Sari Piippo jätti uransa Brysselissä ja ryhtyi kotiäidiksi Suomessa – mieleen putkahti idea sarjakuvasta: piirustustaidon puute ei hidastanut - Viihde - Ilta-Sanomat

Sari Piippo jätti uransa Brysselissä ja ryhtyi kotiäidiksi Suomessa – mieleen putkahti idea sarjakuvasta: piirustustaidon puute ei hidastanut

Sari Piippo ei halua saarnata tai tarjota pakkopullaa, vaikka Luomuhömppään tunkeekin välillä asiaa. Terveelliset elämäntavat, kestävä kulutus ja luonnonmukainen elämäntapa ovat tärkeitä entiselle Brysselin-naiselle, joka ei ole lentänyt kymmeneen vuoteen.

Sari Piippo nauttii täysin siemauksin tärkeiden asioiden ilmoille tuomisesta sarjakuvan avulla.­

29.9.2018 15:40

– Luomuhömppä lähti aikoinaan mieheni lausahduksesta, jossa hän ehdotti sitä henkilöksi kehittelemääni tarinaan, kertoo espoolainen sarjakuvabloggaaja, kotiäiti ja entinen EU-kääntäjä Sari Piippo (s. 1968).

Sari Piippo kertoo olleensa Brysselissä talous- ja oikeusasioita tehneenä EU-kääntäjänä kunnes neljännen lapsen jälkeen perheestä tuli kymmenen vuotta sitten paluumuuttaja.

– Olen viihtynyt kotiäitinä tosi hyvin. Tämä on ollut elämäni parasta aikaa, mutta jossain vaiheessa tuli mieleen, että mitä sitä isona tekisi, kun pieninkin lapsi alkoi jo olla iso.

Sitten 2014 kuvaan tuli sarjakuva.

Salaattihiukset, vihreät luomukainalot ja porkkanavartalo synnyttävät Luomuhömpän.­

Piippo kertoo, ettei hän koskaan ollut uneksinutkaan sarjakuvan tekemisestä, vaikka olikin lukenut Aku Ankkaa, Tinttiä ja Asterixia pienestä pitäen.

– Olin piirtänyt viimeksi lapsena, mutta kun näitä Luomuhömpän käsikirjoituksia alkoi silloin syntyä, niin tilanne muuttui. Tein ensi alkuun joitakin kymmeniä käsikirjoituksia pöytälaatikkoon.

– Tyttäreni Viivi Valkama (s. 2000) on taitava piirtäjä, mutta en saanut häntä houkuteltua mukaan ennen kuin kesällä 2016, kun lahjoin Viiviä piirtolevyn avulla. Hänen intoaan kesti kymmenkunnan stripin verran, ja sitten oli pakko alkaa itse yrittää, naurahtaa Piippo, joka kertoo piirtolevyn olleen hänelle suuri kannustaja.

– Piirtolevy on helppo ja kätevä väline yrittää saada jotain aikaiseksi. Paperille en edes yrittänyt piirtää, kertoo Piippo suhteestaan piirtämiseen, jota hän harrastaa yleensä iltaisin.

– Käsikirjoituksia popsahtelee mieleen jatkuvasti, mutta yleensä en tee valmista kerralla. Yhteen kolmen ruudun strippiin menee jopa useampi tunti. Saatan tehdä ruudun kerrallaan ja leikin mielelläni värien kanssa. Piirtämisen aloittaminen on aina vaikeinta, koska piirtäminen ei ole vahvin lajini.

Sari Piippo nauttii täysin siemauksin tärkeiden asioiden ilmoille tuomisesta sarjakuvan avulla.­

Sari Piippo kertoo arvostavansa sanomalehtien nykysarjakuvista muun muassa Scott Adamsin Dilbertiä.

Luomuhömpän henkilöinä ovat L-teemaan hurahtanut porkkanavartaloinen äiti, jolla on salaattihiuspehko. Muina henkilöinä ovat Mies, Pissis ja Kaksoset.

Luomuhömpän maailmassa ihminen on sitä, mitä hän syö.

– Sarjan ideat tulevat omasta elämästä ja sosiaalisesta mediasta.

Sari Piippo ei halua saarnata tai tarjota pakkopullaa vaikka Luomuhömppään tunkeekin välillä asiaa. Piippo kertoo luettavansa sarjansa miehellään ja lapsillaan.

– Onhan se niin hieno tunne, kun katsoo piirtämäänsä sarjakuvaa ja toteaa, että tämän minä olen tehnyt tänään. Ja haasteita riittää kotiäidille!

Luomuhömppä-sarjaa voi lukea verkossa osoitteessa luomuhomppa.sarjakuvablogit.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?