Viihde

AL: Pikku-Kakkosesta hyllytettiin loukkaavaksi koettu lastenohjelma – nyt tekijät esittelevät korvaajan Herra Heinämäen intiaanihahmolle

Julkaistu:

Yle poisti huhtikuussa Areena-palvelustaan suositun lastenohjelman Herra Heinämäen jaksot.
Sarja poistettiin ohjelmistosta, sillä Yle katsoi tuolloin, että alkuperäiskansaa edustavan riviroolin hahmoa voitiin pitää loukkaavana.

– Jaksot siirretään Elävään arkistoon, ja niihin pääsee jatkossa käsiksi Lasten Areenasta oman kuvakkeensa kautta, Ylen lasten ja nuorten ohjelmien päällikkö Teija Rantala kommentoi tuolloin

Herra Heinämäen ohjelma poistui myös Pikku Kakkosessa.

Rantalan mukaan Yle teki päätöksen kun sarjan intiaanipäähinettä käyttävästä sivuhahmosta, intiaanipäällikkö Punanatasta käyty Twitter-keskustelu alkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Saimme palautetta, ettei tämä ole korrektia enää tänä päivänä. Ylen vuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto vastasi huhtikuussa.

– Pohdimme asiaa ja päädyimme siihen, että siirrämme ohjelman Elävään arkistoon, jos se ei yleisön mielestä enää edusta tätä päivää, Rantala sanoo.

Aamulehti kertoi eilen, että Herra Heinämäen Lato-orkesteriin tulee uusi hahmo. Bassoa soittava Sir Punataika on myös taikuri.

Sir Punataikaa näyttelee Mikko Löytty. Hän esitti ennen Päällikkö Punanataa.

– Otamme tässä juuri ensimmäisiä kuvia ja videoita hänestä, Heikki Salo kertoi lehdelle.

– Sir Punataika on aloittelija. Eli hän on äärimmäisen huono taikuri, käsikirjoittaja Salo kuvaili uutta jäsentä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt