Erostaan ilmoittaneille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle sataa tukea yli puoluerajojen – kollegat järkyttyivät uutisesta: ”Varmasti on vaikeata” - Viihde - Ilta-Sanomat

Erostaan ilmoittaneille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle sataa tukea yli puoluerajojen – kollegat järkyttyivät uutisesta: ”Varmasti on vaikeata”

Politiikan unelmaparin Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen kymmenen vuotta kestänyt avioliitto on tullut tiensä päähän.

24.9.2018 9:09

Satu Taiveaho kertoi asiasta viime perjantaina Facebookissa. Hän totesi parin jättäneen avioerohakemuksen yhdessä. Myös Kaikkonen kommentoi eroa omilla Facebook- ja Twitter-tileillään.

– Voin vakuuttaa, että emme ole luovuttaneet helpolla, vaan aina yrittäneet jatkaa yhdessä eteenpäin, Kaikkonen kirjoitti.

Pari avioitui kesällä 2008, työpaikkaromanssin seurauksena. Pari oli tavannut toisensa eduskunnassa, missä Taiveaho vaikutti Sdp:n ja Kaikkonen keskustan mandaatilla.

Molemmille sateli valtavasti tukea – myös yli puoluerajojen.

– Lämpimiä terveisiä molemmille. Koettakaa löytää tilaa ja rauhaa omien tunteiden ja ajatusten läpikäymiseen. Toivottavasti lähipiirissä on ihmisiä, jotka voivat olla kuunnellen läsnä, Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka kirjoitti.

– Voimahalaus, niin ikään Sdp:n Jutta Urpilainen toivotti.

– Tsemppiä koko perheelle, perussuomalaisten Tom Packalén rohkaisi.

– Voimia teille kaikille, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo tsemppasi.

Lue lisää: Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen eroavat: ”Kyyneliä on ollut viime viikkoina paljon”

Sdp:n entinen kansanedustaja ja yleisurheiluvaikuttaja ja Arto Bryggare toivotti parille voimia ja malttia.

– Siinä alussa, kun ero realisoituu, kannattaa miettiä minuutti kerrallaan elämää. Että ottaa maltilla, koska se on alussa hirvittävän raskasta, ainakin oli minulle, Bryggare kommentoi IS:lle.

Bryggare kertoo tuntevansa pariskunnan hyvin, mutta ei ole perillä heidän elämästään.

– En väitä, että tiedän mitään viisaita sanoja. Jokainen ihminen on kuitenkin omassa elämässään ainutlaatuinen. Voin toivoa, että heillä kuitenkin ajan kautta elämä taas hymyilee. Nyt se ei varmaan sitä tee.

– Ihmisillä on ihmeellinen kyky ajan myötä sietää tuskaa. Kun aika kuluu, niin tuska vähän rauhoittuu. Mutta nyt varmasti on vaikeata, ja sen takia toivon, että he ottavat vähän aikaa maltilla elämässä.

Rkp:n kansanedustaja Eva Biaudet tuli surulliseksi kuultuaan uutisen.

– Mutta sehän ei ole mitenkään epätavallinen tilanne, vaan on hirveän tavallista. Pienten lasten vanhemmuusaika on raskasta aikaa ja koko uran ja varsinkin politiikan yhteensovittaminen on haasteellista ihan kenelle vain. Se on siinä mielessä sääli, että se on ollut niin kovaa, että sitä muutosta haetaan varmaan näin, Biaudet sanoi IS:lle.

Ero tuli Biaudetille hienoisena yllätyksenä.

– Ainahan ne tulee muille. Harvemminhan muut osaa ymmärtää. Mutta sitähän ei koskaan kukaan tiedä, millaisia vaikeuksia ja haasteita ihmisten elämässä kuitenkin on. Loppujen lopuksi meillä kaikilla on aika paljon samoja haasteita ja elämäntilanteita. Sen takia ei muuta voi toivoa, kuin että he saisivat kerättyä voimia niin, että voisivat mahdollisimman hyvin mennä eteenpäin. Elämä kuitenkin voi olla vaikka miten hyvää vielä monta monta kertaa, vaikka on tällaisia pohjia.

Lue lisää: Romanssi yli puoluerajojen, tapailua eduskunnassa, vaikea vanhemmuus – Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon suuri rakkaustarina

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?