Viihde

Dawson’s Creek -hurmurin kirjoitus keskenmenon aiheuttamasta surusta sai fanit kyyneliin: ”Sinä puit sanoiksi meidän tunteemme”

Julkaistu:

Näyttelijä kertoo joutuneensa vaimonsa kanssa kokemaan kolme keskenmenoa.
Dawson’s Creek -hittisarjasta julkisuuteen 1990-luvun lopussa ponnahtanut James Van Der Beek on nykyisin onnellinen viiden lapsen isä. Välillä perheonni on kuitenkin säröillyt: Van Der Beek kertoo koskettavassa päivityksessään, kuinka hän ja hänen Kimberly-vaimonsa ovat joutuneet kolmesti kokemaan keskenmenon tuoman surun.

Näyttelijä kirjoittaa heti alkuun, että englanninkielinen termi keskenmenolle, miscarriage, on huono. Miehen mukaan sana antaa ymmärtää, että nainen on jotenkin epäonnistunut tehtävässään pitää lapsi sisällään.

– Mitä olen oppinut, kaikissa paitsi aivan äärimmäisissä, selkeissä tapauksissa, tapahtumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä äiti teki tai jätti tekemättä. Joten pyyhitään syyllisyys pöydältä ennen kuin edes aloitamme, Van Der Beek sanoo.

Van Der Beek kuvailee keskenmenon aiheuttamaa tuskaa vanhemmissa sanoen, että se repii ihmisen rikki aivan uudella tavalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se on kivuliasta ja sydäntä särkevää syvemmällä tasolla, kuin ehkä koskaan aiemmin olet kokenut. Älä tuomitse suruasi tai yritä järkeillä asiaa. Anna sen tulla aaltoina, kun se tulee ja anna sille tilaa. Ja sitten, kun pystyt siihen, yritä nähdä se kauneus siinä, kuinka kokoat itsesi uudelleen kasaan.
Näyttelijä kirjoittaa, kuinka keskenmeno ja sen aiheuttama suru voi tuoda parisuhteen osapuolia lähemmäs. Hän myös muistuttaa, että lopulta todella moni keskenmenon kokeneista saa lapsen.

– Ja hyvin usein todella pian tapahtuneen jälkeen – sinua on varoitettu.

Näyttelijän avoin kirjoitus on saanut monet hänen faneistaan kyyneliin. Moni myös on avautunut omista kokemuksistaan ja kiittää Van Der Beekiä siitä, että kirjoittaa vaikeasta aiheesta.

– Itken lukiessani tätä, koska tämän sanominen oli niin tarpeellista. Aviomieheni ja minä kärsimme kaksi keskenenoa ja toukokuussa menetimme siamilaiset kaksostyttäremme 16 viikon kohdalla. On järkyttävää menettää lapsi, koska naisena sinusta tuntuu siltä, että se on sinun vikasi, vaikka sinulla ei ollut mitään tekemistä lopputuloksen kanssa. Kiitos, että puit sanoiksi sen, mitä monet eivät voi sanoa.

– Sinä puit sanoiksi meidän tunteemme, josta en itse pysty puhumaan. Kesti muutaman vuoden sen jälkeen, kun pieni enkelimme lähti luotamme, ennen kuin saimme kauniin tyttölapsemme.

– Kiitos, sanoit sen niin hyvin. Kyynelehdin, koska toistuvat keskenmenot ovat olleet osa tarinaani viimeisen kahden vuoden ajan.

– Istun pöytäni ääressä itkien. Tämä oli niin kauniisti kirjoitettu. Olen menettänyt kaksi vauvaani tämän vuoden aikana, poikamme neljän kuukauden ikäisenä ja toisen ennen kuin edes tutustuimme häneen...Tämä oli juuri se, mitä tarvitsin tänään. Kiitos.

Van Der Beekillä on nykyisin viisi lasta. Kuopus syntyi kesällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt