Napakympin ensimmäistä juontajaa kohtasi karmea tragedia vain 7-vuotiaana – löysi äitinsä tapettuna perheen kodista - Viihde - Ilta-Sanomat

Napakympin ensimmäistä juontajaa kohtasi karmea tragedia vain 7-vuotiaana – löysi äitinsä tapettuna perheen kodista

Markus Similä kertoi muistelmissaan äidin väkivaltaisen kuoleman jättäneen jälkensä.

Heinäkuussa menehtynyt Markus Similä kertoi muistelmissaan ja IS:n haastattelussa lapsuutensa tragediasta.­

24.9.2018 11:35

Toimittajalegenda Markus Similän kuolinilmoitus julkaistiin sunnuntain Helsingin Sanomissa. Ilmoituksen mukaan Similä oli kuollut 17. heinäkuuta, 81-vuotiaana.

Similää jäivät kaipaamaan hänen lapsensa ja lapsenlapsensa.

Similä aloitti toimittajan työt vain 17-vuotiaana ja vuosien varrella hän eteni median moniosaajaksi, joka teki myös radiota ja tv:tä. Miehen tunnetuimpiin tv-töihin lukeutuu Napakymppi, jotta Similä juonsi ensimmäiset puoli vuotta.

Monitaituri kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2010, kuinka hänellä oli ollut aina hyvä tuuri töiden suhteen. Näyttelijä Tarmo Manni oli aikoinaan sanonut nuorelle Similälle kyseessä olevan karman laki. Lapsena Similä oli nimittäin joutunut kokemaan suuren menetyksen, kun hänen äitinsä tapettiin.

Mustasukkainen rakastaja oli puukottanut Similän äidin ja tappoi sitten itsensä perheen asunnossa Etu-Töölössä vuonna 1945. Heidät löysi vain seitsemänvuotias Similä, joka jäi isänsä, kapellimestari Martti Similän hoiviin. Similän vanhemmat olivat eronneet pari vuotta aiemmin.

Isä oli kuitenkin nuorelle pojalleen varsin etäinen hahmo.

– Isä oli illat pitkät konserteissa tai istumassa kapakoissa. Hän vietti sellaista taiteilijaelämää. Mutta hyvin tulimme toimeen keskenämme. Isä oli loistava kynänkäyttäjä, sieltä olen varmaan perinyt taitoni.

Similä kirjoitti vuonna 1993 muistelmissaan, kuinka äidin traaginen kuolema vaikutti häneen vielä vuosien jälkeen. Toimittaja kertoi tuhonneensa kaikki arvokkaat ihmissuhteensa, kolme avioliittoakin.

– Äidin kuoleman takia en uskaltanut rakastaa. Ja se on hirveä puute ihmisessä. Mutta se on kyllä sulanut, ja olen oppinut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?