Viihde

Miten käy, kun Janne Kataja kääritään kuplamuoviin, heitetään veteen ja Lenni-Kalle Taipale hyppää päälle soutamaan? ”Tässä on riskinsä”

Julkaistu:

Mitä sinä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Kenties Janne Katajan ja kuplamuovia?
Vesipuisto Serenassa on sisällä lämmintä 32 astetta. Altaat ammottavat tyhjyyttään, sillä kesälomakausi on takana ja koulut ovat alkaneet. Yksi innokas ryhmä paikalta kuitenkin löytyy, mutta heidän uimavarusteensa eivät ole aivan tavanomaisimmasta päästä.

Suuren uima-altaan vieressä on rullatolkulla pakkaamisen käytettävää kuplamuovia. S.O.S. -paidalla varustautunut mies käärii sitä Havaiji-asuun pukeutuneen juontaja, näyttelijä ja koomikko Janne Katajan ympärille samalla, kun Suomen eturivin pianisteihin kuuluva Lenni-Kalle Taipale virnuilee vieressä.

Paikalla on myös tv-kamera ja kameraryhmä, sillä meneillään on yksi Kaikki vs. 1 -sarjan temppujen kuvauksista. Tempussa Kataja toimii haaksirikkoutuneen Taipaleen pelastuslauttana.

– Mä luulen, että mulle tulee tässä kevyessä uima-asussa vähän hiki, Janne Kataja ähisee kuplamuovin keskeltä.
  • Katso yllä olevalta videolta, miltä näyttää kuplamuoviin kääritty Janne Kataja, ja miten hyvin juontaja toimii veneenä!

Tarkoituksena on kuvata Kaikki vs. 1 -ohjelmassa nähtävä temppu, jossa Lenni-Kalle Taipale soutelee kuplamuoviin käärityllä Janne Katajalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mut laitetaan kuplamuoviin, heitetään tonne lätäkköön ja Lenni-Kalle ottaa melan käteen ja mä olen niin kuin vene, jolla Lenni-Kallen pitää suorittaa reitti, Janne Kataja selittää tehtävää ennen kuin hänet vuorataan paksulla kerrosta muovia.

– Tää kuulostaa houkuttelevalta, että mä melon Jannea, Lenni-Kalle iloitsee.

– Siihen ei joka poika pääse, Kataja murjaisee.

– Mutta aika moni kuitenkin, Taipale jatkaa.

Riskejäkin tehtävässä on. Lenni-Kalle Taipale ei osaa nimittäin uida ja Kataja on omien sanojensa mukaan ehkä hieman ”liian riski”.

– Tässä on todellakin riskinsä... kaksikko pohtii.

Kataja vuorataan kuplamuovilla kautta altaan, Sitä kieputetaan käsiin, jalkoihin ja kaulaan, ja pian tuloksena on Michelin-ukkoa muistuttava ilmestys.


Huolellisen valmistautumisen jälkeen on tehtävän suorittamisen aika. Kataja kaadetaan suorilta jaloilta uima-altaaseen selälleen. Hän parkaisee välillä kätensä tuntuvan oudolta ja että sitä ”vetää”, mutta homma jatkuu silti.

Lenni-Kalle asettuu Katajan lantion kohdalle hajareisin, ja alkaa meloa. Janne-vene kelluu, Lenni-Kalle soutaa ja tehtävä etenee.


Lopputulos nähdään Kaikki vs. 1 -ohjelmassa, jossa katsojat ja studiossa oleva kilpailija pääsevät arvaamaan tulosta. Sarjan tällä kaudella nähtävät temput ovat Katajan mukaan entistä näyttävämpiä.

– Kai se on hauskaa, kun olen nöyryytettynä, Kataja tuumaa.

Tv-persoona on joutunut temppumestarina monenlaisten stunttien eteen. Häntä on muun muassa roikotettu paloletkusta veden päällä ja lentänyt. Katajan mukaan temput pelottavat lähes aina, ja kerran hän on jopa joutunut kieltäytymään tehtävästä loukkaannuttuaan kolarissa.

– Tämä on tosi kiva työ. Ei voi valittaa, vaikka joutuukin tekemään välillä tosi outoja juttuja, hän sanoo.


Katajan tyttäret Seela ja Verna seuraavat isän erikoista työtä television välityksellä.

– En oikein tiedä, mitä mieltä he ovat työstäni. Heidän koko elämän ajan olen kuitenkin ollut telkkarissa. He varmaan kokevat, että tämä on duuni siinä missä muutkin. Kyllä he katsovat Kaikki vs. 1 -sarjaa ja näkevät, millaisia temppuja olen tehnyt.

Kataja on Kaikki vs. 1 -sarjan lisäksi kuvannut kesän aikana marraskuussa ensi-iltansa saavaa Swingers-elokuvaa ja ruutuun palaavaa Napakymppiä.

– Olen päättänyt, että laajennan myös elokuviin, ettei vaan Kataja loppuisi kesken, hän murjaisee.

Vaikka töitä on ollut paljon, on Kataja myös tehnyt tietoisen päätöksen, että hän hidastaa työtahtia viime vuodesta. Tuolloin hänellä oli lomaa vain 17 päivää.

– Jaksoin sen, koska tiesin, ettei se ole pysyvää. Viime vuonna kuitenkin päätin, että tämän vuoden kalenterin on pakko olla väljempi. Päätin silloin jo lomia tulevalle syksylle ja menneelle kesälle. Olen rakentanut vuoden sen valtavan työvuoden aikana ja varmistanut, ettei käy samalla tavalla-