Viihde

Muistatko entisen Salkkarit-tähti Saija-Reetan? Hyppää nyt Jenni Haukion saappaisiin teatterilavalla: ”Hän on aika haastava”

Julkaistu:

teatteri
Saija-Reetta Kotirinta sanoo, että tietystä syystä roolissa on haastetta.
Linnan juhlat on Suomen katsotuin tv-spektaakkeli. 2,5 miljoonaa sohvaperunaa tuijottaa sitä joka vuosi. Nyt Tampereen Komediateatteri tuo Linnan juhlat näyttämölle.

– Linnan juhlissa minua kiinnostaa eniten se 15 sekunnin julkisuus. Sen verran kestää matka, jonka ihminen kävelee valtiosalin ovelta kättelemään presidenttiparia, ja poistuu salamavalojen välkehtiessä ruokasaliin. Palkintona on maksimaalinen julkisuus, minkä tässä maassa voi kävelemällä saavuttaa. Tai sitten kukaan ei huomaa mitään, sanoo teoksen kirjoittaja ja ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Sauli Niinistön roolissa on Tuukka Huttunen, jonka muuntautumiskyvystä saadaan hyvä näyte, kun hän näyttelee yksin Väinö Linnaa sekä kaikkia Tuntemattoman sotilaan hahmoja näytelmässä Päämäärä Tuntematon. Jenni Haukion roolissa nähdään puolestaan Saija-Reetta Kotirinta. Hänet muistetaan esimerkiksi Salatut elämät -sarjasta sekä paranormaaleja ilmiöitä tutkivan Piiri-sarjan juontajana.

– Jukka Puotila kävi meitä koutsaamassa. Kun kovan luokan ammattilainen on tehnyt sen työn ja etsinyt ilmeiset jutut, on helpompi napata sieltä, Tuukka Huttunen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen katsellut joitain Niinistön haastatteluja, mutta en ole tuntikausia istunut ja katsonut. Kun olen löytänyt jotain, että tuossa se on, sitä rupee toistamaan ja laajentamaan, Huttunen sanoo.


Sauli Niinistön puhetavassa on piirteitä, joihin imitaattori voi tarttua. Tässä suhteessa Jenni Haukio lienee hankalampi tapaus.

– Jenni on aika haastava, koska hän on sellainen kiva ja normaali ihminen. En ole löytänyt hänestä mitään outoa. Hänellä ei ole maneereita, joihin voisi tarttua, Saija-Reetta Kotirinta sanoo.

Todennäköisesti presidenttiparille lähtee teatterista kutsu johonkin esitykseen. Maan ykköspariskuntaa ei näytelmässä pilkata.

– Uskallamme katsoa heitä silmiin esityksen jälkeen, kun he tulevat kiittämään, sanoo ohjaaja Parkkinen.

– Emme tee mitään sellaista, mitä ei voitaisi esittää, jos presidenttiparikin katsomoon tulisi, sanoo Tuukka Huttunen.

Mahtaisiko presidenttiparilta irrota naurut?

– Kyllä he vaikuttavat hyvin huumorintajuisilta ihmisiltä. Joku on sanonut, että imitaatio on suurimpia kunnianosoituksia mitä ihminen voi saada, Huttunen sanoo.

Mahdollista on, että Lennu-koira varastaa show’n. Hänen rooliaan on hieman siistitty. Poikakoirille tyypillinen nylkytys on jätetty pois.

– Jos Lennu tulee katsomaan, ei Lennukaan mieltään pahoita, sanoo ohjaaja.


Saija-Reetta Kotirinta tuli takavuosina tutuksi Inka Haapalan roolista Salatuissa elämissä. Joku vuosi sitten hän päätyi koulun penkille.

– Opinnot on hyvällä mallilla. Kolmas vuosi alkaa. Saatan ensi keväänä valmistua tuottajaksi, jos ei tule hidastuksia.

Sare-nimellä Kotirinta on esiintynyt myös laulajana. Miten lauluhommat nykyään?

– Tässähän Porilaisten marssia lauletaan. Tämä on suorastaan musikaali, Sare sanoo Linnan juhlista.


Näytelmässä on satakunta roolia, ja kaikki tehdään neljän komeljanttarin voimin. Näyttämön takana käy melkoinen kuhina, kun kukin hoitaa 25 roolia.

– Minä olen saanut parhaat miesroolit, mistä pojat on katkeria, sanoo Kaisa Hela.

– Suosikkihenkilö omista rooleistani on Martti Ahtisaari.

Teos esittelee oikeiden Linnan juhlien kauneimmat ja kaameimmat puvut sekä karmeimmat mokat.

– Sare saa kaikki kauneimmat iltapuvut ja minä tulen joissain karmivissa. Se on vain hauskaa, Kaisa Hela sanoo.

Aina ei voi saada kaikkea mitä haluaa. Tuukka Huttusen rooliksi oli muun ohessa määrätty Jonna Tervomaan nännit. Oikeiden Linnan juhlien suuren kohun sai lopulta tulkittavakseen Jere Riihinen, joka nähdään myös Lennun roolissa.

– Minä olen Jonna Tervomaa. Ja sen nännit, Jere Riihinen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt