Viihde

Ronnie James Dio kuoli vatsasyöpään – lesken perustama säätiö on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa syöpätutkimukseen

Julkaistu:

Ronnie James Dio Stand Up And Shout -syöpäsäätiö perustettiin laulajalegendan kuoltua.
Muun muassa Rainbow’ssa, Black Sabbathissa ja Diossa laulanut Ronnie James Dio menehtyi vuonna 2010 vatsasyöpään.

Dion leski Wendy Dio kertoo Blabbermouthille, että säätiön perustaminen ei ollut aivan yksinkertainen juttu, sillä hän ei halunnut lahjoitusten valuvan hallinnollisiin kuluihin, vaan suoraan syöpätutkimukseen.

– Kun Ronnie kuoli, useat hänen ystävänsä halusivat lahjoittaa rahaa syöpätutkimukseen. Minä ja Ronnieta hoitanut lääkäri emme aluksi innostuneet ajatuksesta, koska kaikissa säätiöissä on niin paljon hallintokuluja. Halusimme varmistaa, että raha menee suoraan tutkimukseen ja koulutukseen. Niinpä päätimme puhua pienelle porukalle Ronnien vanhoja kavereita. Ihmisille, jotka olivat tunteneet hänet yli 30 vuoden ajan. Perustimme Stand Up And Shout -syöpärahaston, johon kuului vain 14 hallituksen jäsentä. Meillä ei ole hallintokuluja, vaan jokainen penni menee oikeaan osoitteeseen. Olemme kaikki mukana vapaaehtoisesti, tapaamme kerran kuukaudessa ja järjestämme kaksi tapahtumaa vuodessa.

Dion syöpäsäätiö on kerännyt tähän mennessä jo yli kaksi miljoonaa dollaria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä säätiö tekee yhteistyötä Kalifornian yliopiston kanssa, joka kehittää syöpätestaukseen yksinkertaista sylkitestiä.

– Testi vaikuttaa hyvältä, Wendy Dio iloitsee.

– Saamme sen markkinoille ehkä jo ensi vuonna. Sen avulla ihmiset voisivat havaita syövän ajoissa.


Dion syöpää ei havaittu ajoissa, koska se ei oireillut millään tavalla.

– Vatsasyöpä on salakavala. Kun huomaat, että jokin on vialla, on jo usein liian myöhäistä, Wendy sanoo.

– Ronniella oli paljon ruoansulatushäiriöitä ja hän kävi lääkärillä noin seitsemän vuotta ennen kuolemaansa hoidattamassa niitä. Lääkärit eivät huomanneet mitään, he testasivat Ronnien sydämen ja vaikka mitä muuta, mutta syöpää he eivät löytäneet.

Neljäs vuosittainen Bowl For Ronnie, julkkisten keilakilpailu, järjestetään lokakuun 25. päivä. Viime vuoden tapahtuma toi Dion säätiön kassaan 49 000 taalaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt