Viihde

Prinssi Philipin ja Dianan kirjeenvaihto julki: tarjoutui miniänsä avioliittoneuvojaksi – ilmoitti samalla, ettei hyväksyisi uutta rakastajaa

Julkaistu:

Prinssi Charlesin ja Dianan ero 26 vuotta oli suuri skandaali.
Mirror kertoo prinssi Philipin kirjoittaneen prinsessa Dianalle vuonna 1992 kirjeen, jossa hän ja kuningatar paheksuivat poikansa rakkauselämää. He kutsuivat kirjeessä prinssi Charlesia typeräksi, koska tämä riskeerasi asemansa Camillan takia.

Avioerosotkussa prinssi Philip asettui miniänsä puolelle ja kertoi suorasanaisesti, mitä hän ajatteli poikansa eroaikeista ”koko kansan prinsessasta”.

– Emme koskaan edes kuvitelleet, että hän jättäisi sinut Camillan takia, prinssi Philip kirjoitti kirjeessään, jonka hän oli allekirjoittanut kutsuen itseään tuttavallisesti isäksi.

– Kukaan järkevä ei tekisi niin. Sellainen asia ei tullut edes mieleemme.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samaisessa kirjeessä prinssi Philip osoitti sympatiansa ja tukensa Dianalle ja tarjoutui jopa sovittelijaksi puolisoiden kiistoihin.

– Voin vain toistaa, mitä sanoin ennenkin: jos minua pyydetään, teen kaikkeni auttaakseni sinua ja Charlesia kykyjeni rajoissa.

– Olen toki valmis myöntämään, ettei minulla ole taitoja toimia avioliittoneuvojana.


Dianan yksityissihteerinä tuolloin toiminut Patrick Jephson kertoo, että prinssi Philipin tuki oli Dianalle erittäin tärkeää.

Vaikka Philip tukikin Dianaa, hän teki myös selväksi, ettei hyväksyisi minkäänlaisia romansseja tämän tai poikansa taholta.

– Ei käy päinsä, että kummallakaan teistä on rakastajia, prinssi kirjoitti.

Philip myös muistutti, että Diana oli osasyyllinen avioeroonsa.

– Voitko rehellisesti tutkia sydäntäsi ja sanoa, että Charlesin suhteella Camillaan ei ole mitään tekemistä oman käytöksesi kanssa? hän kysyi.

Yksityiskohdat Charlesin ja Dianan karikkoisesta liitosta putkahtivat julkisuuteen ensimmäisen kerran samoihin aikoihin, kun prinssi Philip lähetti kirjeensä.

Samana vuonna prinssi Andrew ja Sarah Ferguson erosivat ja vain muutamaa kuukautta myöhemmin Fergie kuvattiin amerikkalaisen John Bryanin kanssa.

Eipä aikaakaan, kun myös prinsessa Anne ilmoitti eroavansa Mark Phillipsistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt