Romanssi yli puoluerajojen, tapailua eduskunnassa, vaikea vanhemmuus – Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon suuri rakkaustarina - Viihde - Ilta-Sanomat

Romanssi yli puoluerajojen, tapailua eduskunnassa, vaikea vanhemmuus – Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon suuri rakkaustarina

Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon yhteinen taival on päättymässä.

Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon yhteinen taival on päättymässä.

Avioerohakemuksen jättänyt pariskunta löysi toisensa eduskunnasta ja vietti yhdessä yli kymmenen vuotta.

Julkaistu: 21.9.2018 19:48

Satu Taiveaho, 41, ja Antti Kaikkonen, 44, eroavat. Satu Taiveaho kertoi parin jättäneen avioerohakemuksen yhdessä.

Taiveaho ja Kaikkonen ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta. Pari kihlautui vuonna 2006, ja häitä vietettiin heinäkuussa 2008.

Ensimmäiset vihjeet parin yhteisestä tulevaisuudesta saatiin Linnan juhlissa vuonna 2005.

Kaksi vuotta demareiden kansanedustajana eduskunnassa istunut Satu Taiveaho juhli yksin, sillä hän oli eronnut miehestään samana syksynä. Hän oli pukeutunut vaaleanpunaiseen paljettimekkoon.

Kansanedustajat Satu Taiveaho (sd) ja Antti Kaikkonen (kesk) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 16. syyskuuta 2010.

Taiveahosta ja Antti Kaikkosesta liikkui huhuja, sillä he olivat viihtyneet syksyn mittaan hyvin yhdessä eduskunnassa.

Lue lisää: IS:n haastattelu vuodelta 2006 – Rakastavaisia vai ei?

Juhlissa Kaikkonen myönsi Ilta-Sanomille, että hänen tarkoituksenaan oli hakea Taiveahoa tanssiin. Mediassa levinnyt tahaton kommentti nauratti paria myöhemmin, sillä vielä tuolloin he olivat vain hyviä ystäviä.

– Kyllä se mielessä on käynyt, hän sanoi tuolloin.

Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho kihlautuivat Riihimäellä Paalijärven lintutornissa.

Parin kuukauden päästä pari myönsi IS:n haastattelussa tapailevansa, mutta kiisti seurustelun. Kesällä he kertoivat kihlautumisestaan, joka tapahtui Paalijärven lintutornissa Riihimäellä. Ystävyyssuhde oli syvennyt rakkaudeksi ja sen merkiksi pari kaiversi nimikirjaimensa tornin puuhun.

Eduskunnassa kihlaus ei yllättänyt.

Tästä sen saattoi jo arvata: Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho Linnan juhlissa vuonna 2005.

– Heidän lempensä oli kyllä nähtävissä, arvioi keskustan kansanedustaja Eero Lankia.

– Kyllä se oli pitkään tiedetty, totesi puolestaan Pia Viitanen (sd).

”Kanki meni naimisiin”

Pariskunta vietti yhteispolttarit juhannusaattona 2008. Sekä morsiamen että sulhasen kaverit olivat yhdessä suunnitelleet hauskan ohjelman. Mökki oli vuokrattu näköalapaikalta Kuusankosken läheltä.

Polttariperjantai vietettiin rentoutumalla porealtaassa ja laulamalla karaokea.

Heinäkuussa Hämeenlinnan vanha kirkko soitti hääkelloja ja SDP:n kansanedustaja, entinen piispa Ilkka Kantola vihki Kaikkosen ja Taiveahon. ”Kanki meni naimisiin”, IS kirjoitti.

Vasta kihlautuneet Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho.

Pari lähti kirkolta hevosvaljakolla satojen kaupunkilaisten seuratessa vierestä. Poliisi sulki kadun muulta liikenteeltä.

Vanajanlinnassa vietetyt juhlat paisuivat yli kahdensadan ihmisen karkeloiksi. Paikalle olivat saapuneet muun muassa ex-pääministeri Paavo Lipponen perheineen, kansanedustaja-muusikko Mikko Alatatalo puolisonsa kanssa sekä uunituore SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Seuraavana aamuna vastanaineet matkustivat Tansaniaan.

– Se oli huikea päivä, pari muisteli IS:lle kesällä 2016.

Vanajanlinnassa vietetyt hääjuhlat paisuivat yli kahdensadan ihmisen karkeloiksi.

Vaikea tie vanhemmuuteen

Parin yhteinen taival ei ollut helppo, sillä molemmat haaveilivat vuosia vanhemmuudesta. He kärsivät lapsettomuudesta, jolle ei löytynyt selkeää syytä tutkimuksista huolimatta.

Lue lisää: Lapsettomuudesta kärsivä Satu Taiveaho havahtui erikoisiin oireisiin syksyllä – yllätysraskaus päättyi keskenmenoon

Pari kokeili hedelmöityshoitoja, mutta ne olivat vaikeita eivätkä tuottaneet tulosta. Vuonna 2008 hoitojen yhteydessä liikaa hormonia saanut Taiveaho ensin käyttäytyi sekavasti Sdp:n puoluekokouksessa ja joutui sairauslomalle. Pettymys oli raskas ja hoidot saivat jäädä yhteen kertaan.

Kaikkosen ja Taiveahon häitä tanssittiin heinäkuussa 2008.

Seuraavaksi Kaikkonen ja Taiveaho yrittivät adoptiota, mutta prosessi kaatui syksyllä 2011 Kaikkosen vaalirahasyytteen vuoksi. Taiveaho kuvailu adoption peruuntumisen tuntuneen kuin keskenmenolta.

Lopulta ratkaisu löytyi sijaisvanhemmuudesta, joka muutti molempien elämän. Syksyllä 2014 perheeseen tuli alle yksivuotias poika ja vuotta myöhemmin perheeseen tuli vielä kolmevuotias tyttö.

Kaikkonen myöntää, että lapsen pitäminen ensi kertaa sylissä oli tunteikas hetki ja Satu näki Antin itkevän ensimmäistä kertaa.

Uuden elämäntilanteen tähtihetkeksi hän mainitsi kuitenkin arkisen kokemuksen: ensimmäinen pysäköinti marketin lapsiperheille varattuun parkkiruutuun.

Satu Taiveaho ja kansanedustaja Antti Kaikkonen kodissaan Tuusulassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?