Viihde

Näin ex-vaimo kuvaili riitoja Pantse Syrjän kanssa: Häpeä esti kutsumasta poliiseja – Syrjä kiistää syytteet

Julkaistu:

Syyte
Pirkanmaan käräjäoikeus antaa parin viikon kuluttua tuomion jutussa, jossa Eppu Normaalin kitaristi-säveltäjää Mikko “Pantse” Syrjää, 61, syytetään ex-vaimonsa Kirsi-Kaisa Sinisalon, 48, pahoinpitelyistä. Syrjä kiistää syytteet.
Kulttuurisukujen jälkeläiset Mikko Syrjä ja Kirsi-Kaisa Sinisalo menivät avioon 1995. Sinisalon mukaan Syrjä pahoinpiteli häntä vuosikausia. Välissä oli seitsemän vuoden (2004-2011) “ihana tauko”, niin kuin Sinisalo kertoi oikeudessa.

Sinisalo kertoi, että häpeä esti häntä kutsumasta poliisia paikalle.

– En halunnut pikkukylään mitään ylimääräistä draamaa, Sinisalo sanoi.

Vain kerran hän soitti hätäkeskukseen ja pyysi poliisia paikalle, mutta ei pillit soiden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mieluummin hiljaisella äänellä, koska tämä on ihan maalaiskylä, Sinisalo sanoo hätäkeskuspuhelun äänitteellä.

Heti perään Sinisalo soitti hätäkeskukseen uudestaan ja perui pyyntönsä poliisin paikalle tulemisesta. Tilanne oli rauhoittunut, eikä Sinisalo halunnut poliisia paikalle niin että naapurit näkevät.

– Mikko oli sammunut sohvalle. Tiesin, ettei se puoleen vuorokauteen herää, perusteli Sinisalo oikeudessa tilanteen rauhoittumista.

Hätäkeskuspuhelussa Sinisalo kuulosti hätääntyneeltä. Mikko Syrjän avustajalla oli selitys siihen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Soittaja on ammattinäyttelijä. Hän aloittaa puhelun sanomalla “heippa”, ja sanoo tulleensa pihalle “tupakille”, perusteli asianajaja Jussi Ojala sitä, että oikeasti mitään hätää ei ollutkaan, kun Sinisalo soitti kotinsa pihasta hätäpuhelun.


Viimeisin riita sattui tapaninpäivänä 2016. Kirsi-Kaisa oli kotiutunut äitinsä luota avantouintisaunasta.

– Ajattelin, että istumme kuten muutkin ihmiset jouluna, katsomme telkkaria ja otamme pari lasia punaviiniä.

– Sain kuulla luennon siitä, miten en ole 22 vuoteen osannut täyttää oikein astianpesukonetta, Sinisalo kertoi.

– Meille oli hankittu uusi astianpesukone. Mikko suuttui siitä, kuinka olin voinut täyttää koneen ja laittaa käyntiin kysymättä lupaa häneltä, Sinisalo kertoi.


Toinen perheonnea horjuttava seikka oli se, että vaimo ei Pantsen mielestä osannut käyttää oikein pölynimurin suulakkeita.

Sinisalo kertoi menneensä nukkumaan. Yöllä yhden aikoihin hän heräsi, ja ryhtyi paistamaan koiralle jauhelihaa. Sinisalon kertoman mukaan aviomies suuttui siitä.

– Menin nukkumaan ja nukahdin aikeissa herätä aamulla kello 6.30. Heräsin siihen, että tämä ihminen pahoinpiteli minua, Sinisalo kertoi.

Sinisalo kävi vammojensa takia lääkärissä useaan kertaan. Hän kertoi lääkäreille, että vammat olivat tulleet muun muassa siitä, kun koira oli vetänyt hänet nurin.

– Olen valehdellut lääkäreille, Sinisalo kertoi oikeudessa.

Sinisalo kertoi valehdelleensa lääkäreille siitä syystä, koska hän pelkäsi, että asia tulee julkiseksi.

– Olisi pitänyt puhua lääkäreille totta, mutta olin lannistettu näissä suhteissa, Sinisalo sanoi.


Mikko Syrjä kiisti oikeudessa kaikki pahoinpitelyt.

– Kiistän kaikki syytteet. Mitään pahoinpitelyitä ei ole ollut, Mikko Syrjä sanoi Ilta-Sanomille.

Lääkärintodistuksista ilmenee erinäisiä vammoja. Mistä ne ovat tulleet?

– Kyllä minä uskon, että hän on koiraan kompastunut lenkillä. Käsittääkseni se ei ole ainoa kerta. Kysyisin itse asiassa, että mitkä vammat? Eihän siellä edes ollut juuri mitään vammoja, Mikko Syrjä sanoi.


Syrjän mukaan draaman syynä on se, että hän oli halunnut erota vaimostaan useiden vuosien ajan. Hän haki yksin eroa vuonna 2015.

– Asia ei ollut mieluisa asianomistajalle (Sinisalo). Tästä syystä asianomistaja väittää perättömästi Mikko Syrjän aiheuttaneen vammoja hänelle, sanoi Syrjän avustaja, asianajaja Jussi Ojala.

– Avioliitto on ollut erittäin riitainen vuosikausia. Riitoja on ollut silloin tällöin. Mikko Syrjän mukaan asiaan liittyy draamahakuisuutta, valmistautumista siihen tilanteeseen, jossa nyt ollaan, Ojala totesi oikeudessa.

Pariskunta haki apua ongelmiinsa.

– Menimme yhdessä pariterapiaan ja alettiin yhdessä etsiä minulle asuntoa, Sinisalo kertoi.

Vuonna 2016 pariskunta halusi rauhoittaa tilanteen. Sinisalolla oli tärkeä ohjaus Hämeenlinnan kaupunginteatterissa ja Eppu Normaalilla oli iso kiertue stadionkonsertteineen.

– Yhdessä sovittiin, ettei aiheuteta isoa draamaa sinä aikana, Sinisalo kertoi oikeudessa.

Syyttäjä vaatii Mikko Syrjälle ehdollista vankeusrangaistusta pahoinpitelystä. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa jutussa tuomion kahden viikon kuluttua.