Spike Lee paljastaa Helsingin Sanomissa, että yhteistyö Jasper Pääkkösen kanssa jatkuu tulevaisuudessa – ”Hän teki vaikutuksen ihan kylmiltään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Spike Lee paljastaa Helsingin Sanomissa, että yhteistyö Jasper Pääkkösen kanssa jatkuu tulevaisuudessa – ”Hän teki vaikutuksen ihan kylmiltään”

Ohjaajakuuluisuus Spike Lee kertoo Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa miten näyttelijä Jasper Pääkkönen teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

Jasper Pääkkönen saa suitsutusta Spike Leeltä.

21.9.2018 18:58

Ohjaaja Spike Lee, 61, kehuu Helsingin Sanomissa näyttelijä Jasper Pääkköstä.

Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa Lee kertoo muistavansa hyvin miten Pääkkönen asteli Blackkklansman-elokuvan koekuvauksiin.

– Jasper oli erittäin fiksu. Hän ei kertonut, mistä on kotoisin, vaan alkoi vain näytellä. Se oli loistava strategia. En tiennyt hänen historiaansa, vaan hän teki vaikutuksen ihan kylmiltään. Luulin, että Jasper on oikeasti joku punaniska crackpää (crackhead) jostain (Yhdysvaltojen) etelästä! ohjaaja kertoo HS:lle.

Pääkkönen sai roolin, ja näyttelee nyt ohjaajakuuluisuuden elokuvassa valkoisten ylivaltaa ajavaa Ku Klux Klan -järjestön julmaa aktivistia.

– Uskoin siihen, mitä hän teki. Uskoin, että hän pystyisi olemaan Felix. Jasper herätti hahmon henkiin käsikirjoituksen sivuilta, Lee kehuu HS:n haastattelussa.

Lee paljastaa haastattelussa, että miesten yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa tavalla tai toisella.

– Me teemme yhdessä töitä tulevaisuudessa, Lee sanoo Helsingin Sanomille.

Jasper Pääkkönen Blackkklansman-elokuvan Felixinä.

IS:n tietojen mukaan ohjaaja Spike Lee saapuu Suomeen vierailemaan Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleille. Maineikas elokuva-alan festivaali järjestetään 20.–30. syyskuuta Helsingissä.

Leen saapuminen on Pääkkösen ja vierailua isännöivän Yhdysvaltain suurlähetystön ansiota.

Kun Lee oli Cannesin elokuvajuhlilla pohtinut vierailua Suomeen, Pääkkönen oli tarttunut siihen, ja ehdottanut suoraan Suomeen saapumista.

Spike Lee saapuu IS:n tietojen mukaan Suomeen.

Lee vetää festivaalin aikana Masterclass-luennon yleisön edessä lauantaina 22. syyskuuta. Masterclass tarkoittaa yleensä tilaisuutta, jossa arvostettu tekijä kertoo urastaan sekä näkemyksiään elokuvien tekemisestä.

Lue lisää: Jasper Pääkkösen tähdittämän Blackkklansman-elokuvan ohjaaja Spike Lee ottaa kärkkäästi kantaa rasismiin: ”Meidän täytyy herätä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?