Viihde

Miss Suomi -finalisti kieltäytyi paljastavista alusvaatekuvista: ”Minun täytyi vetää omat rajani”

Julkaistu:

miss suomi -kisa
Kirkkainta missikruunua tavoitteleva Emilia Anttikoski teki poikkeuksellisen päätöksen ja kieltäytyi kesken kiertueen poseeraamasta paljastavissa alusvaatteissa.
Missifinalistit ovat kautta aikain poseeranneet alusvaatteissa missikiertueen aikana. Tänä vuonna kymmenestä missifinalistista yksi teki kuitenkin poikkeuksellisen päätöksen.

23-vuotias Emilia Anttikoski osallistui muiden missifinalistien kanssa eilen maanantaina alusvaatekuvauksiin Sokos Hotel Presidentissä Helsingin keskustassa.

Pitkä ja vaalea kaunotar yllätti kuvauksissa poikkeuksellisella valinnallaan. Hän kieltäytyi poseeraamasta muiden missien tapaan alusvaatteissa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

– Minulla on sellainen periaate, etten tee alusvaatekuvia, joten sillä mentiin, Anttikoski kertoo IS:lle.


Anttikoski kertoo tehneensä rajanvetonsa selväksi jo keväällä casting-tilaisuudessa. Useita vuosia missikisoja seurannut nuori nainen tiesi, että vähäpukeiset kuvaukset tulevat missikiertueella jossain vaiheessa vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kerroin jo silloin, että minulla on tällainen periaate. Olisi tuntunut epäreilulta sanoa kesken kaiken, etten suostu alusvaatekuviin.

Lopulta Anttikoski ja missitiimi löysivät kompromissin, ja Anttikoski poseerasi eilisissä kuvauksissa yllään kimono ja yöpaita. Hänen mukaansa asiaan suhtauduttiin hienosti.

– Oli ihanaa, että kaikki tulivat tässä asiassa vastaan, ja pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen. Mielipidettäni arvostettiin, ja se tuntui todella hyvältä.

Nuoren naisen periaate juontaa juurensa henkilökohtaisiin arvoihin, joita hän haluaa vaalia.

– En mene alusvaatteissa minnekään julkisesti, joten en halua poseerata kamerallekaan niin. Jos kuva lähtee leviämään nettiin, siellä on iso yleisö.

Mallin töitä ahkerasti tehnyt Anttikoski kertoo kuitenkin suostuvansa mielellään bikinikuviin.

– Bikinikuvia teen siksi, että kuljen rannalla julkisesti bikineissä. Minun täytyi vetää omat rajani tähän asiaan.


Anttikoski on käynyt läpi suuren elämänmuutoksen, sillä muutama vuosi sitten hän laihdutti 20 kiloa. Nykyään Anttikoski on sinut ulkonäkönsä kanssa, ja kertoo olevansa osittain juuri siksi tarkka siitä millaisissa kuvissa hän esiintyy.

– En ole aina ollut itsevarma, mutta tällä hetkellä olen todella sinut itseni kanssa ja arvostan vartaloani. Arvostus liittyy juuri siihen, että mitä haluan vartalollani tehdä. Itsemääräämisoikeus on minulle todella tärkeää näissä asioissa.

Anttikoski kertoo haluavansa näyttää muille misseydestä haaveileville, että alalla voi menestyä täysin omana itsenään.

– Ajattelin, että tämä on arvo siinä missä muutkin. Haluan toimia esimerkkinä siitä, että ei ole pakko tehdä sitä mitä muutkin, vaan omilla arvoillakin voi päästä eteenpäin.


Toisaalta hän myöntää, että periaatteesta kiinni pitäminen ei ole aina helppoa ja päätös jakaa varmasti mielipiteitä.

– Totta kai se on välillä vaikeaa. Toisaalta aina sanotaan, että ole oma itsesi. Ajattelin, että jos se ei onnistu, niin sitten se on tosi sääli.

Turkulaisen mallitoimisto Fashion Teamin listoilla oleva Anttikoski on joutunut kieltäytymään myös työkeikoista, jotka olisivat sisältäneet alusvaatekuvauksia.

– Jos on tällaisia vakaumuksia, niin mallimaailmassa se tuottaa välillä haasteita. Työkeikkoja menee varmasti ohi siksi, etten tee sitä. Minulla työtä tärkeämpää on pysyä uskollisena itselleni.


Kuvauspaikka: Sokos Hotel Presidentti. Alusvaatteet: Change. Korut: Glitter. Kengät: Daddy’s Girl. Hiukset: Maija Kaunisto / Salon Bella Pelo. Hiustuotteet: Bellando.fi. Meikki: Iris Ojalammi. Rusketus: Vita Liberata.

Ota kantaa

Ovatko alusvaatteet paljastavampia kuin nykyajan bikinit?

Kyllä! 37% Ei! 63%
Ääniä yhteensä 20613

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt