Viihde

Mikko Alatalo lopettaa levytysuransa: ”Tämä on viimeinen levyni”

Julkaistu: , Päivitetty:

Mikko Alatalo, 67, julkaisee tällä viikolla uuden levyn, jonka sanoo jäävän viimeisekseen. Laulaminen ei silti lopu.
– Eihän cd-levyjen tekeminen enää yksinkertaisesti kannata – eihän cd-levyjä myydä kohta enää missään, Mikko Alatalo sanoo.

Tiistaina julkaistava Viimeinen juna on tupla-albumi, jonka ensimmäinen levy sisältää uusia lauluja ja toinen koosteen hänen pidetyimmistä kappaleistaan yli 40-vuotisen uran ajalta. Näillä näkymin albumi jää Alatalon viimeiseksi – hän myös julkaisee levyn itse, oman levymerkkinsä kautta.

Alatalo on pitkän linjan suosikkilaulaja, ennätykselliset neljä kertaa Syksyn sävelen voittanut kuplettien tulkki, mutta myös suomirockin veteraaneja ja iskelmissään muuttuvan maan kansalaisten tuntoja koskettavasti ikuistanut sanoittaja. Läpimurtohitti Maalaispoika oon (1974) ja Lauluja Siirtomaa-Suomesta -trilogia (1978–82) olivat lauluja samasta kaupungistuvasta Suomesta kuin uuden monet kappaleet.

– Minulle on sanottu, että mikä hulluus sai miehen tekemään muuta kuin Syksyn sävel -kupletteja? Miksi en vain keskittynyt rahastamaan tuolloin 1970-luvun lopussa? Mutta sain siitä paljon, että tein monenlaista, esimerkiksi tuon trilogian tekeminen oli hyvin antoisaa, hän muistelee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka keikoilla Alatalo tavoittaa lauluilleen kuulijoita edelleen kautta maan, häntä ei kuulu maan aktiivisille kuluttajille suunnatuilla hittiradiokanavilla.

Syy on siinä, että uusien laulujen pääasiallinen kohderyhmä ovat suuriin ikäluokkiin kuuluvan laulajan aikalaiset.

Kuka muu muka laulaa maaseudun tyhjenemisestä, jota sotien jälkeen syntynyt sukupolvi on todistanut nuoruudestaan lähtien?

Tai ottaa laulun aiheeksi kypsän rakkauden, pitkän ihmissuhteen kumppanuuden ja ystävyyden?

Alatalo on aina laulanut asioista, joita pitää tärkeinä.

Lue Mikko Alatalon haastattelu kokonaisuudessaan maanantain Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt