Viihde

Paramore ei enää soita läpimurtohittiään – syynä kappaleen kiistanalaiset sanoitukset

Julkaistu:

Rock-yhtye Paramore ei aio enää soittaa läpimurtohittiään Misery Business keikoillaan, musiikkilehti NME uutisoi. Yhtyeen laulaja Hayley Williams ilmoitti asiasta konsertissa Nashvillessa viime perjantaina.

Ennen kappaleen toistaiseksi viimeistä esitystä Williams kertoi päätöksen taustoista.

– Tämä on valinta, jonka teimme, koska meistä tuntui, että meidän pitäisi tehdä se, meistä tuntui, että oli aika siirtyä siitä eteenpäin ainakin hetkeksi, Williams sanoi.

– Tämä on jokaiselle huonolle päätökselle, joka johdatti meidät tänne, tämä on kaikille niille noloille asioille, joita olemme sanoneet, mutta olemme myöntäneet ne ja kasvaneet.


Misery Business ilmestyi vuonna 2007. Kappaleen sanat kirjoittaessaan Williams oli vain 17-vuotias. Laulaja kertoi viime vuonna Track 7 -julkaisun haastattelussa, että sanat kirjaimellisesti tulivat hänen päiväkirjastaan. Niin myös kiistanalaiset rivit: ”Kun kerran olet h***a, et ole mitään enempää. Olen pahoillani, ettei se koskaan muutu.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka sanoista ei noussut suurempaa kohua kappaleen ilmestymisen aikaan, ovat ne viime vuosina herättäneet ristiriitaisia tunteita. Sanojen takia muun muassa Williamsin feminismistä kiisteltiin.

– Se asia, joka minua ärsytti, Williams aloitti sanoituksia puineesta artikkelista ja jatkoi:

– oli se, että olin jo tehnyt niin paljon itsetutkiskelua siitä, vuosia ennen kuin joku päätti, että ne olivat ongelma. Kun artikkeli alkoi kiertää, minun piti ikään kuin mennä ja toistaa se kaikkien edessä. Minulle oli kuitenkin tärkeää osoittaa nöyryyttä siinä hetkessä. Olin 17-vuotias lapsi, kun kirjoitin lyriikat ja jos voin jollain tapaa näyttää, mitä tarkoittaa kasvaminen, tiedon saaminen ja ”valaistuminen,” se on okei minulle.


Esiintyessään Royal Albert Hallissa viime kesänä Williams päätti olla laulamatta kiistanalaisia sanoja.

Moni fani suri Twitterissä Paramoren päätöstä tiputtaa laulu keikkasetistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt