David Guettan musiikkia on striimattu yli 10 miljardia kertaa – avautuu IS:lle vanhasta pelostaan: ”Motivaatio tuleekin siitä, että pelkää menettävänsä asemiaan”

Julkaistu:

David Guetta on supertähti itsekin, mutta ihmettelee silti miten hänen lounasseuranaan on välillä Madonna. IS:n haastattelussa Guetta kertoo ottavansa jatkossa rauhallisemmin.
– Menestyneen artistin elämä on aika erikoista: jossain vaiheessa huomaa, että motivaatio tuleekin siitä, että pelkää menettävänsä asemiaan.

Ranskalainen David Guetta, 50, on yksi viime vuosien suosituimmista artisteista. Useasti Suomessakin dj-keikoilla nähty Guetta tekee erittäin kannattavia kiertueita, tuottaa supersuosittuja laulajia Rihannasta Madonnaan sekä Siasta Justin Bieberiin – ja julkaisee levyjä myös omissa nimissään.

Hän tietää, mistä puhuu aloittaessaan haastattelun avautumalla artistin peloista.

Mutta Guetta julistaa, ettei ole enää pelkojensa vanki. Eikä odotusten – sen ristiriitaisuuden, että häneltä vaaditaan yhtä aikaa sekä uusiutumista, että vanhaa tuttua Guetta -tavaramerkkisoundia.

– Asemansa menettämisen pelko on tietysti kovin kielteinen tunne sen sijaan, että tuntisi intoa ja iloa uuden etsimisestä ja löytämisestä. Ja voin sanoa vapautuneeni tuosta negatiivisuudesta. Nyt haluan vain olla onnellinen – ja jakaa onnea muille. Haluan, että iloni kuuluu!


Guettan onnennumero on seitsemän ja perjantaina julkaistu albumi 7 on myös Guettan seitsemäs. Justin Bieberin, Sian, Nicky Minajin ja monen muun kanssa tehdyt kappaleet ovat maailmanlaajuisia hittejä lähikuukausina. Yli kymmenelle miljardille Guetta-hitin nettistriimaukselle on varmasti tulossa jatkoa.

Millaista loputtomalta näyttävä hitinteko sitten on käytännössä? Onko se yksinäistä puurtamista studiossa vai jatkuvaa hengailua rihannojen kanssa?

Molempia, vastaa Guetta – enemmän ensimmäistä, paljon enemmän.

– Suurin osa maailman suosituimmista laulajatähdistä ei itse kirjoita hittejään. Tuotan heille biisit ihan valmiiksi, demolaulajinakin käytetään ihmisiä, jotka pystyvät laulamaan kuin he itse – kuin Rihanna tai Justin Bieber. Mutta kyllä Rihannan oma laulusuoritus tekee kyllä vaikutuksen joka kerta, Guetta kertoo.

– Poikkeuksiakin toki on, kuten loistava biisintekijä Sia. Hänen kanssaan työskentely puolestaan on niin antoisaa, koska hän pulppuaa ideoita. Saatamme tehdä hänen kanssaan muutamassa tunnissa neljä biisiä.

Vieläkö on tähtiä, joiden kanssa et ole työskennellyt, mutta haluaisit?

– On toki. Haaveilen yhteistyöstä esimerkiksi Adelen kanssa. Lisäksi olisi hauska tehdä musiikkia aivan uusien, tuntemattomien lahjakkuuksien kanssa.

Entä vieläkö tulee hetkiä, jolloin yhteistyökumppaniesi tähtipöly sokaisee sinut ja joudut nipistämään itseäsi: Olenko todella tässä tilanteessa?

– Olin äskettäin työaterialla. Sieltä poistuessani hätkähdin: ”Mitä juuri tapahtuikaan? Lounastin Madonnan kanssa!”Nuoret lahjakkuudet kiehtovat häntä, mutta välillä veteraani tuskastuu musiikkimuodin kiertokulkuun. Noin 20 vuodessa samat ilmiöt nousevat pinnalle uudestaan.

– House-musiikki on ollut taas muutaman vuoden ajan suosittua. Kun sitä alkoi kuulua, ajattelin, että tällaista olen tehnyt jo 1990-luvun alussa. Siksi tein uudelle levylleni Jack Back -ulottuvuuden, käytin tuota alter egoa ja hänen nimissään osittain äänityksiä, jotka olivat 1990-luvun alusta!

Nuoremman kollegan, ruotsalaisen tuottaja-dj Aviciin itsemurha huhtikuussa vain 28-vuotiaana oli Guettalle kova paikka.

– Pystyn samaistumaan niihin tunteisiin, joita hän koki, Guetta sanoo ja erittelee artistiin kohdistuvat odotukset, kiertue-elämän paineet ja raskaaksi käyvän matkustelun. Guetta on keikkaillut kiivaimmillaan 150 kertaa vuodessa.

– Avicii oli ystäväni ja otin hänen kuolemansa raskaasti. Itse olen päättänyt vähentää keikkailua. Tänä vuonna teen 120 keikkaa ja tulevaisuudessa ehkä vain sata. Kyseessä on oma valintani, jolla haluan parantaa elämäni laatua. Haluan viettää enemmän aikaa perheeni kanssa, ja kutsua vaikka ystäviä kylään illalliselle. Tehdä tällaisia asioita, joita olen laiminlyönyt 20 vuotta keskittyessäni vain uraani.

David Guettan tupla-albumi 7 on juuri julkaistu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt