Viihde

Minttu Räikkösen Instagramissa on selkeä teema – Asiantuntija arvioi: Näin valtaisa somejulkisuus vaikuttaa perheen maineeseen

Julkaistu:

Kimi Räikkösestä nähtiin ennen jäämiehenä, nyt häntä kehutaan lapsirakkaaksi ja avoimeksi.
Tyylikäs, viileä ja leidi, kirjoittavat Minttu Räikkösen ihailijat. Kommentit ovat peräisin naisen Instagram-tililtä. Minttu Räikkönen on tätä nykyä tähti, jonka elämää seuraa suuri joukko ihmisiä ympäri maailmaa. Instagramissa seuraajia on 148 000.

Sosiaalisen median tilillä on perhepotretteja, otoksia Räikkösen aviomiehen Kimi Räikkösen kisamatkoilta, treenikuvia ja valokuva pariskunnan häistä. Jokaisessa kuvassa tuhansia tykkäyksiä. Fanit kirjoittavat kehuja kuin kilpaa.

Päivitys 22.9.2018: Osa tämän jutun kuvista ei näy, sillä Minttu Räikkösen Instgram-tili hakkeroitiin.

Lue lisää: Minttu Räikkönen joutui tietomurron uhriksi – Instagram-tili kaapattiin mystisesti: ”Joku hakkeroi sen”


Sosiaalinen media on ollut Minttu Räikkösellä hallussa jo vuosikausia. Aiemmin hän kirjoitti suosittua blogia, nyt hän avaa arkeaan Instagramissa. Kimi Räikkönen on sen sijaan perustanut oman käyttäjätilinsä kyseiselle alustalle vasta joulukuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paria seuraa paitsi innokas fanijoukko myös lehdistö niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Esimerkiksi Räikkösten reilun kahden vuoden takaiset häät ylitti uutiskynnyksen useassa maassa.

Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen menivät naimisiin elokuussa 2016 Keski-Italiassa Chiusdinon kylässä. Vihkitilaisuus järjestettiin San Galganon luostarissa, joka on rakennettu 1200-luvulla.

Lue lisää: Minttu julkaisi rakkaudentäyteisen hääkuvan: ”Herra ja rouva Räikkönen” – näin pari tapasi ja rakastuiBrittilehti Daily Mail julkaisi tuolloin pitkän liudan valokuvia hääparista ja kuvaili yksityiskohtaisesti morsiamen kampausta ja morsiuspukua.

– Hulppeat häät olivat heidän perheonnensa kruunajaiset, kirjoitti saksalainen iltapäivälehti Abend Zeitung.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Juuri perheonni, jos jokin välittyy kuvista, joita Räikköset syöttävät verkkoon.Yhdessä kuvassa Räikköset istuvat lentokoneessa, pariskunta pitää jälkikasvuja sylissään. Perhekeskeisyys ilahduttaa seuraajia. Eräs kuskin Instagram-seuraajista ilakoi kommenttikentässä, kuinka Räikkönen meni kerran tervehtimään ja antamaan nimikirjoituksen kirjoittajan pienelle tytölle, joka huusi F1-tähden nimeä.

– (...) huomasi kyllä että olet lapsirakas ihminen. Sama välittyy sinun postauksistasi instassa, ihailija kirjoitti.
Räikkösen suhtautuminen julkisuuteen näyttää muuttuneen lyhyessä ajassa. Vuonna 2015 saksalaislehti Bildin toimittaja huomautti Räikköselle tämän haastattelussa, kuinka Lewis Hamilton julkaisee lähes päivittäin kuvia yksityiselämästään saadakseen enemmän faneja, mutta Räikkönen ei tehnyt ”oikeastaan mitään”. Räikkönen vastasi tuolloin tekevänsä vain sitä, mitä haluaa.

– Jos joku pitää sitä tyhmänä, se on okei. Jokaisella on oikeus vihata minua tai pitää minusta. En yritä miellyttää ketään hupsuilla kikoilla, en mielistele ketään. Mutta kuten sanottua: minusta on hienoa, että pari ihmistä pitää minusta. Haluaisin mielelläni tuottaa heille pian parempia tuloksia, silloin olisin itsekin onnellisempi, Räikkönen sanoi lehdelle.

Sittemmin mies on julkaissut kuvia lapsistaan Robinista ja Riannasta, omasta lapsuudestaan, häistään ja vapaa-ajan tekemisistään.


Räikkönen on avartanut yksityiselämäänsä aiempaa enemmän myös yksinomaa suomalaiselle yleisölle. Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja (Siltala) julkaistiin alkusyksystä.

Sosiaalisessa mediassa on nähtävillä elämän ilot, mutta Räikkönen kertoo kirjassa myös esimerkiksi siitä, millaista on pyrkiä olemaan yhtä aikaa mahdollisimman läsnä kotona ja toisaalta tehdä mittavaa uraa.

Hotakainen kuvaa dilemmaa kirjassa seuraavasti.

– Nyt Robin on kolmevuotias ja erittäin vihainen isälleen. Erityisen vihainen hän on pari ensimmäistä päivää sen jälkeen, kun isä on tullut pitkältä kisareissulta kotiin. Terveellä pojalla on kirkkaana mielessä asioiden tärkeysjärjestys: isän pitää olla kotona eikä ajamassa mutkalle väännettyä ympyrää maailman toisella laidalla.

Räikkönen itse ihailee kirjassa veljensä isyyttä.

– Mun broidi Rami on aivan täydellinen isä. Mä olen ajatellut, että jos pystyisi olemaan edes puolet siitä, niin hyvä olisi. Mä olen aina vähän zoomaillut sen tapaa olla lasten kanssa. Sehän on niiden kanssa koko ajan ja tekee kaikkia juttuja. Jos 50 pinnaa siitä handlaisi, niin hyvä olisi.

Lehtikirjoittelu ei ole aina yhtä valoisaa kuin itse säädelty some-julkisuus. Viime aikoina kuski on ollut otsikoissa harva se päivä. Ensin kanadalainen tarjoilija syytti Räikköstä ahdistelusta. Hetken päästä taas seurattiin, miten käy Räikkösen uran Ferrarin leivissä. Samaan aikaan sekä Minttu että Kimi Räikkösen sosiaalisen median tileille on putkahdellut iloisia perhekuvia.
Vaikka ympärillä on välillä kuohunut, viestintäasiantuntija Katleena Kortesuo ei näe kummankaan Räikkösen maineessa pulmia.

– Oma nopea mielikuvani on, että molemmilla Räikkösillä on myönteinen imago. Aina kun avioparilla on positiivinen maine, se jo sinällään paitsi auttaa somessa ja mediassa, myös tukee parisuhdetta, Kortesuo sanoo.


Jos toinen mokaa, se vaikuttaa molempien parisuhteen osapuolten imagoon.

– Jos taas jommankumman maineessa olisi ongelmia, se vetäisi toistakin alaspäin. Esimerkiksi vuoden 2012 presidentinvaalien kampanjoinnissa Pekka Haaviston puolison rattijuopumus käsiteltiin moneen kertaan, ja Haavisto joutui irtisanoutumaan puolisonsa teoista, viestintäasiantuntija kertoo.

Omasta onnistuneesti rakennetusta imagosta on kiittäminen myös puolisoa. Viestintäasiantuntija kertoo, että puolison teoilla ja some-maineella on aina vaikutusta toisenkin puolison julkikuvaan, oli pariskunnan toinen osapuoli sitten autourheilija tai vaikkapa presidenttiehdokas.

– Jos pariskunnan molemmilla osapuolilla on positiivinen imago, he samalla ikään kuin nostavat myös toistensa brändejä ylöspäin. Tästä esimerkkinä ovat esimerkiksi hyvinvointialan yrittäjäpariskunta Kaisa ja Joni Jaakkola sekä presidenttiparimme Niinistö ja Haukio, Kortesuo sanoo.

Ilmiö on nähtävissä viesteissä, joita ihmiset kirjoittavat Minttu Räikköselle Instagramissa.

– Haluan vain sanoa, kuinka hienoa on, että sinä ja Kimi Räikkönen olette niin avoimia täällä Instassa ja pystytte jakamaan hurmaavan perheenne kanssamme. Kiitos, kirjoittaa yksi.

Toinen pyytää Minttu Räikköstä lähettämään puolisolleen terveiset:

– Ole kiltti, ja kerro Kimille, ettei hänen tulisi unohtaa fanejaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt