itseään kuvaileva Voronkova on osallistunut erilaisiin kauneusmittelöihin ennenkin ja häneltä löytyy jo muun muassa Mikkelin neidon kruunu vuodelta 2015 ja Miss MP -titteli Helsingin moottoripyörämessuilta viime vuodelta.

Kaunotar iloitsi myös perheensä läsnäolosta missifinaalissa.

– Ihan uskomatonta. Mun vanhemmat on ekaa kertaa kattomassa mun kauneuskilpailuja, Voronkova hihkui onnellisena.

Poikaystävä pelaa jääkiekkoa

Kaunotar haali itselleen jo paljon ihailijoita alkusyksystä, sillä hän sijoittui Ilta-Sanomien missifinalistiäänestyksessä toiseksi saaden 19 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Voronkovalla on kannattajia myös maailmalla, hänen poikaystävänsä asuu nimittäin nykyään Japanissa.

23-vuotias ja 170-senttinen kaunotar on kuvaillut itseään porukan hauskuuttajaksi.

– Olemme seurustelleet kolme vuotta, Voronkova on kertonut.

– Hän on karismaattinen, hauska, heittäytyväinen ja aina tukee mua, Voronkova kuvaili rakastaan Ilta-Sanomille.

Voronkovan poikaystävä on jääkiekkoilija Joonas Hurri. Hurri on pelannut aikaisemmin muun muassa Pelicansin Liiga-joukkueessa, ruotsalaisseura Asplöven HC:ssa ja kiinalaisseura KRS Heilongjiangin riveissä.

Elokuussa mies muutti Japaniin, koska teki vuoden mittaisen sopimuksen Aasian liigan japanilaisjoukkue Nikko Icebucksin kanssa.

Voronkovan mukaan hänen ja Hurrin etäsuhde ei ole ongelma.

– Meillähän tämä on tuttua kauraa, kun hän oli viime vuoden Kiinassa. Mä pääsin kuitenkin asumaan siellä suurimman osan kaudesta. Mutta Facetime, soittelut, viestit, some... missi listasi yhteydenpito tapoja.

– Hän on todella tiiviisti mun elämässä kiinni, vaikka onkin tosi kaukana.

Perintöprinsessat häkeltyivät sijoituksistaan: ”Mieletöntä”

Myös ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittu Ihalainen itki vuolaasti kruunauksen jälkeen ja kyyneleet valuivat pitkin poskia.

– Kun nimeni sanottiin, päässäni ei liikkunut muutamaan sekuntiin yhtään mitään. Vaikka koko ajan uskoin omiin mahdollisuuksiini, olin todella yllättynyt. Tahdon olla koko kansan missi ja aion ottaa missivuodesta kaiken mahdollisen irti, hän iloitsi.

Alina Voronkova, Eevi Ihalainen (oik.) ja Jenny Lappalainen (vas.).

Myöskin toinen perintöprinsessa Jenny Lappalainen häkeltyi sijoituksestaan täysin.

– Tämä on niin mieletöntä! Meillä on niin supermahtava kolmikko tässä, että huh huh! Lappalainen hihkui.

Missivuodesta hän odottaa huikeaa.

– Me tullaan tekee isoja juttuja tulevana vuonna, en malttaisi odottaa!

Tuore Miss Suomi sai perinteiset poskisuudelman perintöprinsessoilta.

Lappalainen paljasti finaalikymmenikön jäävän Ruukille yöksi. Hän kuvailee missifinalistien ryhmähengen olleen poikkeuksellisen hyvä.

– Jäämme tänne hotelliin yöksi ja vietämme aikaa yhdessä vielä viimeisen kerran. Tulee varmaan itku taas, kun pitäisi sanoa kaikille tytöille jäähyväisiä, Lappalainen nieleskeli itkua.

Alina Voronkova haali itselleen jo paljon ihailijoita alkusyksystä, sillä hän sijoittui Ilta-Sanomien missifinalistiäänestyksessä toiseksi saaden 19 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Miss Suomi -finaalin tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna hyvinvointiyrittäjä Jutta Rouvinen, valokuvaaja Nadi Hammouda, Jounin Kaupan toimitusjohtaja Minttu Murphy-Kaulanen, vuoden 1998 Miss Suomi Jonna Ziprus sekä Seiskan uutistuottaja Katja Lintunen.

Missifinaali näytettiin Viafree-palvelussa. Suoran lähetyksen juonsivat entinen Miss Suomi Heidi Sohlberg sekä Viasatin ja Viaplayn NHL- ja KHL-studioiden isäntä Iiro Harjula. Red carpet -juontajana toimi fitness-kaunotar ja mediapersoona Janni Hussi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?