Uutuuskirja: Kiira Korpi muistelee, kun perheen kotiin jouduttiin kutsumaan poliisit: ”Tirkistelijä oli selvästi ollut siellä usein” - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Kiira Korpi muistelee, kun perheen kotiin jouduttiin kutsumaan poliisit: ”Tirkistelijä oli selvästi ollut siellä usein”

Kiira Korpi avautuu kirjassaan julkisuuden varjopuolista.

Kiira Korpi lähdössä olympialaisiin helmikuussa 2006.

22.9.2018 11:58

Kolme EM-mitalia taitoluistelijana saavuttanut Kiira Korpi nousi viime vuosikymmenellä yhdeksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista urheilijoista.

Korpi kertoo Jere Nurmisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava) tuntemuksiaan julkisuuden valokeilasta.

Hän nousi julkisuuden henkilöksi jo 17-vuotiaana edustettuaan Suomea Torinon olympialaisissa. Myöhemmin samana vuonna hänet palkittiin Vuoden positiivisin suomalainen -tittelillä.

Kun Korvesta, 29, tuli suuri suomalainen esikuva, hän piti sitä tärkeänä ja vastuullisena tehtävänä.

Puhtoisesta imagostaan tunnettu Korpi kertoo tehneensä esikuva-asemastaan taakan. Korpi koki, että hänen täytyy mahtua ”täydellisen Suomi-neidon muottiin, jossa olen aina yltiöpositiivinen enkä pahoita kenenkään mieltä”. Uransa jälkeen hän on tajunnut, että ”ketään ei loppujen lopuksi kiinnostanut tekemiseni niin paljon kuin kuvittelin”.

Paitsi joitakin. Korpi avautuu kirjassa yksityiskohtaisesti julkisuuden varjopuolista.

– Yksikin mies otti yhteyttä ja kertoi, että aikoo hankkiutua eroon kaikista muista, jotta voi mennä minun kanssani naimisiin. Sain myös kotiin kirjeen elinkautisvangilta.

Kiira Korpi on kilpauransa jälkeen toiminut mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina.

Korpi asui vielä vanhempiensa luona, kun hän eräänä iltana huomasi äitinsä kanssa, että joku tirkistelee heidän asuntoonsa ikkunasta. Äiti ja tytär herättivät Rauno-isän. Paikalle soitettiin poliisit.

– Toinen poliisi lähti tirkistelijän perään, mutta tuli hetken päästä takaa-ajon jälkeen uupuneena takaisin ja totesi, että ei saanut miestä kiinni. Mies oli rakentanut puun taakse pienet tikkaat, jotta pääsi kurottautumaan yläkerrassa olevan huoneeni ikkunan tasalle. Tirkistelijä oli selvästi ollut siellä usein.

Poliisit rauhoittelivat Korpea ja sanoivat, etteivät tirkistelijät yleensä enää palaa tirkistelypaikalle sen jälkeen, kun ovat jääneet kiinni.

– Niin kävi myös tässä tapauksessa. Mitään vakavampaa ei onneksi koskaan tapahtunut, mutta kyllä minä välillä fanitapaamisissa mietin, että millaisiakohan tyyppejä ympärillä pyöri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?