Puolustus toi oikeuteen yhden todistajan – Tomi Metsäketo joutui sermin taakse - Viihde - Ilta-Sanomat

Puolustus toi oikeuteen yhden todistajan – Tomi Metsäketo joutui sermin taakse

Tinder-viestittelystä ja sen seurauksista todistanut nainen ei halunnut kohdata laulajaa silmästä silmään.

21.9.2018 17:17

Yksi laulaja Tomi Metsäkedon kunnian törkeästä loukkaamisesta syytetyistä oli nimennyt oikeuteen todistajaksi hyvän ystävänsä. Nainen sai oikeudelta luvan todistaa sermin takaa, koska hän ei halunnut nähdä Metsäketoa.

Käräjäsalin rakenteesta johtuen meneteltiin poikkeuksellisesti niin, että sermi pystytettiin Metsäkedon eikä todistajan ympärille. Menettely sopi laulajalle, joten todistajan kuuleminen saatiin käyntiin joutuisasti.

Nainen kertoi, ettei hän ole koskaan tavannut Metsäketoa, mutta oli vaihtanut tämän kanssa muutamia viestejä Tinder-seuranhakupalvelussa vuonna 2015. Viestit eivät johtaneet treffeihin.

Nainen alkoi seurustella erään toisen miehen kanssa. Kävi yllättäen ilmi, että Metsäketo oli tämän miehen kaveri.

– Hän oli kaljalla istuessaan näyttänyt minun kuvaani. Siinä kohtaa Tomi oli sanonut ai toi huora, oon mä sitä pannut, nainen kertoi oikeudessa.

Parisuhde kesti noin kaksi vuotta. Sen aikana Metsäketo oli naisen mukaan muun muassa kysellyt mieheltä, että vieläkö tämä on yhdessä ”sen pyrkyrin” kanssa.

Naisen todistus kytkeytyy kunnianloukkaussyytteisiin siten, että hänen syytteessä oleva ystävänsä vetosi hänen kokemuksiinsa puolustuksessaan.

Syytetty nainen osallistui laajaan Facebook-keskusteluun Metsäkedosta syksyllä 2017. Siinä hän todistaja-ystävänsä kokemuksiin vedoten syytti Metsäketoa huorittelusta, jatkuvasta vonkaamisesta ja häiriköinnistä sekä kuvaili tätä sovinistiksi, valehtelijaksi ja väkivaltaiseksi.

Syytetty sanoi yhä seisovansa sanojensa takana.

– Minulla ei ole syytä epäillä, että ystävä olisi valehdellut minulle.

Hän kuten muutkin syytetyt naiset vetosivat myös siihen, että lukuisat ihmiset olivat kirjoittaneet Metsäkedon väitetyistä ahdisteluista nettiin.

– Siellä oli hyvin yksityiskohtaisia kirjoituksia naisten omilla nimillä ja kasvoilla. Oli liian monta kirjoitusta, jotta se pystyisi olemaan keksittyä, yksi syytetty sanoi.

Kaikki neljä naista kiistivät syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Heidän kirjoituksissaan Metsäketoa väitettiin muun muassa raiskaajaksi ja sarja-ahdistelijaksi.

Lue lisää: Tomi Metsäkerto kuuli nettikirjoittelusta ensimmäisenä ystäviltään – asian vakavuus paljastui, kun hänen työnsä loppuivat

Kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vaatii naisille sakkorangaistuksia. Hänen mukaansa nettikeskustelussa luulot otettiin faktana.

– Ulvotaan susien tapaan laumassa. Yhtäkkiä koetaan oikeutetuksi, että minäkin saan kirjoittaa, kun niin moni muukin on kirjoittanut, Hämäläinen sanoi loppulausunnossaan.

Kaksi syytetyistä oli kirjoittanut kommenttinsa CIA Naisten olohuone -nimiseen ryhmään. Ryhmä on suljettu, mutta sillä oli yli 50 000 jäsentä.

– Tämä ei ole keskustelupalsta vaan lynkkauspalsta, asianajaja Kari Karjalainen kuvaili omassa loppulausunnossaan Metsäkedosta siellä käytyä keskustelua.

Käräjäoikeus antaa jutussa tuomion kahden viikon kuluttua.

Lue lisää: Tomi Metsäkedon avustaja kertoi laulajan elämästä ahdistelukohun jälkeen – ruokakaupassakin paheksuvia katseita: ”Jättää käsityksen”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?