Viihde

MTV:n uutiset kokevat miljoonaluokan uudistukset – ”Maailmanluokan puitteet”

Julkaistu:

MTV tekee uutistarjonnalleen valtavan uudistuksen, joka tulee muuttamaan uutistarjontaa, sekä lähetysten visuaalista ilmettä.
MTV esitteli tänään keskiviikkona MTV:n uutisia koskevia uudistuksia. MTV uudistaa täysin uutislähetykset ja ryhtyy tarjoamaan esimerkiksi MTV Uutiset Live -ohjelmaa, jota voidaan tehdä ympäri vuorokauden. Myös uutisstudion tilat kokevat melkoisen kasvojenkohotuksen, sillä Pöllölaaksoon on rakenteilla uusi uutisstudio. Uuden studion myötä Huomenta Suomi palaa Pasilaan.

– Tämä on miljoonaluokan investointi, johon ei käytetä valtion tukea, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoi medialle.

Uutislähetysten visuaalinen ilme tulee muuttumaan merkittävästi ja esimerkiksi meteorologi Pekka Pouta pääsee esittelemään katsojille huomattavasti suurempia sääkarttoja kuin ennen. Sääkartta on jatkossa niin jättimäinen, ettei Pouta yllä

– Hervottoman iso näyttö, Pekka Pouta kuvaili studioon tulevaa uutta näyttöseinää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutisankkuri Maija Lehmusvirta kertoi medialle, että jatkossa ankkureiden ei tarvitse istua pöydän takana, vaan he pääsevät seisomaan ja kävelemään ympäri studiota.

– Mulla on niin paljon hienoja korkokenkiä, joita en ole päässyt koskaan näyttämään telkkarissa, Lehmusvirta vitsaili.

– Uutisankkureilla on maailmanluokan puitteet, uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari kuvaili.

Uudistuksia kokevat myös esimerkiksi MTV-suoratoistopalvelu Katsomo. Uutissisällön määrä moninkertaistuu ja uutisten tunnusmusiikkikin vaihtuu.

Uutisten toimittajat saavat lisää uusia ajankohtaisohjelmia. Kirsi Alm-Siira ja juontaja Nina Rahkola saavat yhteiseen keskusteluohjelma Studion. Uutisankkuri Jaakko Loikkanen puolestaan Asian ytimessä -ohjelman.

Uutisankkuri Keijo Leppänen kuvailee koko uutisten työtiimin suhtautuvan innolla tuleviin uudistuksiin. Leppänen on työskennellyt MTV:llä vuodesta 1993 lähtien ja on kiistatta yksi Suomen tunnetuimmista tv-kasvoista.


Suosittu uutisankkuri sanoo, ettei häneltä tulla vapaa-ajalla pahemmin kyselemään uutisankkurin työstä tai keskustelemaan päivän polttavista puheenaiheista. Leppänen kehuu suomalaisia tv-katsojia erittäin kohteliaiksi, ja heiltä tuleva palaute on lähes aina positiivista.

– Suomalaiset ovat kohteliasta ja hieman ujoa kansaa ja tulevat harvoin juttelemaan. Joskus saatan havaita, että joku katsoo todella pitkään ja vaikuttaa tunnistavan minut tv:stä. Mitä kauemmaksi menee Helsingistä niin sitä erilaisempi ihmisten reaktio on, Leppänen sanoo.

– 25 vuoden aikana julkisuudesta ei ole tullut raskasta, vaan kohtaamiset ihmisten kanssa ovat 98 prosenttisesti myönteisiä. Se on oikein kiva juttu.


Suorissa uutislähetyksissä on vuosien varrella sattunut yhtä jos toista ja joskus uutisstudiossa saattaa tapahtua jotain yllättäviä tilanteita, joihin kukaan ei ole osannut varautua. Yksi tällaisista on valtavaksi somehitiksi muodostunut Huomenta Suomen lähetys, jossa Kirsi-Alm-Siira putoaa tuolilta.


Leppänen hymyilee ettei hänelle ainakaan toistaiseksi ole tapahtunut vastaavaa kömmähdystä, vaikka suorassa lähetyksessä onkin aina mahdollisuus yllätyksiin.

– Minulla ei ole mitään YouTubeen päätynyttä klassikkomateriaalia, se on tulossa vasta, Leppänen nauraa.

– Pieniä kömmähdyksiä sattuu aina. Toisaalta se on tässä työssä inhimillistä. Ei suorassa lähetyksessä voi olla täydellinen.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen tuli tv-katsojille vuosien ajan uutisankkurina. Einonen sanoo pyörähtävänsä edelleen toisinaan ruudun toisella puolen, mutta hyvin harvakseltaan.

– Esimerkiksi baarissa ihmiset rohkaistuvat. Suomalaiset ovat ujoja juttelemaan, mutta sitten kun tullaan, niin se on ihan sata prosenttisesti mukava kokemus. En muista yhtään ikävää juttua, että joku olisi tullut rähisemään. Ihmiset tulevat kehumaan, kuinka hyvää työtä teemme tai tullaan sanomaan, että näin sinut telkkarissa, mites teillä Maikkarilla.

 


Einonen sai uutisankkurin urallaan kertoa suomalaisille lukuisia uutisia, jotka koskettivat koko kansaa. Mikä uutinen on jäänyt Einoselle itselleen parhaiten mieleen?

– Konginkankaan turma, Jokelan ja Kauhajoen koulusurmat. Venäjällä Beslanin koulukaappauksen aikaan oma poikani oli juuri syntynyt, joten se kosketti todella paljon. Siinä kuoli paljon lapsia ja silloin mietti, että ei tällaista voi eikä saa tapahtua.