Viihde

Bono kommentoi Ruotsin vaaleja U2:n Pariisin-keikalla: nimesi ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin ja teki natsitervehdyksiä

Julkaistu:

Supertähti Bono, 58, kommentoi Ruotsin vaaleja U2:n Pariisin-keikalla omalla tyylillään.
Tarkemmin sanottuna kommentaattorina toimi Bonon luoma karikatyyrihahmo, omahyväinen paholainen Mr. MacPhisto, jonka puhe heijastettiin lavan taustascreenille.

Bono loi MacPhiston jo 1990-luvun alussa ja esitteli hahmon konserttiyleisölle Zoo TV -kiertueella vuonna 1992.

Mr. MacPhisto on digitaalinen luomus, joka näyttää Bonolta, mutta sillä on klovnin naamari, raateluhampaat ja pirun sarvet päässään.

– Tulen juuri Ruotsista. En tiennytkään, kuinka paljon pidän ruotsalaisista. Pitkiä, vaaleita, sinisilmäisiä… tylsää, Mr. MacPhisto messusi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mutta nyt näyttää siltä, että ruotsalaiset ovat tajunneet arjalaisen potentiaalinsa, Bonon hahmo totesi täydelle areenalle.

Tämän jälkeen MacPhisto toisteli useaan otteeseen ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin nimeä ja teki natsitervehdyksiä.– MacPhisto on täydellinen hahmo, joka voi sanoa täysin päinvastaisia asioita, joita oikeasti tarkoitat, U2:n kitaristi Edge kertoi U2 by U2 –kirjassa.

Ruotsidemokraattien viestintävastaava Henrik Gustafsson kommentoi Bonon esitystä Aftonbladetille:

– Ruotsalaisjulkkiksilla ei ole todellisuuteen perustavaa käsitystä meistä, eikä puolueestamme. En siis ihmettele, että tilanne on paljon pahempi sellaisten ihmisten keskuudessa kuin Bono, hän totesi.