Jenni Haukiolta sympaattinen reaktio miehensä puheeseen: Sauli Niinistö pohti parin Aaro-pojan tulevaisuutta – ”Kun katson poikani sinisiin silmiin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jenni Haukiolta sympaattinen reaktio miehensä puheeseen: Sauli Niinistö pohti parin Aaro-pojan tulevaisuutta – ”Kun katson poikani sinisiin silmiin”

Julkaistu: 28.9.2018 12:21

Jenni Haukio ja Sauli Niinistö viettävät onnellista lapsiarkea.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö mainitsi torstaina amerikkalaisen ajatushautomon tilaisuudessa Aaro-poikansa puhuessaan ilmastonmuutoksen torjunnasta.

– Jos me menetämme jään arktisilla alueilla, me menetämme maapallon...Kun katson poikani sinisiin silmiin, mietin, millaista maailmaa hän tulee katselemaan tulevaisuudessa, Niinistö pohti tilaisuudesta twiitanneen asiantuntijan Ted Reinertin mukaan.

Niinistön puoliso Jenni Haukio uudelleentwiittasi Reinertin twiitin. Twiitin yhteyteen Haukio lisäsi vain sydämen.

Lue lisää: Sauli Niinistö osallistui ilmastokeskusteluun Washingtonissa – mietteliäs kommentti Aaro-pojasta

Haukiosta on viime kuukausina kuoriutunut ahkera twiittaaja. Haukio liittyi Twitteriin jo vuonna 2014, mutta kolmasosan kaikista twiiteistään hän julkaisi elokuun aikana eikä tahti ole hiljentynyt.

Vaikka aktiivisuus on lisääntynyt, Haukio jakaa tyylilleen uskollisesti pääasiassa kolmeen eri aiheeseen liittyviä päivityksiä, IS uutisoi syyskuun alussa. Hänen tilillään tilaa saavat lukemiseen ja kirjallisuuteen, luontoon ja eläimiin sekä lapsiin ja koulunkäyntiin liittyvät aiheet. Viime aikoina hän on ollut huolissaan esimerkiksi kouluteiden turvallisuudesta, koulukiusaamisesta ja eläinturismin eettisyydestä.

Jenni Haukio ja Sauli Niinistö Porin asuntomessujen avajaisissa heinäkuussa.

Myös viestintäasiantuntijat olivat panneet muutoksen merkille. Esimerkiksi Turun yliopiston viestinnän dosentti Jukka-Pekka Puro kertoi Haukion käyttävän tiliään suorastaan henkilöbrändejä käsittelevien oppikirjojen mukaisesti niin, että itse tuotettua sisältöä ja muilta lainattuja jakoja on sopivassa suhteessa. Lisäksi hän osaa valikoida esille tuotavat aiheet osuvasti.

– Haukioon liittyen on vaikea löytää minkäänlaista kriittistä tai ilkeää puhetta. Häneen kohdistuu hyvin vahva myötäkarva Twitterin kaltaisessa ympäristössä, joka on hengeltään ja luonteeltaan ilkeilevä. Se on saavutus sinänsä.

Lue lisää: Jenni Haukio julkaisi kolmasosan kaikista twiiteistään elokuun aikana – viestinnän professori lisäisi loistavaan somestrategiaan vielä yhden seikan

Twiittaamisen lisäksi myös Haukion emännöinti on saanut asiantuntijoilta kehuja. Haukio muun muassa esitteli Ranskan presidentin puolisolle Brigitte Macronia Helsinkiä elokuussa ja piti seuraa Yhdysvaltain ensimmäiselle naiselle Melania Trumpille heinäkuussa.

Jenni Haukio ja Melania Trump keskustelevat.

Jo Trumpien vierailun jälkeen Haukion kehuttiin olleen välitön emäntä.

– Hän vaikutti hyvin huomaavaiselta emännältä. Hän oli hyvin eloisa verrattuna Melania Trumpiin ja hän selkeästi halusi avata keskustelua ja luoda vieraalleen sellaisen tunteen, että hän on tervetullut, arvioi kirjailija, muoti- ja etikettiasiantuntija Mirva Saukkola.

– Hän vaikutti oikein välittömältä, hänellä oli paljon ilmeitä ja eleitä, kun he keskustelivat, Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus puolestaan havainnoi.

Brigitte Macron ja Jenni Haukio olivat kuin vanhat ystävykset.

Lue lisää: Vaatimaton, hillitty ja hallittu – asiantuntijat arvioivat, millainen Jenni Haukion julkinen profiili on: pidättyväinen kuori mureni

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?