Näin Emilia Bottaksen, 25, etäsuhde ulkomailla asuvan Valtteri-puolison kanssa sujuu – viettivät juuri toista hääpäiväänsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Emilia Bottaksen, 25, etäsuhde ulkomailla asuvan Valtteri-puolison kanssa sujuu – viettivät juuri toista hääpäiväänsä

Kilparatsastukseen hurahtaneen Emilia Bottaksen arki kulkee nykyään sujuvasti Helsingin-kodin, hevostallin ja Monacon välillä.

Emilia Bottaksen arki täyttyy tällä hetkellä hevosurheilusta.­

26.9.2018 18:06

Entinen kilpauimari Emilia Bottas, 25, on hurahtanut hevosurheiluun toden teolla. Vuosi sitten kilpaili Emilia ensimmäistä kertaa legendaarisessa Helsinki International Horse Show’ssa esteratsastuksessa. Tämä vuosi ei ole poikkeus, sillä Emilia nähdään jälleen kisaamassa Helsingin jäähallissa esteratsastuksen parissa lokakuun 19.–21. päivä järjestettävässä Horse Show’ssa.

Vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon kehitystä. Emilia siirtyi vuosi sitten Sanna Backlundin valmennukseen, jolta hän on saanut runsain määrin varmuutta koko hevosurheiluun liittyen.

Emilia Bottas kisaa esteratsastuksen parissa Helsinki International Horse Show’ssa.­

– Täytyy sanoa, että ennen kuin siirryin Sannan valmennettavaksi, minulla ei ollut kunnon käsitystä ratsastusurheilusta. Kaikki on hoidosta ja ruokinnasta lähtien näytetty minulle nyt kädestä pitäen, Emilia kertoo Helsinki International Horse Show’n tiedotustilaisuudessa.

Uima-altaasta maneeseille

Kilpauinti täytti Emilian elämän usean vuoden ajan. Kun ura kilpauimarina päättyi, avautui Emilian elämään tilaa hevosille.

– Hevoset ja eläimet ovat olleet minulle aina sellainen henkireikä. Olen aina ollut todella eläinrakas ja hoitanut kavereiden hevosia. Kilpailuhenkisyydestä huolimatta kaikki on lähtenyt liikkeelle rakkaudesta hevosiin, Emilia kertoo IS:lle.

Emilia Bottas vuosi sitten tallilla hevosensa Joli van de Groenendyckin kanssa.­

Kilpauimarina Emilia tottui urheilemaan yksin. Hevosurheilun maailmassa menestys perustuu usein ratsastajan ja hevosen väliseen yhteyteen.

– Se vaatii erilaista keskittymistä, että pystyy toimimaan tiiminä hevosen kanssa ja löytämään sen yhteyden.

Vielä ei ole varmaa, millä hevosellaan Emilia kisaa Horse Show’ssa tänä vuonna. Valinnanvaraa on, sillä Emilia omistaa yhteensä kolme hevosta, jotka majailevat kaikki valmentajan tallilla Janakkalassa.

Valtteri ja Emilia Bottas elokuussa Duathlon-tapahtumassa Lahdessa.­

Emilia ja hänen miehensä, F1-kuljettaja Valtteri Bottas asuvat pääkaupunkiseudulla.

– Asumme pääkaupunkiseudulla, mutta arkeni täyttyy paljon siitä, että kuljen Janakkalaan treenaamaan, Emilia kertoo.

Hääpäivän viettoa leppoisissa merkeissä

Työnsä vuoksi Valtteri on siirtänyt kirjansa Monacon-asunnolle, jossa hän viettää paljon aikaa. Kiireistä huolimatta pari pyrkii järjestämään yhteistä laatuaikaa.

– Aina kun minulla on vapaata, yritän saada järjestettyä niin, että pääsisin käymään Monacossa Valtterin luona, Emilia sanoo.

Bottakset menivät Helsingin Johanneksenkirkossa syyskuussa 2016.­

Syyskuussa 2016 naimisiin mennyt pari vietti äskettäin toista hääpäiväänsä. Tärkeä juhlapäiväkin kului kotimaan maisemissa.

– Olimme Suomessa viettämässä sitä. Hääpäivä sujui oikein leppoisasti ja mukavasti, Emilia hymyilee.

Emilia ei ole haikaillut muuttoa ulkomaille Valtterin perässä, sillä hän viihtyy Suomessa.

– Minulla on ystävät ja perhe Suomessa, joten tuntuu erittäin luonnolliselta asua täällä, hän kertoo.

Lue lisää: Emilia Bottas juhlisti 2-vuotishääpäiväänsä hellyttävällä kuvaparilla – faneilta sataa onnitteluja

Vauhti huumaa

Sekä Emilia että Valtteri ovat molemmat suuntautuneet vauhdikkaisiin lajeihin, joissa on riskinsä. Kunnianhimoinen Emilia ei kuitenkaan tuhlaa liikaa energiaa niiden miettimiseen.

– Molemmat ymmärrämme, minkälaiset riskit lajeissamme on. Mutta eihän sitä niin voi elää, että aina miettisi vain niitä, Emilia sanoo.

Bottakset saapumassa varikolle Monacon Grand Prix’ssa 2016.­

Hevosurheilun maailmaan hyppääminen on ollut Emilialle uusi ja jännittävä asia, ja Valtteri onkin tukenut puolisoaan täysillä hänen tavoitellessa unelmiaan.

– Valtteri on todella ylpeä minusta ja siitä, että minulla on tällainen intohimo, Emilia hymyilee.

Lue lisää: Valtteri ja Emilia Bottas esittelivät uuden perheenjäsenensä Instagramissa – tässä on suloinen Fanni-koira

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?