Klaus Härön Tuntematon mestari -elokuva sai hienon vastaanoton Toronton filmifestivaaleilla: ”Erittäin iso tapahtuma urallani” - Viihde - Ilta-Sanomat

Klaus Härön Tuntematon mestari -elokuva sai hienon vastaanoton Toronton filmifestivaaleilla: ”Erittäin iso tapahtuma urallani”

Palkittu elokuvaohjaaja Klaus Härö on parhaillaan Torontossa.

Anna Heinämaa (käsikirjoittaja), Klaus Härö, Kaarle Aho ja Kai Nordberg­

9.9.2018 14:34

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Tuntematon mestari -elokuva sai maailman ensi-iltansa Toronton Filmifestivaaleilla lauantai-iltana. Teatteri oli täynnä ja elokuva sai loistavan vastaanoton.

– Klaus Häröllä on vahva kansainvälinen nimi Pohjois-Amerikassa ja hänen elokuvansa ovat erittäin suosittuja täällä päin maailmaa, tuottaja Kai Nordberg kehuu.

Lehdet ovat Kanadassa jo julkaisseet ensimmäisiä arvioita elokuvasta, ja ne ovat olleet erittäin hyviä. Nordberg kertoo, että Cinevue-lehti antaa elokuvalle neljä tähteä. Kriitikko Christopher Machell luonnehtii elokuvaa syvästi liikuttavaksi ja hämmästyttävän hienosti kuvatuksi tarinaksi ihmiselämän merkityksestä sen lähestyessä loppuaan.

– Jännitin vastaanottoa valtavasti. Olen ollut täällä viimeksi 12 vuotta sitten, joten tämä on erittäin iso tapahtuma urallani, Klaus Härö sanoo.

Härö kertoo, että Torontosta matka jatkuu muun muassa San Diegon Cinema Societyyn, sillä Tuntematon mestari on valittu Contemporary World Cinema -kategoriaan. Suomessa elokuva tulee ensi-iltaan 4. tammikuuta 2019.

Tuntematon mestari kertoo ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Suuremmat ja nuoremmat taidekauppiaat sekä huutokaupat ovat ajaneet hänen ohitseen ja mies on alistumassa kohtaloonsa. Sitten taidekauppias näkee sattumalta taidehuutokaupassa taulun, jonka uskoo olevan lähtöhintaansa huomattavasti arvokkaampi. Hän päättääkin lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen hyvät eläkerahat. Anna Heinämaan käsikirjoittamassa tarinassa näyttelevät muun muassa Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka.

Klaus Härön edellinen elokuva, Miekkailija, muistetaan sekin edelleen hyvin. Miekkailija nousi Golden Globe -ehdokkaaksi ja elokuva pääsi myös Oscareiden Short-listalle. Miekkailija onkin ainoa suomalainen pitkä elokuva, joka on menestynyt molemmissa suurissa Hollywoodin palkintogaaloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?