Tässä ovat kaikkien aikojen lyhimmät Hollywood-avioliitot – todellisuus iski päin kasvoja vain muutaman tunnin kuluttua: ”Se oli hullua”

Hollywoodin lyhimmät avioliitot eivät ole kestäneet muutamaa tuntia kauempaa.

Näitä rakkaustarinoita lukiessa heikoimpia hirvittää.

Hollywood on vuosien saatossa toiminut monen rakkaustarinan näyttämönä – sekä valkokankaalla että tosielämässä. Useat tähtien väliset romanssit ovat saaneet onnellisen loppunsa, mutta toiset sen sijaan päättyivät ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan.

Kokosimme tähän juttuun listan Hollywoodin lyhimmistä avioliitoista.

Zsa Zsa Gabor ja kreivi Felipe de Alba: 24 tuntia

Näyttelijä ja seurapiirikaunotar Zsa Zsa Gabor ehti elämänsä aikana yhdeksän kertaa naimisiin. Lyhyin liitoista oli kreivi Felipe de Alban kanssa. Pariskunta avioitui 13. huhtikuuta 1983. Liitto päättyi seuraavana päivänä, kun kävi ilmi, ettei Gaborin avioero ollutkaan vielä selvä. Gabor ja de Alba erosivat ja heidän avioliittonsa mitätöitiin, The Insider kertoo.

Zsa Zsa Gabor syntyi vuonna 1917 Unkarissa, mutta muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1941.

Gabor nousi julkisuuteen voitettuaan Miss Unkari -kisan vuonna 1936. Hän muutti myöhemmin Yhdysvaltoihin, jolloin ensimmäinen aviomies jäi taakse. Liitto de Alban kanssa ei ollut näyttelijän ainoa lyhyt liitto: Joshua S. Cosden Jr:n kanssa Gabor ehti olla naimisissa reilu 1,5 vuotta ja avioliitto Jack Ryanin kanssa kesti niin ikään vain reilun vuoden.

De Alba oli Gaborin kahdeksas aviomies. Hän kuoli vuonna 2005 ollessaan 81-vuotias.

Vuonna 1986 Gabor avioitui Frédéric Prinz von Anhaltin kanssa ja pariskunta oli yhdessä Gaborin kuolemaan saakka. Gabor kuoli sydänkohtaukseen joulukuussa 2016, vajaat kaksi kuukautta ennen 100-vuotispäiväänsä.

Zsa Zsa oli aikansa seksisymboli.

Rudolph Valentino ja Jean Acker: 6 tuntia

Mykkäelokuvien tähti ja aikansa seksisymboli Rudoph Valentino avioitui näyttelijä Jean Ackerin kanssa hetken mielijohteesta vuonna 1919. Morsian alkoi kuitenkin pian katua päätöstä eikä päästänyt miestään hääparin sviittiin. 20 minuuttia oveen koputeltuaan Valentino lähti kotiin, Marie Claire kertoo. Avioliitto kesti vain kuusi tuntia.

The Guardianin mukaan morsiamen erikoiseen käytökseen oli syy: sulhanen kun oli päättänyt hääpäivänä kertoa sairastavansa tippuria.

Italiassa syntynyt Rudolph Valentino oli aikansa suurimpia Hollywood-tähtiä.

Valentino meni vielä ensimmäisen avioliittonsa jälkeen toistamiseen naimisiin, mutta myös tämä liitto päättyi eroon. Hän kuoli vuonna 1926 vain 31-vuotiaana. The Great Latin Lover -lempinimellä tunnetun miehen kuolemaa surivat naiset ympäri maailman.

Acker puolestaan eli elämänsä loppuun asti Chloe Carterin kanssa. Carter oli ollut elokuvasäveltäjä Harry Rubyn ensimmäinen vaimo. Acker kuoli vuonna 1978 84-vuotiaana. Hänet on haudattu Carterin viereen.

Jean Acker tuli katumapäälle vain muutama tunti häiden jälkeen. Hänen ja Rudolph Valentinon liitto päättyi eroon.

Britney Spears ja Jason Alexander: 55 tuntia

Poptähti Britney Spears, 36, kohautti vuonna 2004 avioitumalla lapsuudenystävänsä Jason Alexanderin kanssa. Pariskunta oli juhlinut uutta vuotta Las Vegasissa, kun aamuyön tunteina tammikuussa 2004 he saivat idean mennä naimisiin.

– Se oli niin hullua, Alexander kertoi myöhemmin Access Hollywoodille Rolling Stonen mukaan.

– Me vain katsoimme toisiamme ja sanoimme: ”Tehdään jotain villiä, hullua. Mennään naimisiin vain huvin vuoksi.”

Ystävykset Jason Alexander ja Britney Spears avioituivat hetken mielijohteesta.

Kaksikko vuokrasi limenvihreän limusiinin ja kurvasi A Little White Wedding Chapel -kappeliin. Hankittuaan avioliittoluvan kaksikko asteli alttarille. He avioituivat noin aamuviideltä.

55 tuntia myöhemmin liitto oli mitätöity.

– Minä olin hölmö, kapinallinen enkä oikeastaan kantanut vastuuta siitä, mitä olin tekemässä. Juhlimisen jälkeen et juuri mieti, mitä olet tekemässä. Joten se oli yksi niistä asioista, joka osoittautui todella hölmöksi, Spears kommentoi myöhemmin pikaliittoaan ABC Newsin mukaan.

Carmen Electra ja Dennis Rodman: 9 päivää

Baywatch-televisiosarjasta tunnettu malli ja näyttelijä Carmen Electra, 46, seurusteli koripallotähti Dennis Rodmanin, 57, kanssa yhdeksän kuukautta, ennen kuin pari päätyi kostean illan jälkeen Las Vegasin hääkappeliin marraskuussa 1998.

Dennis Rodman ja Carmen Electra Hollywoodissa vuonna 1998.

Pari avioitui hetken mielijohteesta, mutta julisti silti rakkauttaan ja seisoi päätöksensä takana – yhdeksän päivän ajan. Pariskunta haki liiton mitätöintiä ja avioliitto päättyi virallisesti puolisen vuotta myöhemmin. Electra on puhunut salamaliitostaan useissa haastatteluissa.

– Meidän suhteemme oli hyvin intohimoinen. Kun asiat olivat hyvin, se oli upeaa. Ja kun ne olivat huonosti, se oli pahinta mahdollista, Electra kertoi Oprahissa neljä vuotta sitten Daily Mailin mukaan.

Electra muistetaan Baywatchista, jossa hän näytteli Lani McKenzieta vuosina 1989-2001.

Ethel Merman ja Ernest Borgnine: 1 kuukausi

Näyttelijä Ernest Borgnine vei teatterikaunotar Ethel Mermanin vihille peräti kolme kertaa. Liitoista viimeinen oli myös niistä lyhin kestäen vain kuukauden verran. Borgninen mukaan hänen tuore vaimonsa oli turhan mustasukkaista sorttia. Mies kertoi, ettei Merman sietänyt miestä ihailevia naisfaneja.

Amerikkalainen Ernest Borgnine ehti elämänsä aikana naimisiin viidesti.

Vuosia myöhemmin Merman sai kostonsa, kun hän julkaisi kauan odotetun omaelämäkerran. Hän osoitti yhden luvun kirjastaan entiselle miehelleen, mutta otsikon alla ei ollutkaan tekstiä, vaan pelkkä tyhjä valkoinen sivu.

Tony-palkittu näyttelijä ja laulaja Ethel Merman vuonna 1936.

Ernest Borgnine menehtyi heinäkuussa 2012 munuaisten vajaatoimintaan 95-vuotiaana. Merman puolestaan kuoli aivokasvaimeen 76-vuotiaana vuonna 1984.

R. Kelly ja Aaliyah: 3 kuukautta

Laulajana tunnettu Aaliyah oli vain 15-vuotias, kun hän avioitui väärennetyn avioliittotodistuksen voimin rap-mentorinsa R. Kellyn kanssa elokuussa 1994. Todistuksessa Aaliyah väitti olevansa 18-vuotias.

R. Kelly punaisella matolla syksyllä 2015.

Liitto loppui siihen paikkaan, kun asia selvisi nuoren naisen vanhemmille. Avioliitto kumottiin seuraavan vuoden elokuussa.

Aaliyah menehtyi traagisesti lento-onnettomuudessa vuonna 2001 ollessaan vain 22-vuotias. Hän oli palaamassa Bahamalta musiikkivideonsa kuvauksista.

Aaliyah poseerasi Hollywoodissa vain kuukautta ennen kuolemaansa.

Lähteet: Zimbio, People, Marie Claire, Time

Juttua korjattu: Aaliyah menehtyi lento-onnettomuudessa vuonna 2001, ei vuonna 2011.

Muita salamaliittoja:

Dennis Hopper ja Michelle Phillips: 8 päivää

Cher ja Gregg Allman: 9 päivää

Eddie Murphy ja Tracey Edmonds: 14 päivää

Ali Landry ja Mario Lopez: 18 päivää

Sinead O'Connor ja Barry Herridgein: 18 päivää

Drew Barrymore ja Jeremy Thomas: 39 päivää

Pamela Anderson ja Rick Salomon: 2 kuukautta

Kim Kardashian ja Kris Humphries: 2,5 kuukautta

Nicky Hilton ja Todd Andrew Meister: 3 kuukautta

Nicolas Cage ja Lisa Marie Presley: 3,5 kuukautta

Bradley Cooper ja Jennifer Esposito: 4 kuukautta

Renee Zellweger ja Kenny Chesney: 4 kuukautta

Colin Farrell ja Amelia Warner: 4 kuukautta

Shannen Doherty ja Ashley Hamilton: 5 kuukautta

Elizabeth Taylor ja Conrad "Nicky" Hilton Jr. : 6 kuukautta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?