Viihde

Anna Puu suunnitteli tämän vuoden Roosa nauhan – ”Yhdessä me ihmiset olemme luonnonvoimien kaltainen voima”

Julkaistu:

Syöpäsäätiö haluaa tänä vuonna Roosa nauha -keräyksellä muistuttaa, että rintasyövän varhainen toteaminen ehkäisee rintasyöpäkuolemia. Tehokas seulonta ja hyvä hoito ovat vieneet Suomen Euroopan kärkikolmikkoon rintasyövästä selviytymisessä. Muusikko Anna Puu toi Roosa nauhaan voimasymbolinsa, salaman.
Suomessa yli 5 000 naista vuodessa sairastuu rintasyöpään. Jotta potilaat paranevat ja hoidot onnistuvat, on olennaista, että kasvain havaitaan varhain seulontojen ja varhaisdiagnostiikan avulla.

– Seulontaikäisillä 50-69-vuotiailla naisilla lähes 70 prosenttia rintasyövistä löytyy seulonnoissa. Rintasyöpätietoisuus ja mammografiat ovat ihan keskeinen asia siinä, miksi varhainen toteaminen on niinkin hyvässä mallissa, sanoo Syöpäsäätiön asiantuntijalääkäri Riikka Huovinen.

Tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija on muusikko Anna Puu. Nauhan teemana on Minä & Sinä. Meissä on voimaa.

Anna Puu halusi Roosa nauhaan saman salaman, joka on hänen kitarahihnassaan. Annalle salama symboloi voimaa – ja tässä keräyksessä juuri ihmisessä olevaa voimaa. Hän haluaisi nähdä salaman kaikkien suomalaisten rinnassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Yhdessä me ihmiset olemme luonnonvoimien kaltainen voima. Minä & Sinä voimme tehdä paljon syöpätutkimuksen edistämiseksi ja syövän selättämiseksi, Anna ajattelee.

Syöpäsäätiön Roosa nauha on kerännyt varoja naisten syöpien tutkimukseen vuodesta 2003. Tuoreen tutkimuksen mukaan se on noussut suomalaisten mielikuvissa kaikkein mieluisimmaksi lahjoituskohteeksi.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen kotimaisen syöpätutkimuksen rahoittaja. Säätiö saa varansa yksinomaan lahjoituksista. Roosa nauha -keräysvaroilla on rahoitettu osin tutkimuksia, joiden ansiosta esimerkiksi rintasyövän biologiset alatyypit pystytään tunnistamaan ja potilaille voidaan suunnitella yksilöllisempiä, tehokkaampia lääkehoitoja.

Tutkimusapurahojen rinnalla osa Roosa nauha -tuotoista ohjataan sairastuneiden ja heidän läheistensä neuvontaan ja tukeen. Syöpäjärjestöillä on noin 50 neuvontahoitajaa ympäri Suomea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 12.10.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt