Megatähti Rihanna twiittasi Juha Sipilälle vetoomuksen – päätti kirjoituksensa suomenkieliseen sanaan

Julkaistu:

Rihanna toivoo Suomen lahjoittavan rahaa koulutuksen edistämiseen köyhissä maissa.
Laulaja ja oman kosmetiikkamerkkinsä perustanut Rihanna twiittasi tiistaina Suomen pääministerille Juha Sipilälle. Rihanna, joka on lasten koulutusta köyhissä maissa edistävän Global Partnership for Education -järjestön lähettiläs, toivoi järjestön saavan Suomelta tukea.

– Juha Sipilä, toivoin, että olisin nähnyt sinut GPforEducationin rahoituskonferensissa Senegalissa viime helmikuussa, mutta ehdit vielä ilmoittautua Global Citizens Mandela 100-tapahtumaan. Toivon kuulevani, että menet ja lupaat lisää euroja Suomen hallitukselta? Kiitos! megatähti kirjoitti, lisäten viestinsä loppuun suomeksi kiitoksensa.
Sipilä ei toistaiseksi ole vastannut viestiin.

Rihanna on myös lähettänyt esimerkiksi Japanin ja Uuden-Seelannin pääministereille samankaltaisen viestin. Laulajan mainitsema tapahtuma on Global Citizens -liikkeen Johannesburgissa järjestämä festivaali. Tilaisuudessa esiintyvät useat maailmanluokan tähdet kuten Beyoncé, Jay-Z, Ed Sheeran ja Pharrell Williams. Liikkeen tarkoituksena on tuoda esille äärimmäisen köyhyyden syitä ja edistää hankkeita köyhyyden vähentämiseksi.

Viesteissään ministereille Rihanna on laittanut linkiksi The Guardianissa julkaistun mielipidekirjoituksensa. Laulaja kirjoittaa, että monien maiden tulisi tehdä enemmän koulutuksen edistämiseksi kouluissa maissa.

– Kasvaessani Barbadoksella en aina rakastanut koulua. Minusta se tuntui puurtamisella etenkin, kun mieluummin olisit laulanut, urheillut tai tehnyt oikeastaan mitä tahansa muuta kuin kotitehtäviä. Tajuan nyt, että usein pidin itsestäänselvyytenä sitä, että edes pääsin kouluun, Rihanna kirjoittaa.

– Koulutus voidaan varastaa sinulta sekunnissa. Kuten olemme nähneet ennennäkemättömässä mittakaavassa, Karibialle osuu luonnonkatastrofeja, jotka pyyhkivät koulut mukanaan, jättäen tuhansia lapsia heitteille. Toisaalla maailmassa konfliktit, köyhyys, syvälle juurtunut seksismi ja huono politiikka tarkoittavat, että yli neljännes miljardi lasta ja teiniä jää ilman koulutusta.

Rihanna moittii myös mielipidekirjoituksessaan Suomea siitä, ettei maa lahjoittanut rahaa koulutuksen edistämiseksi kehitysmaissa GPE:n osaksi isännöimässä konferenssissa viime talvena.


Rihanna kuuluu tämän hetken menestyneimpiin poptähtiin. Hän on omaisuudestaan lahjoittanut miljoonia hyväntekeväisyyteen.

Hän on myös esimerkiksi perustanut esimerkiksi säätiön tukemaan vakavasti sairaita lapsia ympäri maailmaa. Vuonna 2012 Rihanna lahjoitti 1,75 miljoonaa dollaria Barbadi

Lisäksi hän oli mukana Unicefin kampanjassa vuonna 2013, jolloin kerättiin rahaa taifuuni Haiyan uhreille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt