Matti Nykänen loukkaantui musiikkivideon kuvauksissa vesisuksilla – katso video tilanteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen loukkaantui musiikkivideon kuvauksissa vesisuksilla – katso video tilanteesta

Matti Nykäsen takareisi loukkaantui vesihiihto-onnettomuudessa.

8.9.2018 16:09

Mäkihyppylegenda Matti Nykäselle ollaan parhaillaan räätälöimässä uutta musiikkia. Tarinan takaa löytyy vantaalainen pop- ja hiphop-musiikkiin erikoistunut bändi nimeltään Yksi totuus, jonka aloitteesta Nykänen päätyi bändin uuden kappaleen keulahahmoksi. Biisi kulkee nimellä Suomi, ja se on tekijöidensä mukaan sekoitus räppiä ja poppia.

– Tykkään aivan hemmetisti tästä uudesta biisistä. Sitä on kiva laulaa, koska siinä saa vetää tunteella. Olen jokseenkin vakuuttunut, että ihmiset tulevat soittamaan biisiä paljon varsinkin silloin, kun he haluavat korostaa suomalaisuuttaan – vaikka lätkän MM-kisojen yhteydessä, Nykänen sanoi IS:lle lauantaina.

Perjantaina Nykänen ja Yksi totuus -bändin jäsenet nähtiin Jyväskylässä, jossa he olivat kuvaamassa videomateriaalia uutta biisiään varten. Nykäsen lautasella oli esimerkiksi vesisuksilla hiihtämistä, mutta se projekti päättyi ennen kuin ehti edes kunnolla alkaa. Ensimmäisen vedon kiihdytysvaiheessa Nykäsen toinen suksi taittui taaksepäin, otti vedestä voimakkaan kimmokkeen ja sattui ikävästi takareiteen.

– Nyt on sitten takareisi paskana, ei mahda mitään. Siihen sattuu hemmetisti, enkä pysty kävelemään kunnolla. Voi veljet sentään, Jyväskylästä tavoitettu Nykänen, 55, harmitteli.

Nelinkertainen olympiavoittaja oli kertomansa mukaan ottanut aamulla särkylääkkeitä kipuihinsa, mutta niiden tehon hälvettyä iltapäivään mennessä hän oli siirtymässä muihin tuotteisiin.

– Otin jo tuossa muutaman kaljan iltapäivän aluksi, ja saatan kyllä ottaa vielä jokusen lisääkin. Sanotaan vaikka niin, että eipähän ainakaan tunnu särkyä kintussa, hän sanoi ja hymähteli jatkeeksi.

Lauantai-iltana Nykäsellä odotti keikka Suonenjoella, jonne hän oli bändikavereidensa kyydissä matkaamassa.

– Onneksi lauluääni pelaa. Jalkavamma ei estä keikkailua mitenkään, hän alleviivasi.

– Ja onneksi saatiin muutoin videokuvaukset eilen hienosti pakettiin. Uudesta biisistä tulee mainio paketti.

Yksi totuus -duon tekijämiehet Gert Kaasik ja Rasmus Hauta-aho ovat julkaisseet yhteensä kahdeksan pop- ja hiphop-sävytteistä kappaletta, jotka kaikki ovat myyneet kultaa. Parhaillaan bändi rakentaa ensimmäistä pitkäsoittoaan – Hauta-aho säveltää ja tuottaa, Kaasik vastaa muun muassa sanoittamisesta. Virolaislähtöinen, Suomessa käytännössä koko ikänsä asunut Kaasik on innoissaan yhteistyöstä Nykäsen kanssa.

– Alkuun haluan korostaa, että Suomi-biisi on kunnianosoitus suomalaisuudelle, eikä sillä missään nimessä ole nationalistista ulottuvuutta. Halusimme tehdä Suomesta kertovan biisin, ja koska meillä ei Rasmuksen kanssa ollut tarpeeksi uskottavuutta kertosäkeen laulamiseen, käänsimme katseet ulkopuolellemme, Kaasik selvitti perjantaina.

– Päädyimme Mattiin, koska on olemassa vain yksi Matti. Hänellä, jos kenellä, on tarpeeksi isot kivet Suomesta laulamiseen. Hän on nähnyt ja kokenut niin huimasti.

Suomi-biisi julkaistaan näillä näkymin loka-marraskuun vaihteen tienoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?