Käräjät koituivat ex-basistille kalliiksi: Olli Lindholm voitti Yö-muusikoiden riitajutun

Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm on voittanut riitajutun, joka koski basisti Jukka Lewisin potkuja. Lewisille käräjöinti tuli kalliiksi. Korvaukset jäivät saamatta, ja lisäksi hän joutuu maksamaan kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut.

Jukka Lewis (vas.) ja Olli Lindholm puivat riitaansa oikeudessa.

13.9.2018 12:02

Olli Lindholm erotti basisti Jukka Lewisin onnistuneen 35-vuotiskiertueen jälkeen joulukuussa 2016. Lewis eli siinä uskossa, että hän keikkailee vuonna 2017 niin kuin oli keikkaillut 18 vuotta putkeen. Lewis vaati Lindholmilta 35 000 euron korvausta potkuistaan.

Olli Lindholm oli lähettänyt bändin muusikoille syyskuussa 2016 sähköpostin, jossa hän ilmoitti vuoden 2017 keikkaperiodit. Tätä paperia osapuolet tulkitsivat eri tavalla.

Lewisin mukaan siinä lyötiin lukkoon vuoden 2017 keikat, ja hän uskoi olevansa keikoilla mukana. Lindholmin mukaan paperi tarkoitti sitä, että bändille myydään keikkoja noille ajankohdille.

– Ja keikoilla soittavat ne, jotka silloin ovat bändissä mukana, Lindholm sanoo.

Yö-yhtyeen jäsenillä ei ollut työsuhdetta, eikä minkäänlaisia kirjallisia sopimuksia tehty. Vain yksi paperilla tehty sopimus löytyy. Yön muusikot sitoutuivat kirjallisesti vastaamana tappioista, jos 30-vuotiskiertue menee taloudellisesti pieleen.

Kaikki muut sopimukset tehtiin suullisesti, ja ne perustuivat lähinnä luottamukseen.

Olli Lindholm perusteli käräjille jättämässään vastineessa Lewisin potkuja soiton tasolla.

– Se lähentelee kunnianloukkausta. En ole saanut minkäänlaista huomautusta soittamisestani Yö-urallani ikinä, Jukka Lewis kertoi.

Olli Lindholm voitti kiistan oikeudessa.

Samassa rytäkässä Lindholm erotti bändistä kitaristi Daffy Terävän. Kummankaan pois potkitun soittoniekan työmoraalissa ei Lindholmin mukaan ollut moittimista.

– He ovat soittaneet keikat vaikka olisivat olleet kipeenä, Lindholm kertoi oikeudessa.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi ex-basisti Jukka Lewisin vaatimuksen 35 000 euron korvauksista.

Jukka Lewisille käräjöinti tuli kalliiksi. Korvaukset jäivät saamatta, ja lisäksi hän joutuu maksamana useiden kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?