Olli Lindholm huojentui oikeuden päätöksestä – Yö-yhtyeen ex-basisti joutuu maksamaan kymmenien tuhansien oikeuskulut - Viihde - Ilta-Sanomat

Olli Lindholm huojentui oikeuden päätöksestä – Yö-yhtyeen ex-basisti joutuu maksamaan kymmenien tuhansien oikeuskulut

Olli Lindholm erotti Jukka Lewsisin 35-vuotiskiertueen jälkeen. Potkuja käsiteltiin oikeudessa ja Lindholm voitti riitajutun.

Olli Lindholm sanoo olevansa helpottunut oikeuden päätöksestä.­

13.9.2018 13:51

Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm kommentoi nyt tuoreeltaan riitajuttua, jossa hän voitti bändistä potkut saaneen basistin Jukka Lewisin. Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös tuli julkiseksi torstaina.

– Olen huojentunut. Olen myös helpottunut, Lindholm sanoo IS:lle.

Hän erotti Lewisin yhtyeen onnistuneen 35-vuotiskiertueen jälkeen joulukuussa 2016. Lewis eli siinä uskossa, että hän keikkailee vuonna 2017 niin kuin oli keikkaillut 18 vuotta putkeen. Lewis vaati Lindholmilta 35 000 euron korvausta potkuistaan.

Lue lisää: Käräjät koituivat ex-basistille kalliiksi: Olli Lindholm voitti Yö-muusikoiden riitajutun

Lindholm oli lähettänyt bändin muusikoille syyskuussa 2016 sähköpostin, jossa hän ilmoitti vuoden 2017 keikkaperiodit. Tätä paperia osapuolet tulkitsivat eri tavalla. Lindholmin mukaan paperi tarkoitti sitä, että bändille myydään keikkoja noille ajankohdille.

Pitkän linjan muusikko on aiemmin IS:n haastattelussa perustellut potkupäätöstä sanomalla, ettei Lewisin motivaatio ollut kohdallaan. Tästä syystä myös kitaristi Daffy Terävä joutui lähtemään.

– Tämä oli todella raskas prosessi – aivan riittävän raskas, Lindholm, 54, alleviivaa.

– Alusta asti luotiin sellainen asetelma, että minä olisin toiminut mielivaltaisesti Yö-yhtyeen asioissa. Ihmiset, joilla ei ole ollut mitään hajua totuudesta, ovat osoitelleet minua sormella – ja ilmeisesti vain siksi, koska se on ollut helppoa ja kivaa. Sellainen tuntuu pahalta.

Jukka Lewis.­

Lindholmin mielestä ihmisten kannattaisi ”aina miettiä ainakin kahdesti ennen kuin tekee asioissa liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä”.

– Totuus oli jälleen tarua ihmeellisempää. Kuten käräjäoikeus nyt päätöksessään totesi, Yö-yhtye ei ole ollut mikään yhden miehen show vaan päätökset on tehty demokraattisesti porukalla. Tässäkin asiassa minä toimin ainoastaan viestinviejänä, Lindholm näkee.

– Koko asiassa ei alunperinkään ollut mitään ihmeellistä. Yö-yhtyeestä on jäseniä laitettu menemään milloin alkoholin, milloin mistäkin syystä.

Yö-yhtyeen jäsenillä ei ollut työsuhdetta, eikä minkäänlaisia kirjallisia sopimuksia tehty. Vain yksi paperilla tehty sopimus löytyy. Kaikki muut sopimukset tehtiin suullisesti, ja ne perustuivat lähinnä luottamukseen.

Lewisille käräjöinti tuli kalliiksi. Korvaukset jäivät saamatta, ja lisäksi hän joutuu maksamaan kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut.

IS tavoitti Lewisin, mutta hän ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida oikeuden päätöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?