Viihde

Kurvikkaat metallinaiset raottivat haalareitaan hyvän tarkoituksen vuoksi – tyttökalenterista tuli suurmenestys: ”Tämä on tehnyt vaikutuksen”

Julkaistu:

tyttökalenteri
Metallialalla työskentelevät naiset tekivät sensuellin tyttökalenterin. Kalenterin tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.
Metalliala mielletään yleensä hyvin miehiseksi alaksi, mutta todellisuudessa alalla työskentelee myös useita naisia.

Tämän todistaa myös Varsinais-Suomen metallialalla työskentelevien naisten tekemän tyttökalenteri.

Alun perin idea hyvällä maulla toteutetusta tavallisten metallialan naisten tekemästä sensuellista kalenterista lähti turkulaiselta levyseppähitsaaja Laura Mattilalta. Lyhyen tutkimustyön ja kyselyiden perusteella löytyi liuta naisia, jotka halusivat osallistua projektiin. Suunnittelu tehtiin talvella, kuvaukset keväällä ja kesällä ja nyt kalenteri on tullut painosta.


– Vastaanotto on ollut tosi hyvä ja tämän hetkinen myynti on ylittänyt kaikki odotukseni, Mattila kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ensimmäinen 500 kappaleen painos on kohta myyty loppuun ja toinen painos pitäisi jo tilata.

Mattila kertoo, että vaikka suurin osa kalenterin ostajista on ollut miehiä, niin joukossa on myös naisia.

– Naiset ovat olleet tosi kannustavia ja tilanneet kalenteria, vaikka suurin osa ”faneista” onkin 35–65-vuotiaita duunarimiehiä.


Projektin alussa siinä oli mukana neljätoista 24–45-vuotiasta naista, jotka kaikki työskentelevät metallialalla ja kuvaukset piti hoitaa yhdellä kerralla. Matkaan tuli kuitenkin pieniä mutkia ja valmiissa kalenterissa on kuvia seitsemästä eri naisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaikki eivät esimerkiksi pitäneet heistä otetuista kuvista, joten meidän piti järjestää useammat kuvaukset, Mattila kertoo.

– Mutta pääpiirteittäin kaikki meni tosi nappiin. Ainahan sitä tulee jotain pientä vastaan, kun on paljon porukkaa.


Yksi asia, joka ihmetyttää Mattilaa on se, että kaikki eivät ole uskoneet, että kalenterityttöinä nähdään tavallisia duunareita.

– Eräskin kesätyöntekijäkollegani sanoi, että ei varmasti ole perusduunareita vaan jotain palkattuja malleja, Mattila nauraa.

– Nyt esittelemmekin jokaisen kuvissa esiintyvän naisen Facebook-sivullamme.

Mattilan mukana tämä on saanut todella paljon positiivista palautetta.

– Kuvissa esiintyy erinäköisiä ja -kokoisia naisia ja tämä on tehnyt suuren vaikutuksen ihmisiin. Kenestä tahansa voi saada upeita kuvia ja jokainen on kaunis omalla tavallaan.


Kyseessä ei ole pelkkä tyttökalenteri, vaan se on samalla hyväntekeväisyyskampanja: kalenterista saadut tuotot menevät Europa Donna Finland ry:lle. Se on järjestö, joka tukee rintasyöpään sairastuneita ja heidän läheisiään.

– Voi olla että piipahdamme Helsingissä moikkaamassa heitä ja tutustumassa heidän toimintaansa. Samalla saadaan vähän lisäpontta ja tytöille lisämotivaatiota, Mattila kertoo.


Yhtäkkiä Mattila vakavoituu.

– Pientä ironiaa tähän väliin: minä menin itse tutkimuksiin ja minulta löydettiin rinnasta spikulainen leesio. Olen käynyt jo mammografiassa ja näytteenotossa, mutta olen menossa lisätutkimuksiin. Kyseessä on tähtimäinen kasvain, mutta vielä ei tiedä onko se hyvä- vai huonolaatuinen, nainen kertoo.

– Sehän on niin, että joka kymmenes nainen sairastuu elämänsä aikana rintasyöpään. Puhuttiin projektin alussa naisten kanssa, että se tarkoittaa, että yksi meistä neljästätoista todennäköisesti sairastuu.

– Mutta mä en stressaa tällä hetkellä juuri ollenkaan, se tuloksien odottaminen on aina vaan vähän...


Kalenterilla on ollut reilusti kysyntää ja Mattila on miettinyt sille myös jatkoa.

– Täytyy nyt ensin tarkkailla, mitä lääkärin tutkimuksissa ilmenee, Mattila huomauttaa.

– Ideoita on vaikka kuinka, mutta olen vielä kahden vaiheilla. Mutta uskon, että kyllä uusi kalenteri tulee, Mattila tuumailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt