Kiira Korpi paljastaa elämäkerrassaan: asetti Arthur-rakkaalleen tiukan vaatimuksen parin suhteesta – salamyhkäisyys johti väärinkäsityksiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Kiira Korpi paljastaa elämäkerrassaan: asetti Arthur-rakkaalleen tiukan vaatimuksen parin suhteesta – salamyhkäisyys johti väärinkäsityksiin

Kiira Korpi vaikeni pitkään parisuhteestaan julkisuudessa täysin. Nyt hän kertoo elämäkerrassaan, miten rakkaus Arthur Borgesin kanssa roihahti.

21.9.2018 15:04

Taitoluistelija Kiira Korven elämäkerta Kiira – Ehjäksi -särkynyt (Otava) ilmestyy keskiviikkona. Jere Nurmisen kirjoittamassa teoksessa Korpi kertoo avoimesti urheilu-urastaan, sen varrella kohtaamistaan vaikeuksista ja parisuhteestaan nykyisen aviopuolisonsa Arthur Borgesin kanssa. Korpi on puhunut aiemmin parisuhteestaan julkisuudessa vain hyvin vähän.

Korpi ja Borges tutustuivat vuonna 2010. Korpi kertoi vuonna 2015 IS:lle, että amorina parin välillä toimi laulaja Anna Abreu.

– Anna Abreu vinkkasi minulle Arthurista Plan Jäägaalassa, ja muutama viikko myöhemmin tapasin Arthurin Torinon MM-kisoissa 2010. Aika nopeasti tiesin, että tässä on nyt jotain erityistä, vaikka emme edes nähneet alkuun kovin paljon molempien kiireiden takia, Korpi kertoi IS:lle.

Elämäkerrassaan Korpi kertoo, ettei hän tuntenut Abreuta entuudestaan juurikaan, mutta sai tältä silti gaalassa ”oudonnimisen” miehen puhelinnumeron.

– Tämä oudonniminen mies asui Milanossa, työskenteli muotialalla ja oli tehnyt mallintöitäkin. Ei kuulostanut yhtään minun tyyppiseltäni, ex-luistelija sanoo elämäkerrassaan.

Borges on työskennellyt muodin parissa Italiassa ja nykyään New Yorkissa. Kuvassa Borges ja Korpi Helsingissä kesällä 2015.

Korpi ei soittanut Arthur Borgesille, mutta laittoi tälle myöhemmin viestin Facebookissa.

– Aloimme chattailla, ja yllätyin huomatessani, miten samanhenkiseltä Arthur vaikutti kanssani. Tosi kivanoloinen tyyppi, ajattelin. MM-kisat olivat alkamassa Torinossa muutaman päivän päästä, ja pyysin Arthuria katsomaan kisoja, koska Milanosta oli Torinoon vain reilun tunnin ajomatka.

Arthur saapui paikalle ja seurasi piippuhyllyltä Korven pieleen mennyttä kisaa. Kilpailun jälkeen kaksikko kohtasi nopeasti. Borges kysyi, voisiko Korpi tavata hänet myöhemmin ja kertoi odottelevansa kaverinsa luona sillä aikaa kun Korpi osallistui illalliselle.

– Ei Arthurilla oikeasti mitään kavereita Torinossa ollut, vaan hän sulkeutui autoonsa, kaatoi kuljettajan istuimen lepoasentoon ja odotti torinolaisella parkkipaikalla viestiä minulta, Korpi kertoo kirjassaan.

Borges muisteli parin ensikohtaamisesta Gloria-lehdelle vuonna 2016.

– En tiennyt taitoluistelusta tai Kiirasta mitään. Ajoin Torinoon, ja kun pääsin perille, melkein kaikki liput oli myyty. Jouduin maksamaan paikasta piippuhyllyllä 200 euroa. Kisan jälkeen näin Kiiran jakamassa nimikirjoituksia väkijoukossa. Huikkasin jostain välistä, että hauska tavata, ja Kiira pahoitteli joutuvansa menemään vielä pressitilaisuuteen. Hän sanoi voivansa tavata vasta myöhemmin, Borges muisteli Glorian haastattelussa.

Korpi ja Borges saapuivat yhdessä Linnan juhliin vuonna 2015.

Korpi paljastaa kirjassaan, että tunteja myöhemmin hän ja Borges tapasivat ja viettivät koko yön jutellen. Rakkaus roihahti heti ja komea ja pitkä Borges hurmasi urheilullisen Korven. Pari alkoi seurustella. Korpi kertoo kirjassaan esittäneensä suhteesta Borgesille tiukan ukaasin.

– Määräsin Arthurille, että suhteestamme ei saanut puhua julkisuudessa mitään.

Koska Korpi ei puhunut kumppanistaan eikä kertonut tästä julkisuudessa juuri mitään, levisi Suomessa tieto, että Borges olisi italialainen malli. Kun pari osallistui Linnan juhliin vuonna 2015, aloittivat monen juhlien vieraista keskustelun suomalais-espanjalaisen Borgesin kanssa englanniksi.

– Oikeasti tämä ”italialainen malli” oli suomalainen mittatilauspukujen johtava asiantuntija Tom Fordilla, ja myi jopa kymmenien tuhansien eurojen pukuja maailman varakkaimmille ihmisille ympäri maailmaa.

Keväällä 2017 Korpi ja Borges kertoivat Instagramissa menneensä kihloihin. Pari ehti seurustella ennen kihlojaan noin seitsemän vuoden ajan. He hehkuttivat kihlauutisen yhteydessä rakkauttaan sosiaalisessa mediassa.

– Sanaton, kiitollinen ja niin onnellinen, Korpi kirjoitti.

– Olen saanut viettää seitsemän upeaa vuotta tämän upean naisen kanssa. Tänään kysyin sen ison kysymyksen ja hän vastasi myöntävästi. Olen maailman onnellisin mies, Arthur hehkutti kumppaniaan.

Parin tunnelmallisia häitä vietettiin vappuna Italiassa, Como-järvellä. Pohjois-Italiassa sijaitseva järvi oli paikkana luonteva, sillä se sijaitsee lähellä parin entistä yhteistä kotikaupunkia Milanoa. Häidensä jälkeen pari matkusti häämatkalle Kambodžaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?