Viihde

Yle: Häirikkö seurasi Tuure Boeliusta, 17, kotiin – aamulla TTK-tähdelle kilahti karmiva viesti: ”Kuva minusta nukkumassa sängyssäni”

Julkaistu:

Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa tänä syksynä nähtävä YouTube-tähti Tuure Boelius kertoo Ylen haastattelussa suosionsa varjopuolista.
Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa kisaava, 17-vuotias Tuure Boelius tunnetaan YouTube-videoistaan sekä Lätkäjätkä-Ville-kappaleestaan.

Homoseksuaalista jääkiekkoilijasta kertova kappale sai viime keväänä runsaasti julkisuutta. Urheilumaailman stereotypioita murtava biisi ollut kaikkien mieleen ja Boeliuksen syytettiin muun muassa häpäisseen kappaleellaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen. Nuori laulaja sai kappaleensa julkaisun jälkeen jopa tappouhkauksia.

Nyt Boelius kertoo Ylelle, että Lätkäjätkä-Ville kappaleen myötä hän kohtasi ikäviä tilanteita, kun ihmiset seurasivat häntä kotiin asti. Ylen mukaan Boeliuksen kodin ikkunoihin koputeltiin ja hänen ovellaan käytiin.

– Ja sitten yhtenä aamuna heräsin ja menin tarkistamaan sometilini. Joku oli lähettänyt minulle kuvan minusta nukkumassa sängyssäni. Joku oli ottanut kuvan kotini ikkunan läpi, verhojeni välistä. Se oli käännekohta, jota en unohda. Mietin vain, että eihän tämä ihan tervettä ole, Boelius kertoo Ylelle.


Pelottava tilanne pakotti Boeliuksen muuttamaan pois katutasossa sijaitsevassa kodistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos haluaa tietää minusta enemmän, sen kun katsoo Tubesta. Kerron kyllä varsin avoimesta kaikesta. Tuntuu vähän liioitellulta, että joku seisoo ikkunani takana tirkistelemässä, minkä väriset bokserit minulla on ylläni, kun nukun. Kun yksityisyys ja kodin turva viedään, on pakko reagoida. Kun laskee päälle vielä tappouhkaukset, en vain voinut enää jäädä siihen asuntoon, Boelius sanoo Ylelle.

Boelius kertoi viime keväänä IS:lle, että hänen kappaleensa saama valtava huomio yllätti hänet täysin.

– Osasin aavistaa, että keskustelua herää, mutta sen mittakaava yllätti todella. Jääkiekko on Suomessa sydämen asia, ja ehkä homot eivät ole tietylle osalle jääkiekkofaneista niin sydämen asia. Mutta se on tietysti vain ja ainoastaan heidän ongelmansa, Boelius kertoi.

– Sähköpostitse on tullut pidempiä raivoviestejä. Mutta niitä palautteita pystyy kuka tahansa bongaamaan vaikka musiikkivideon tai Instagram-kuvien kommenteista. Snapchatissa on tullut aika paljon viestejä.

Lue lisää: Laulu homoseksuaalista kiekkoilijasta toi YouTube-tähdelle tappouhkauksia – Teemu Selänteen ele yllätti: ”Olin aika fiiliksissä”


Myrskyn silmään joutunut Boelius sai taakseen myös merkittäviä tukijoita. IS kertoi, että kiekkolegenda Teemu Selänne nousi puolustamaan nuorta tähteä ja tämän stereotypioita rikkovaa kappaletta.

– Omasta ja Leijonien puolesta, ei todellakaan häpäise, päinvastoin, Selänne kirjoitti viitaten Boeliuksen kappaleeseen.

– Hyvällä esimerkillä kannustetaan jokaista olemalla rohkeasti oma itsensä, onnellinen ja iloinen ja jokainen tehköön sen omalla tyylillään. Me tuetaan sua, hyvä Tuure, zemiä, Selänteen kirjoitus jatkui.

Lue lisää: Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -kilpailijat! Pekka Pouta, Aino-Kaisa Saarinen, Marita Taavitsainen...