Aira Samulinin tytär kuoli: ”Sattuu kovasti” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aira Samulinin tytär kuoli: ”Sattuu kovasti”

Tanssilegenda Aira Samulin on murheellisella mielellä. Hänen yli 50 vuotta laitoshoidossa ollut Pirjo-tyttärensä on menehtynyt.

––Tyttären poismeno sattuu ihan kamalasti, Aira Samulin sanoo ja yrittää hymyillä kuvassa.­

18.9.2018 18:56

Kun Aira Samulin, 91, runsas viikko sitten istui poikkeuksellisesti itsekseen hieman sivummalla ravintola Storyvillen syysavajaisissa, kukaan ei kiinnittänyt asiaan huomiota. Samulin on keväisen aivoinfarktin vuoksi ottanut hieman rauhallisemmin, mutta ei ole jäänyt kuitenkaan kotiin istumaan.

Ikiliikkujana tunnettu Aira onkin kertonut tervehtyneensä hyvin keväisestä sairauskohtauksestaan. Tiistaina Aira osallistui muun muassa Specsaversin tilaisuuteen.

Kun elämä kevään jälkeen alkoi näyttää Airalle helpommalta, tulikin suuri järkytys: Aira Samulinin 71-vuotias Pirjo-tytär menehtyi syyskuun alussa.

– Sattuu kovasti. Ehdimme olla yhdessä 71 vuotta ja nyt side on katkennut, Aira Samulin vahvistaa Ilta-Sanomille tiedon tyttärensä kuolemasta.

Aira Samulin kertoo käyneensä vain viikkoa aiemmin katsomassa tytärtään.

– Koskee sydämeen, suru on suuri. Hänen kuolemansa tuli yllätyksenä, Aira Samulin herkistyy ja silmät kostuvat,

Vaikka Aira Samulin on tuntenut suurta surua tyttärensä poismenosta, ei hän ole nytkään jäänyt kotiin. Aira on aina halunnut olla ihmisten seurassa ja jutella erilaisten ihmisten kanssa. Ilta-Sanomille Aira vielä kertoi, ettei hautajaisia ole vielä pidetty.

– Niidenkin aika tulee, hän murehti.

Aira vielä mietti sitä, että hänen viime vuotensa oli Suomen 100-vuotisjuhlan ja oman 90-vuotisjuhlan vuoksi kiireinen. Hän onkin uumoillut saaneensa juuri kiireen vuoksi viime keväänä aivoinfarktin.

– Ei tästäkään vuodesta ole helpompi tullut, hän huokasi viitaten sairauskohtaukseensa ja tyttären kuolemaan.

Aira Samulin on puhunut avoimesti monissa eri medioissa, myös Ilta-Sanomissa samoin kuin elämänkerrassaan tyttärestään. Hän on kertonut Pirjon mielenterveysongelmista ja siitä, kuinka Pirjo on ollut skitsofrenian takia laitoshoidossa yli 50 vuotta. Pirjo sairastui skitsofreniaan 17-vuotiaana.

Aira on perustellut puhuneensa aiheesta julkisuudesta siksi, että on halunnut nostaa sairauden esiin.

– Se on nykymaailmassa vakava ongelma, eikä sitä pidä hävetä vaan siihen tulee suhtautua vakavasti. Onneksi julkisuuden ihmisetkin ovat siitä avoimesti puhuneet. Näin ihmiset saavat tietoa, Aira on perustellut avoimuuttaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?