Sampo Kaulanen aloitti lääkityksen ja muuttui täysin – Minttu-vaimo äimistyi: ”Tuo haasteita parisuhteeseen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sampo Kaulanen aloitti lääkityksen ja muuttui täysin – Minttu-vaimo äimistyi: ”Tuo haasteita parisuhteeseen”

Sampo Kaulasen elämä muuttui oikean lääkityksen myötä täysin. Minttu-puolisolla on ollut tilanteessa sulattelemista.

12.9.2018 6:10

Kyläkauppias Sampo Kaulanen koki heinäkuussa todellisen aallonpohjan, kun hän otti viinaa ja unilääkkeitä sekaisin, ja joutui tämän seurauksena poliisisaattueessa ja lepositeissä Lapin Keskussairaalaan.

Nyt kaikki on kuitenkin toisin.

Elämänmuutoksen tehnyt Sampo saapui Discoveryn syksyn kotimaisen ohjelmiston julkistamistilaisuuteen eilen tiistaina erittäin hyvinvoivan ja rauhallisen näköisenä.

Yhdessä vaimonsa Michele ”Minttu” Kaulasen kanssa Lapin Sampo ja kauppiaan rouva -ohjelmaa luotsaava kyläkauppias kertoo laittaneensa korkin pari kuukautta sitten kiinni ja treenaavansa kolmesta neljään kertaa viikossa oman kuntovalmentajansa kanssa.

  • Voit katsoa yllä olevalta videolta pariskunnan koko haastattelun.

Kaikki muuttui, kun Sampo sai lääkäriltä noin kuukausi sitten ADHD-lääkityksen.

– Aika nopeasti lääkärin kanssa päädyttiin siihen, että lähdetään kokeilemaan minulle lääkehoitoa, Sampo kertoo.

Minttu-puoliso on ollut Sampon tukena vaikeina aikoina, ja kyläkauppias on oppinut vaimonsa kautta puhumaan tunteistaan suoremmin. Kuvassa myös pariskunnan Rianna-tytär.­

Muutos on ollut merkittävä, ja sen on huomannut myös Minttu-puoliso.

– Tämä on vähän kuin alkaisi uuden ihmisen kanssa seurustelemaan. Kymmenen vuotta sitten rakastuin siihen ADHD-tyyppiin, jolla on tunneskaaloja ihan laidasta laitaan, ja ne voi vaihtua hetkenä minä hyvänsä, Minttu sanoo.

– Tämä on helpompaa, tietenkin, mutta se on samalla tosi outoa. Hän on nyt vähän sellainen tasapaksu ja tunneköyhä. Se tuo totta kai omia haasteita parisuhteeseen, Minttu pohtii.

Sampolle lääkkeiden vaikutus konkretisoitui, kun hän oli äskettäin parin viikon lomamatkalla Espanjassa. Ennen mies ei tarkkaavaisuushäiriön takia malttanut istua aloillaan muutamaa minuuttia kauempaa, mutta nyt hän lötkötteli useita päiviä aurinkotuolissa kaikessa rauhassa.

– Luin loman aikana yhteensä kolme kirjaa. Se oli mieletön tunne, kun pystyi keskittymään siihen. Aina ennen on käynyt niin, että tulee kolmesataa eri ideaa päähän ja itse teksti unohtuu.

Minttu kertoo saaneensa aiemmin mitä ihmeellisimpiä kuvia Sampon lomamatkoilta, joissa mies saattoi poseerata vaikka kodittoman kanssa, jonka hän oli vienyt oluelle.

– Nyt kuvat reissulta olivat sitä luokkaa, että hei, katso, minä olen lukenut kokonaisen kirjan. Viestien sisältökin on siis ollut ihan erilainen.

Lue lisää: Baarissa sekoillut Sampo Kaulanen sai selityksen uhkaavaan käytökseensä – lähti päihteettömälle matkalle: julkaisi nyt kuvan luksusklubilta

Rohkeasti tilanteestaan kertonut Sampo on saanut pääosin positiivista palautetta. Varsinkin teini-ikäiset pojat ovat ottaneet Sampoon yhteyttä sosiaalisessa mediassa, ja kertoneet kyläkauppiaan esimerkin rohkaisemina omista ADHD-oireistaan.

– Tilanteeni on rohkaissut monia nuoria. Ehkä he uskaltavat nyt ottaa asian puheeksi koulussakin, Sampo toivoo.

Elämänmuutokseen on kuitenkin palanut rahaa melkoinen määrä. Sampo arvelee, että kuntovalmentajien ja kuntolaitteiden yhteiskustannukset ovat lyhyessä ajassa nousseet jo lähemmäs 10 000 euroon.

Miehellä on omat kuntovalmentajansa niin Lapissa, Tampereella kuin Helsingissä.

– Olen sijoittanut tähän omaan hyvinvointiini aika paljon viime aikoina. Minä tarvitsen tähän alkuun vahvan lähdön, koska pitkäjänteisyys ei ole minun vahvuuksiani, Sampo sanoo.

Lue lisää: Sampo Kaulanen kommentoi kohtalokasta iltaansa – rikkoi laseja ja käyttäytyi aggressiivisesti: ”Kuin kuuntelisin jonkun muun elämää”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?