Kulttuuriministeri Sampo Terhon uusi yllättävä aluevaltaus: ryhtyi rock-artistiksi ja julkaisi biisin Tommi Läntisen kanssa – kuuntele! - Viihde - Ilta-Sanomat

Kulttuuriministeri Sampo Terhon uusi yllättävä aluevaltaus: ryhtyi rock-artistiksi ja julkaisi biisin Tommi Läntisen kanssa – kuuntele!

Julkaistu: 14.9.2018 10:03

Sampo Terholta ilmestyi rockkappale.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on julkaissut tänään kappaleen nimeltä Let the Rock’n’Roll Heal Your Soul. Terho soittaa kappaleella rumpuja, Tommi Läntinen laulaa ja kitara- ja bassoraidoista vastaa Jussi Hämäläinen.

Hämäläinen on myös säveltänyt kappaleen. Terho puolestaan on kirjoittanut kappaleen sanat.

– Hämäläisen sävellys on moniosainen seikkailu rokin, progen ja bluesin parhaisiin perinteisiin, Terho kuvailee tiedotteessa kappaletta.

– Hän on myös todellinen kitaravelho, kuten rainalta kuuluu. Sanoitukseni kertoo musiikin parantavasta voimasta, siis rockista, rauhasta ja rakkaudesta. Olin erityisen onnekas kun sain vokalistiksi suurella sielulla tulkitsevan rokkikonkari Tommi Läntisen. Kun Tommi karjaisee ”Rock´n´Roll,” niin valtamerten vesi läikkyy.

Terhon mukaan kappale nostaa esiin maailman ongelmia. Ydinsanoma on, että muutos parempaan on mahdollista.

– Rock on positiivista energiaa, josta kannattaa ammentaa.

Terho kertoo oppineensa tuotantoprosessin myötä uutta musiikkialasta.

– Kappaleen tuotanto on opettanut paljon kulttuuriyrittäjyyden käytännön tekemisestä. Taiteellisen lahjakkuuden lisäksi alan ihmisiltä vaaditaan myös paljon teknistä ja taloudellista osaamista, jos ikinä aikoo saada valmista. Suomesta ammattitaitoa onneksi löytyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?