Viihde

Reino Nordinia hirvitti aluksi, mitä Maria-vaimo kirjoittaa blogiinsa – yritti kontrolloida tekstejä: ”On paljon ihmisiä, jotka eivät tajua”

Julkaistu:

Reino Nordinin uraa ovat siivittäneet hitit, kolhut ja skandaalit. Mies uskoo, että taidolla ja perheen tuella saavutetaan vielä vaikka Olympiastadion.
Artistilla on ollut pitkään toive tehdä kappale kuolemasta. Luopumisesta ja sen hyväksymisestä. Artisti kirjoittaa sanoja, keksii maagiset kolme lausetta ja syntyy kappale.

Artisti on pukeutunut oranssiin neuleeseen, jossa on muhkea poolokaulus. Neuleen päälle on heitetty sininen kevyttoppaliivi, siinä on taskut.

Artisti on myös muusikko, 35-vuotias neljän lapsen isä, jonka kotona on seinällinen platina- ja kultalevyjä. Artistin kotona on neljä seinää ja monta huonetta, päässä unelmia.

Artisti, muusikko ja isä on Reino Nordin. Hän istuu upottavan pehmeällä sohvalla ja puhuu kappaleesta, joka julkaistiin tänään. Kappaleella on nimi, Kyynelten virta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luopuminen on yksi rakkauden kääntöpuolista. Se sattuu, mutta on osa elämää. Ja elämää kannattaa elää, ennen kun se loppuu. Olla läsnä, kun lapset olivat pieniä ja isoäiti järjissään, Reino selittää aihevalintaa.

Vihersmoothien ja munakkaan viereen on tyhjennetty taskujen sisältö: avaimet autoon ja kotiin, puhelin, paperia, purkki nuuskaa. Sohvalla on vaikeaa istua ryhdikkäästi.


Artisti noudattaa omaa neuvoaan: hän on parhaillaan keikkatauolla ja kuukauden isyyslomalla. On aikaa perheelle, joka täydentyi heinäkuun lopussa kolmannella lapsella. Leona-tyttären ensimmäinen nimi, Reina, tarkoittaa kuningatarta. Vauva-arki onnistuu lapsi lapselta helpommin.

– Kai se on niin, että mies siinä neljännen lapsen kohdalla oppii olemaan, Reino virnistää.

– Aikaisemmin mahdollisuutta isyyslomaan ei ollut, sillä jonkun täytyi hinata leipää pöytään. Nyt on varaa keskittyä asioihin oikeassa järjestyksessä, hän jatkaa vakavammin.

Reino ja hänen vaimonsa viettivät viikko sitten 10-vuotishääpäiväänsä. Sitä juhlistettiin kuopuksen ristiäisillä, joissa nautittiin ystävien seurasta. Erilliselle rentoutumisretriitille ei ole tarvetta.

– Meille suurta juhlaa on se, että iskän biisi tulee radiosta ja äidin blogipostaus kerää paljon lukijoita. Että kaikilla on hyvä fiilis, se riittää.


Myös perhe-elämän ja musiikin tasapaino on tärkeä. Vastavalmistuneella mökillä on turvallista rakentaa uutta: albumia, tulevaisuuden suunnitelmia. Valmista on jo paljon, vaikka Reino kirjoittaa jokaisen kappaleensa itse.

– Enää niitä ei tarvitse miksata yksin. Tai soittaa kaikkia soittimia, hän nauraa.

Parivuotissuunnitelma on koulittu valmiiksi. Artistilla on ympärillään luotettava tiimi ja musiikkia, tietysti.

– Ei se vaadi kuin harjoitusta ja varsinkin nöyryyttä. Suu auki ja kynä käteen, vähättelee Reino.

– Kun oma työ on laadukasta, vain taivas on rajana. Silloin voi mennä vaikka stadionille.

Festarilavan katosta laskeutuva flyygeli ja vaikka enkelinsiivet. Siinä muutama visio ensi kesälle. Tällä hetkellä Reinoa kiinnostavat vahvat pianoballadit. Isä soittelee, Fidel, 8, ja Luna, 6, ottavat pianotunteja.


Tammikuussa 2017 artistin auto ratsattiin kotikulmilla. Teslasta löytyi huumausaineita ja Reino sai tuomion niiden käyttörikoksesta. Mies muuttui: korkki meni kiinni, mieli selkeytyi. Möröiltä evättiin pääsy artistin kaappeihin.

– Voin vihdoin olla kirkkain mielin esimerkillinen. Se toimii paljon paremmin kuin huhut ja huomiotalous, Reino sanoo ja katsoo silmiin.

Vajaat kaksi vuotta sitten ratsattu Tesla vaihtui perhemalliin, kuusipaikkaiseen katumaasturiin. Siihen mahtuu kolmen lapsen lisäksi Reinon esikoinen edellisestä suhteesta, golfbägi ja lätkäkamat.

– Se on sellainen maailman tehokkain SUV-sähköauto. Ai hitto se on siisti. Vaimon sienetkin mahtuvat vielä jonkun syliin, mies jatkaa ja jää heti pohtimaan sanomisiaan.

– Miltähän tuo kuulosti taas. Jengi pitää vaimoa niin eksentrisenä muutenkin, hän ja hekottaa. Kasvoille piirtyy lämmin hymy.

Millainen on artistin vaimo ja hänen kolmen lapsensa äiti? Arkkitehti, joka kirjoittaa yhtä Suomen puhutuimmista äitiys- ja lifestyleblogeista.

– Maria on niin ihana. Ei sellaista ole olemassa toista, Reino huokaa.

– Siinä on kyllä niin omituinen persoona, ettei ole paremmasta väliä. Se on uskomaton, nerokas muija ja himmeä mutsi. Tylsää meillä ei ole koskaan.

Maria Nordinin nimeen törmää otsikoissa lähes yhtä usein kuin hänen miehensä. Maria taltioi rehellisesti ja kaunistelematta perheen arjen blogiinsa. Niin rehellisesti, että artistia aluksi hirvitti.

– Joskus yritin kontrolloida sitä, mutta eihän siinä ollut toivon hiventäkään. Kyllä niitä tekstejä joskus jännitti, mutta sieltä on tullut jo niin monenlaista juttua, että en mä enää. Vaikka se kirjoittaisi mistä, niin sanon, että anna mennä, Reino nauraa ja kädet heiluvat.

– On paljon ihmisiä, jotka eivät tajua. Niille ei vain voi mitään. Jos joku on tyhmä, niin se on hänen oma ongelmansa. Mä uskon Mariaan. Näin aviomiehenä se on ikävä sanoa, mutta harvemmin se on väärässä ollut.


Artistin ja hänen vaimonsa yhteisiin vuosiin on mahtunut kriisejä. Yli 12 yhteistä vuotta ovat muovanneet, opettaneet ja muuttaneet. Auttaneet sopeutumaan.

Reino vertaa julkisuutta aurinkoon, jonka pätsissä ei suojaa korkeinkaan suojakerroin. Aurinkoa on otettava siedettävissä määrin, totuteltava sen valoon ja lämpöön. Iho ruskettuu, muttei pala.

– Me aiomme olla jatkossakin juuri tällaisia. Olemme eläneet sellaisissa pyörremyrskyissä ja yritetty erotakin, mutta ei me vain päästä toisistamme eroon, artisti sanoo pehmeää itsevarmuutta äänessään.

– Sitä on nähnyt paljon paskaa, ja joutunut myös nielemään paljon paskaa. Sitä on niin vahva sen jälkeen. Ymmärtää elämästä ja sen montuista sen verran, että siitä voi pyöräyttää vaikka biisin.

Artisti nousee pehmeän upottavalta sohvalta, kerää tavaransa toppaliivin taskuihin ja suuntaa kohti uutta Teslaa. Sillä pääsee nopeasti ihailemaan tyttären varpaita kesken työpäivän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat