Viihde

Hugo Häkkisen, 17, postiluukusta kolahti kutsuntakirje – Suomi ja armeija kutsuvat Monacossa kasvanutta nuorukaista: ”Kuulostaa rankalta”

Julkaistu:

intti
Hugo Häkkiselle on kolahtanut postiluukusta kirje Suomen armeijan kutsuntoihin.
Mika ja Erja Häkkisen poika Hugo nähtiin viime viikonloppuna Suomessa, kun hän esiintyi äitinsä ja Aina-siskonsa kanssa Gloria Fashion Show’ssa näytösmallina.

17-vuotias Hugo on tehnyt mallinhommia ennenkin, sillä kesällä 2017 mallitoimisto bongasi pitkänhuiskean nuorenmiehen Milanon kadulta. Hugo kävi koekuvauksissa, jotka onnistuivat hyvin, mutta ura huippumallina on toistaiseksi jäissä. Viimeisen vuoden lukiolainen haluaa panostaa opintoihinsa.

– En voi kauheasti tehdä mitään trippejä, siis matkoja, Hugo tuumaa.


Joulukuussa Hugo juhlii 18-vuotissyntymäpäiviään. Täysi-ikäisyys tuo elämään paitsi vastuuta, myös valintoja. Postiluukusta tipahti jo kirje Suomen armeijan kutsuntoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Armeija kuulostaa vaikealta ja rankalta, mutta mielenkiintoiselta, hän summaa.

– Sitä on vihdoin aikuinen, joten täytyy myös käyttäytyä aikuisten tavoin, Hugo lisää englanniksi ja saa siskonsa ja äitinsä nauramaan.

Varusmiespalveluksen Hugo aikoo suorittaa välivuotenaan, ennen yliopisto-opintoja. Palvelusaikaa seuraisi ainakin väliaikainen muutto Suomeen. Hugo ja Aina kertovat pitävänsä Suomen väljemmästä ilmapiiristä.

– Suomi tuntuu vapauttavalta, ja on totta kai aina mukavaa nähdä sukulaisia, nuoret pohtivat.


Hugo ja Aina käyvät Monacossa kansainvälistä koulua ja opiskelevat englanniksi. Hugo ei ole vielä aivan varma siitä, mitä haluaa opiskella lukion jälkeen, mutta Monacoon hän ei ole ajatellut jäädä. Tällä hetkellä Milano tai Pariisi tuntuvat miehenalun mielestä hyviltä opiskelukaupungeilta.

– Viimeiset kaksi vuotta olen ollut kiinnostunut suunnittelusta, graphic tai interior designista, hän sanoo pujotellen sulavasti englannin ja suomen kielen välillä.

– Ehkä jopa muotisuunnittelusta tai muotibisneksestä, en ole varma.

Huippumallin työ ei oikeastaan ole edes Hugon ensisijainen unelma-ammatti, vaikka työ muodin parissa kiinnostaakin.

– Tällä hetkellä tuntuu, että voisin tehdä sitä enemmänkin for the fun tai on the side, hän selvittää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt