Kruununprinsessa Mary vaihtoi piikkikorot jykeviin turvakenkiin Turun telakalla – edes hyinen tuuli ei saanut hymyä hyytymään - Viihde - Ilta-Sanomat

Kruununprinsessa Mary vaihtoi piikkikorot jykeviin turvakenkiin Turun telakalla – edes hyinen tuuli ei saanut hymyä hyytymään

Julkaistu: 14.9.2018 11:32

Kolea ja tuulinen sää ei näyttänyt haittaavan kruununprinsessaa, joka pääsi tutustumaan Turun telakkaan.

Tanskan kruununprinsessa Maryn vierailu Suomessa jatkuu tänään Turussa. Aamupäivän kruununprinsessa viettää Turun telakalla.

Kruununprinsessa Mary poseerasi medialle hyväntuulisena asianmukaisissa turvavarusteissa koleasta ja tuulisesta säästä huolimatta. Prinsessalla oli yllään kypärä, suojalasit, takki ja turvakengät. Huumorintajuisena tunnettu Mary myös naureskeli tanskalaiskuvaajan kypärälle, joka oli väärinpäin tämän päässä.

Media pääsi seuraamaan Maryn vierailua Mein Schiff 2 -laivalla kello 11.15 alkaen. Vuodenvaihteessa valmistuva laiva rakennetaan saksalaiselle TUI Cruises -varustamolle. Ylen mukaan alus on 315 metriä pitkä ja sen matkustajakapasiteetti on noin 3 100.

Mary kuitenkin tutustui valokuvaajille poseeraamisen jälkeen delegaationsa kanssa laivaan ilman mediaa.

Mary oli saapunut paikalle jo kello 10 aikaan, jolloin hänelle ja hänen delegaatiolleen pidettiin telakan toimitusjohtajan Jan Meyerin toimesta vajaan puolen tunnin esittely telakan toiminnasta.

Mary myös vieraili Pohjoismaiden suurimmassa nosturissa, josta näkee hyvin saaristoa. Prinsessa kävi pukkinosturin päällä. Yle uutisoi viime vuoden marraskuussa nosturista, joka ristittiin jättimäisen kokonsa mukaan Goliathiksi. Nosturi on osa telakkayhtiö Meyerin 185 miljoonan euron investointiohjelmaa. Se otettiin käyttöön keväällä.

Turun telakalta Mary jatkaa Forum Marinumiin, jossa hän tapaa muun muassa Turun kaupungin edustajia. Lounaan jälkeen kruununprinsessan ohjelmassa on tavata tanskalaisyrityksiä ja kävellä katsomaan Suomen Joutsenta.

Torstaina Mary aloitti kaksipäiväisen vierailunsa Helsingin kaupungintalolla, jossa hän osallistui kestävää kaupunkisuunnittelua ja -rakentamista käsittelevään seminaariin.

Iltapäivällä prinsessa siirtyi Tanskan suurlähettilään residenssiin, jossa hän osallistui suomalaista ja tanskalaista keittiötä esittelevään tapahtumaan. Tilaisuudessa oli mukana myös julkkiskokki Tomi Björck, joka esitteli kokkaustaitojaan arvovaltaisille vieraille.

Illan kruunasi juhlaillallinen Finlandia-talolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?