Uutuuskirja: Kiira Korvella oli salasuhde venäläismiljardööriin – huijasi ovelasti Korven luokseen, antoi lahjaksi 300 000 euron luksusauton

Kiira Korpi paljastaa Kiira – Ehjäksi särkynyt -elämäkerrassa, että hän vietti 20-vuotiaana aikaa venäläisen miljardöörin kanssa ja sai tältä ylellisiä luksuslahjoja.

21.9.2018 14:30

Entinen taitoluistelija ja moninkertainen arvokisamitalisti Kiira Korpi kertoo avoimesti elämänsä kipukohdista ja urheilu-urastaan keskiviikkona ilmestyvässä elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt. Jere Nurmisen kirjoittaman teoksen on kustantanut Otava.

Korpi kertoo elämäkerrassaan myös rakkauselämästään ja eräästä ”salaiseksi seikkailuksi” tituleeraamastaan suhteesta. Korpi paljastaa kirjassa, että tarinan ovat aiemmin kuulleet vain hänen perheensä ja aivan lähimmät ystävät.

Kun Korpi luisteli EM-kisoissa vuonna 2009, sai hän kisojen jälkeen kutsun Venäjälle paikalliseen tv-ohjelmaan ja Marie Claire -lehden kuvauksiin. Epämääräinen kutsu tuli Korven pääsponsori Valion kautta, joten luistelija koki järkeväksi lähteä reissuun.

Jo matkan alku oli erikoinen. Korpi lennätettiin Moskovaan yksityiskoneella ja hänet majoitettiin hulppeaan luksushotelliin. Reissu muuttui yhä erikoisemmaksi, kun Korpea kuljetettiin poliisisaattueessa pitkin Moskovan katuja. Koko matkan aikana Korvelle ei ollut selvää, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Sovittujen kuvausten jälkeen hänet kiidätettiin panssaroidulla ajoneuvolla hulppeille illallisille.

– Kävi ilmi, että käynnissä oli erään venäläisen pankinjohtajan 50-vuotisjuhlat, ja juhlavieraina pöydässä istui upporikkaita liikemiehiä. Mietin ihmeissäni, mikä juttu tämä oikein on, Korpi kertaa tapahtumia elämäkerrassaan.

Juhlissa 20-vuotias Korpi tapasi nelikymppisen miehen, jonka ylellisellä talolla hän jatkoi iltaa. Mies oli iskenyt silmänsä Korpeen seuratessaan taitoluistelun EM-kisoja ja halusi tavata suomalaistähden. Hän oli järjestänyt koko matkan ja kuvaukset Valion kautta vain saadakseen Korven luokseen. Mies paljasti olevansa ihastunut Korpeen ja hän antoi tälle lahjaksi sormuksen.

– Tilanne oli todella vaivaannuttava, ja halusin ehdottomasti kieltäytyä lahjasta, mutta Andrei sanoi, että kieltäytyminen ei ollut vaihtoehto. Se olisi ollut liian epäkohteliasta. Niinpä otin sormuksen kohteliaasti vastaan, Korpi kertoo viitaten häntä Venäjällä isännöineeseen Andrei Malahoviin.

Kiira Korpi taitoluistelun EM-kisoissa tammikuussa 2009. Upporikas venäläismiljardööri näki suomalaisen esityksen ja iski tähän silmänsä.

Erikoista Moskovan-vierailua seurasi lukuisia pyyntöjä tavata mies. Korpi kieltäytyi niistä kohteliaasti, kunnes myöntyi lopulta matkustamaan Ranskaan miljardööriksi paljastuneen venäläismiehen ylelliseen kartanoon. Mukaan lähtivät Korven Petra-sisko, manageri Mikko ja taitoluistelija Niina Laksola. Nelikon lomamatka oli täynnä luksusta, autosaattueita ja kalliita lahjoja. Retkiä tehtiin 297-jalkaisella luksusjahdilla.

Loma ei Korven mukaan ollut ainoa, vaan vastaavia matkoja seurasi syksyn 2009 aikana useampia.

– Omatkin tunteet lämpenivät, mies oli mukava, antelias ja hänellä oli hauska huumorintaju. Kaikesta aisti, että hän oli kokenut paljon ja halusi nauttia elämästä. Tiesin, että kyseessä oli kerran elämässä -tyyppinen vaihe, joten miksi en nauttisi siitä. Hulppeat puitteet ja miehen antamat lahjat eivät varsinaisesti haitanneet, Korpi kertoo kirjassaan.

Kaikista hulppeimman lahjan Korpi sai mieheltä Ranskassa. Miljardööri lahjoitti hänelle upouuden Audin urheiluauton, joka maksaisi Korven mukaan Suomessa noin 300 000 euroa.

– Auton konepellillä lepäsi valtava kukka-asetelma ja rusettinauhaan oli painettu isojen hyttysten kuvia, koska mies oli antanut minulle lempinimeksi mosquito, hyttynen, ex-luistelija muistelee kirjassaan.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Suomeen palannut Korpi koki yllätyksen. Hänen vanhempiensa talon ovelle ilmestyi saksalainen rekkakuski, joka toimitti auton Suomeen.

– Tilanne oli epätodellinen. Olin kyllä kertonut autosta kotona, mutta ei meille tullut mieleenkään, että mies oikeasti lähettäisi auton Suomeen. Mutta nyt saksalainen urheiluauto seisoi rekan kyydissä meidän kotipihallamme Hakametsässä. Kukaan ei ollut kertonut minulle, miten pitää toimia, kun venäläinen miljardööri haluaa lahjoittaa sinulle luksusauton. Isä pelkäsi, että naapurit näkevät auton, ja äiti itki tilannetta paniikissa. Mikko ajoi auton nopeasti pihaan ja peitti sen isän kanssa pressulla.

Korpi matkasi EM-kisojen jälkeen Venäjälle tietämättä, että matkan takana oli häneen ihastunut miljardööri.

Autosta koitui kuluja, jotka venäläismiljardööri halusi ehdottomasti maksaa.

– Luulen, että johdamme edelleen autoverotilastoa Suomessa, sillä pelkkä autoveron osuus tuosta Audista oli yli 130 000 euroa.

Lopulta suhde venäläismiljardöörin kanssa hiipui, ja Korpi meni elämässään eteenpäin. Petra-siskon nimiin julkisuuden välttämiseksi rekisteröity auto myytiin muutaman vuoden kuluttua ja rahat siitä päätyivät Petralle.

– En varsinaisesti rakastunut mieheen, mutta kyllä minulla jonkinlaisia tunteita häntä kohtaan syttyi, Korpi myöntää Kiira – Ehjäksi särkynyt -kirjassa.

Onnellisesti naimisissa

Nykyään 29-vuotias Kiira Korpi on naimisissa suomalais-espanjalaisen Arthur Borgesin kanssa. Pariskunta alkoi tapailla keväällä 2010, vain hieman sen jälkeen kuin Korven yhteydenpito venäläismiljardöörin kanssa oli päättynyt.

Korpi ja Borges avioituivat viime vappuna Como-järven rannalla Pohjois-Italiassa. Pari tapasi ensi kertaa Italiassa, ja asui siellä välillä Borgesin työskennellä maassa. Tunnelmallisten häidensä jälkeen Korpi ja Borges matkustivat häämatkalle Kambodžaan.

Nykyään Korven vasenta nimetöntä koristaa sormus.

Nykyään kilpauransa päättänyt Korpi asuu New Yorkissa yhdessä puolisonsa kanssa. Borges työskentelee kaupungissa muodin parissa ja Korpi aloitti siellä opinnot yliopistossa tänä syksynä.

– Minulla on uusi elämänvaihe alkamassa. Aloitan opiskelemaan psykologiaa, Korpi kertoi IS:lle kesällä.

Korpi pääsi opiskelemaan New Yorkin ytimessä, Manhattanilla sijaitsevaan The New School -nimiseen yliopistoon. Hän on aiemmin opiskellut Suomessa kauppatieteitä.

Psykologian opinnot tuntuivat Korvelle luonnolliselta vaihtoehdolta, sillä hän on aina ollut kiinnostunut ihmismielen kiemuroista.

– Minua kiinnostaa kaikki mielen ja aivojen toiminta. Minulla on ollut omia kokemuksia mielen haasteista, joten halu auttaa muita on noussut aika vahvasti esille. Nyt sille on ollut tilaakin, Korpi totesi.

Korpi ja Borges saapuivat yhdessä Linnan juhliin vuonna 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?