Poptähti puhuu ensimmäistä kertaa julkisesti surustaan: tytär syntyi kuolleena – ”On vain kylmä, kamala ja julma totuus” - Viihde - Ilta-Sanomat

Poptähti puhuu ensimmäistä kertaa julkisesti surustaan: tytär syntyi kuolleena – ”On vain kylmä, kamala ja julma totuus”

Take That -yhtyeestä tuttu Gary Barlow kertoo uudessa omaelämäkerrassaan avoimesti vuonna 2012 perhettä kohdanneesta tragediasta.

Gary Barlow’n omaelämäkerta julkaistaan torstaina.­

29.9.2018 16:44

Gary Barlow, 47, muistetaan 1990-luvulla supersuositun Take That -poikabändin jäsenenä. Viime aikoina hän on työskennellyt muun muassa musiikkituottajana ja sooloartistina.

Nyt Barlow avautuu ensimmäistä kertaa julkisuudessa suuresta surusta, joka kohtasi perhettä vuonna 2012. Tuolloin uutisoitiin, että Gary Barlow’n ja hänen vaimonsa Dawnin, 48, neljäs lapsi syntyi maailmaan kuolleena elokuussa 2012. Pariskunta oli nimennyt tyttölapsensa ennalta Poppyksi.

Gary Barlow tuli tunnetuksi Take That -poikabändin jäsenenä.­

Barlow kertoo torstaina julkaistavassa omaelämäkerrassaan A Better Me, millainen vaikutus murheellisella tapahtumalla oli laulajan ja hänen vaimonsa elämään, Daily Mail -lehti raportoi.

Barlow kertoo, kuinka kaikki tuntui kuin unelta, kun hän kuuli sydäntä särkevän uutisen. Pariskunnan annettiin viettää tunti kuolleena syntyneen lapsen kanssa.

– Kun hän syntyi, tuntui siltä kuin valo olisi ilmestynyt huoneeseen, Barlow muistelee.

– Se oli upeaa. Halasimme häntä vuoron perään ja otimme valokuvia. Se oli yksi elämäni parhaimmista tunneista elämäni vaikeimpina aikoina.

Todellisuus iski kuitenkin pian vasten pariskunnan kasvoja. Barlow kuvailee, kuinka hänestä tuntui siltä, että kaikki ilma karkasi keuhkoista ja joku kuristi kurkkua.

– Hoitajat alkoivat epäröidä ja he halusivat viedä hänet pois. Kenenkään ei pitäisi joutua näkemään tai käymään läpi sitä, mitä me koimme ja näimme seuraavan 24 tunnin aikana, Barlow kuvailee omaelämäkerrassaan.

– Ei ole olemassa surullisempaa näkyä kuin nähdä äiti kuollut lapsi sylissään ja nähdä, kuinka hän toivoo lapsen heräävän eloon kaikella tahdonvoimallaan, Barlow kuvailee.

Gary Barlow ja hänen vaimonsa Dawn ovat olleet naimisissa 17 vuotta.­

Surullinen päivä koitti vain 10 päivää ennen kuin Barlow esiintyi Take That -yhtyeen kanssa Lontoon olympialaisten päätösseremoniassa.

Laulaja tunnustaa The Sun -brittilehdessä julkaistussa otteessa, että lapsen menettämisen tuottama tuska oli käsittämätön.

– Olin täynnä pelkoa siitä, mitä Dawnin täytyi käydä läpi. En voinut sietää ajatusta kärsimyksestä, jota vaimoni joutuisi kokemaan: vaimoni, joka on sydämeni, sieluni, paras ystäväni, lapsieni äiti, kaunis, ystävällinen, kärsivällinen, niin kärsivällinen, rakastava ja vakaa kallio.

Pian lapsen traagisen kuoleman jälkeen laulajan vaimolla Dawnilla todettiin traumaperäisen stressihäiriön laukaisema tyypin yksi diabetes. Pariskunta on ollut naimisissa 17 vuotta.

Gary Barlow esiintyi Britannian Manchesterissä toukokuussa 2017.­

Musiikista tuli laulajan pakokeino todellisuudesta.

– Olen kertonut tästä julkisesti aiemminkin. Se on kuulunut musiikissani vuosia. Mutta koko sinä aikana, kun olen ollut julkisuudessa, siitä on ollut vaikea puhua. Ei ole tapaa kaunistella sitä – ei ole olemassa glitteriä, jolla voi koristella asian. On vain kylmä, kamala ja julma totuus.

Barlow yritti hukuttaa itsensä töihin. Vuosi tyttären kuoleman jälkeen hänen kalenterinsa oli tungettu täyteen erilaisia menoja.

Hittinikkari romahti lopulta täysin vuonna 2016. Hän myös kertoo taistelleensa bulimiaa vastaan samalla kun hän yritti selvitä soolouraansa kohdanneesta alamäestä.

– En vieläkään tiedä, mitä tunnen. Olen vielä hyvin vihainen. Jos en puhu tai ajattele asiaa, voin työntää sen pois mielestäni ja vältellä osaa tuskasta. Mutta tiedän, että tunteet ovat olemassa pinnan alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?