Eppu Normaalin Pantse Syrjälle vaaditaan ehdollista vankeutta: ex-vaimo kuvailee vuosia kestänyttä pahoinpitelyä, kitaristi kiistää kaiken - Viihde - Ilta-Sanomat

Eppu Normaalin Pantse Syrjälle vaaditaan ehdollista vankeutta: ex-vaimo kuvailee vuosia kestänyttä pahoinpitelyä, kitaristi kiistää kaiken

Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi Mikko ”Pantse” Syrjää epäillään entisen vaimonsa teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalon pahoinpitelystä.

Pantse Syrjä kiisti kaikki syytteet.­

20.9.2018 14:19

Kirsi-Kaisa Sinisalo kertoi oikeudessa, että Mikko ”Pantse” Syrjä pahoinpiteli häntä vuosikaudet. Hän ei kertonut asiasta poliisille, koska pelkäsi, että tieto leviää eteenpäin. Hän kertoi asiasta vain muutamille ihmisille lähipiirissään.

– Syynä oli halu suojella perhettä, halu pitää perheen mainetta yllä, halu pitää mieheni mainetta yllä, halu suojella poikaa, Kirsi-Kaisa Sinisalo kertoi oikeudessa.

Sinisalo kävi vammojensa takia useamman kerran lääkärissä. Jostain syystä häneltä oli muun muassa murtunut käsi ja hän oli saanut lieviä aivotärähdyksiä. Vammojen syyksi Sinisalo kertoi lääkärille muun muassa sen, että hän oli kaatunut rantasaunaa lämmittäessään tai koira oli vetänyt hänet nurin.

– Se koira ei vedä ketään nurin, mutta eihän lääkäri voinut sitä tietää, Sinisalo sanoi.

Sinisalo kertoi oikeudessa, että hän ei uskaltanut kertoa lääkäreille totuutta vammoistaan, koska pelkäsi, että lääkärit kertovat poliiseille.

– Olen valehdellut lääkäreille, Sinisalo kertoi oikeudessa.

Kirsi-Kaisa Sinisaloa avustaa oikeudessa asianajaja Kaarle Gummerus, joka on viime aikoina ollut runsaasti julkisuudessa avustettuaan Turun terroristipuukottajaa.­

Mikko Syrjää syytetään kolmesta pahoinpitelystä. Syytteen mukaan ensimmäinen on tapahtunut heinäkuussa 2014, toinen tammikuussa 2016 ja kolmas tapaninpäivänä 2016.

– Kiistän kaikki syytteet. Mitään pahoinpitelyjä ei ole tapahtunut, Mikko Syrjä sanoo.

Mikko Syrjän mukaan jupakan taustalla on erodraama. Syrjä haki vuonna 2015 avioeroa yksin. Hänen kertomansa mukaan Kirsi-Kaisa suivaantui siitä.

– Koko vuosi 2016 puhuttiin eroamisesta. Kirsi-Kaisa ei halunnut erota. Sitten ero konkretisoitui, kun hänelle vuokrattiin oma asunto. Hän ei sitä enää kestänyt. Siitä on kysymys, Mikko Syrjä kertoo.

Kirsi-Kaisa Sinisalo kyynelehti käräjäoikeudessa ajoittain, kun hän muisteli vaikeita asioita. Mutta hän naurahti iloisesti, kun Syrjän avustaja kysyi, miten hän selvisi siitä, kun puoliso haki avioeroa.

– Minähän olen vapaa, onnellinen ihminen, Sinisalo totesi.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee asiaa parhaillaan. Syyttäjä vaatii Mikko Syrjälle ehdollista vankeusrangaistusta pahoinpitelyistä. Sinisalo vaatii yhdestä pahoinpitelystä 4 000 euron korvausta kivusta ja särystä. Kaksi muuta pahoinpitelyä on Sinisalon kertoman mukaan sovittu.

Oikeudenkäyntiä seuraamassa oli koko Eppu Normaali, sekä syytetyn äiti, rakastettu runoilija, akateemikko Kirsi Kunnas. Kuvassa Kirsi Kunnas, Pantse Syrjä, Juha Torvinen ja Martti Syrjä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?