Jukka Puotila jäi eläkkeelle, mutta keikkaa riittää edelleen – ”Jos terveys on hyvä ja jaksan rivissä olla, niin miksei” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jukka Puotila jäi eläkkeelle, mutta keikkaa riittää edelleen – ”Jos terveys on hyvä ja jaksan rivissä olla, niin miksei”

Jukka Puotila perui kymmenen vuoden takaiset puheensa ja lähti mukaan kesäteatteriin.

–Olihan se pysäyttävä kokemus, Jukka Puotila kertoo siitä tilanteesta, kun hänellä todettiin kolmisen vuotta sitten syöpä.­

12.9.2018 15:25

Jukka Puotila päätti kymmenen vuotta sitten, että ei enää koskaan kesäteatteria. Päätös ei ollut kiveen hakattu. Ensi kesänä Puotila nähdään Tampereen Komediateatterin farssissa Voi veljet!

Farssissa Jukka Puotila on veljeskolmikon vanhin ja täysijärkisin. Muut kaksi – Jukka Leisti ja Tommi Raitolehto – ovat enemmän tai vähemmän hulttioita.

– Joskus tuli sanottua, että ei enää koskaan kesäteatteriin. Sanotaan, että they never come back, mutta nyt mä tulin tänne, Jukka Puotila kertoo.

– Ehkä siinä on nostalgiaa. Haluan tavoitella niitä tunteita mitä silloin oli, kun Jukka Leistin kanssa näyteltiin keskeiset roolit.

Jukka Puotila jäi helmikuussa eläkkeelle Kansallisteatterista. Hän ei jämähtänyt keinutuoliin eläkevaarin päiviä viettämään. Keikkaa riittää.

– En minä teatterista kuitenkaan lähtenyt töitä tekemään. Tie on vienyt tällaiseen tilanteeseen. Jos terveys on hyvä ja jaksan rivissä olla, niin miksei.

Farssi on vaikea laji. Seela Sella on todennut, että ihmiset on helppo saada itkemään, mutta laitapa nauramaan.

– Kun farssi kulkee, se on hurja tunne näyttämöllä. Tunne on mielettömän hyvä.

– Paras tunne katsomosta on tietenkin kaikkein syvin hiljaisuus. Se on ihanin tunne kun tehdään sellaista, mihin hiljaisuus kuuluu. Naurun remakka on toiseksi paras.

Jukka Puotilalla todettiin kolmisen vuotta sitten suusyöpä.

– Se oli pysäyttävä kokemus. Pyrin aktiivisesti unohtamaan sen asian, enkä halua paljon edes puhua siitä. Nyt olen siinä vireessä, että voin ajatella tekeväni ensi kesänä töitä.

Jukka Puotila -show kuuluu Komediateatterin ohjelmistoon. Se on tuonut lohtua katsojille.

– Erään näytöksen jälkeen ihmiset tulivat pihalla juttelemaan. Yksi mies odotti vaimonsa kanssa. Näin, että hänellä oli asiaa. Kun muut olivat lähteneet, menin hänen luokseen. Hän sanoi, että hän tuli hakemaan voimaa tästä esityksestä. Hän oli juuri menossa syöpäleikkaukseen.

– Teatterilla on myös tällaisia vaikutuksia, että sieltä tullaan hakemaan voimaa, myös unohtamaan arkea.

– Esityksillä on ulottuvuuksia. Jos yleisö unohtaa arjen, sen unohtaa näyttelijäkin. Toivottavasti ensi kesänä tapahtuu tällaista.

Voi veljet! Rooleissa Tommi Raitolehto (vas), Jukka Puotila ja Jukka Leisti.­

Jukka Puotila näyttelee suojelupoliisin päällikköä uudessa tv-sarjassa Ratamo.

– Tv-sarjoissa olen pitkään näytellyt itseäni vanhempia isähahmoja. Oli Ruusun aikaa ja Kotikatua. Supon päällikkö on tavallaan myös isähahmo. Nyt olen siinä oman ikäisenä.

Monikaan kansalaisista ei taida tietää, kuka oikeasti on Supon päällikkö. Sen sijaan Seppo Tiitinen muistetaan ainakin Tiitisen listasta.

– Tutustuin Seppo Tiitiseen siinä vaiheessa, kun Neuvostoliitto oli vielä olemassa. Hän oli hyvin nuorena Supon päällikkö. Roolihahmossani on hieman Tiitistä mukana, Puotila sanoo.

Ratamo perustuu Taavi Soininvaaran teoksiin. Puotilan roolihahmo on nimeltään Jussi Ketonen.

– Taavi Soininvaara sanoi, että sä olet aika laihassa kunnossa ollaksesi Jussi Ketonen. Hän oli ajatellut Ketosen lihavammaksi. En ruvennut itseäni lihottamaan. Tämä on minun versioni, Puotila sanoo.

Jukka Puotilan viikon kohokohta on torstaina. Silloin nauhoitetaan Radio Suomessa lauantaisin kuultava Tohtori Raimo.

– Teen siinä normaalisti kolme hahmoa, joskus enemmän, joskus mennään kahdellakin.

Ensi keväänä Puotila tekee tv-sarjaa, mutta sitä hanketta ei vielä ole julkistettu.

– Olen tasapainossa työn ja vapaa-ajan suhteen. Joku toinen voi olla eri mieltä. Yksi isoimmista ratkaisuista oli tulla tänne ensi kesäksi, Puotila sanoo Komediateatterin keikastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?