Viihde

Monacon ruhtinas Albert avoimena perhe-elämästään IS:lle: eräs arkinen hetki kaksosten kanssa on hänelle erityisen tärkeä

Julkaistu:

erikoishaastattelu
Ruhtinas Albert kertoo IS:n erikoishaastattelussa perhe-elämästään.
Monacon ruhtinas Albert II vieraili alkuviikosta Oulussa, jossa hän osallistui UArctic Congress 2018 -tapahtumaan.

Suomen-vierailuaan edeltävä ruhtinaan viikonlopun ohjelmaan oli kuulunut muun muassa perheen kanssa tehty jokavuotinen puutarharetki. Albert, 60, kävi ruhtinattarensa Charlenen, 40, sekä joulukuussa neljä vuotta täyttävien kaksosten, prinsessa Gabriellan ja prinssi Jacquesin kanssa, kesäretkellä prinsessa Antoinetten puistossa.

Ruhtinas sanookin yrittävänsä viettää mahdollisimman paljon aikaa perheensä kanssa, kiireistään huolimatta.

– Kuka tahansa mies tuntisi ylpeyttä siitä, että hänellä on rakastava vaimo ja ihanat lapset, ruhtinas sanoo istuessaan hotellisviittinsä nahkasohvalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Albert kertoo heidän lähteneen puutarharetken jälkeen perheen suurelle maatilalle.

– Leikimme lasten kanssa, uimme paljon ja vietimme aikaa luonnossa, Albert paljastaa.


Sympaattinen ruhtinas kertoo vielä, että lapsilla on hyvä luonne ja että isyyden sekä ruhtinaan työn yhdistäminen on aika ajoin haastavaa.

– Kun he olivat vauvoja, he olivat tietysti enemmän äidin kanssa. He ovat nyt sen ikäisiä, että kaipaavat isää ja minä haluan olla heidän kanssaan. On kuitenkin päiviä, kun en näe heitä kuin aamulla ja sitten vasta illalla, Albert harmittelee hieman.

– Pyrin kuitenkin aina lukemaan heille iltasadun. He ovat myös innokkaita laulamaan, joten molemmat laulavat usein sydämensä innolla, ruhtinas naurahtaa.

Perhe-elämä ja lapset muuttavat varmasti ihmistä, myös ruhtinasta.

– Perhe-elämä muuttaa kaikkia ja se on muutos, joka on hyväksyttävä. Perheen eteen tulee tehdä töitä. Minusta perhe on tehnyt täydellisen ihanalla tavalla, hän huomauttaa.

– Perhe-elämä tuntuu hyvältä. Se on hyvä vastakohta kiireiselle elämälleni ja haluankin nykyään olla iltaisin enemmän kotona kuin ulkona eri tilaisuuksissa, Albert pyörittelee.
Suomeen ruhtinas Albert saapuu aina mielellään. Hän on käynyt maassamme usein – niin virallisesti kuin yksityisesti.

– Tämä visiitti on seitsemäs vierailuni Suomessa. Olimme 2007 Charlenen kanssa uutenavuotena Rukalla, sillä monacolaisella ystävälläni on siellä huvila, hän paljastaa.

Albert kertoo heidän hiihtäneen ja ajelleen moottorikelkoilla.

– Hiihtäessäni kaaduin kyljelleni, koska latu oli niin jäinen, Albert muistelee nauraen.

Suomalaisista Albertilla ei ole kuin hyvää sanottavaa.

– Suomi on upea maa ja suomalaiset hienoja, ahkeria ja aitoja ihmisiä. Suomalaiset ovat suorapuheisia ja heillä on iso sydän, hän kehuu.

Albertilla on myös paljon suomalaisia ystäviä. Hän tuntee monia rallikuskeja, mutta varsinkin kaksinkertainen F1:n maailmanmestari Mika Häkkinen on ruhtinaan läheinen ystävä.

– Olen urheilullinen ja pyöräilemme Mikan kanssa usein. Hän osallistuu myös hyväntekeväisyystapahtumiin kuten Valtteri Bottaskin, Albert kertoo.

Albert täsmentää vielä, että Bottas on osallistunut kiitettävästi ruhtinatar Charlenen hyväntekeväisyysjärjestön tilaisuuksiin.

Myös F1-maailmanmestari Keke Rosberg on Albertin hyvä tuttava.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt