Viihde

Tyttäret kehottivat Wilma Schlizewskiä, 60, liittymään Tinderiin – haluaa löytää rakkauden muuta kautta: ”Mies saa olla parikymmentä vuotta nuorempi”

Julkaistu:

juhlavuosi
60-vuotias Wilma Schlizewski ei ole luopunut toivosta löytää uutta parisuhdetta.
Yrittäjänä toimivalla Wilma Schlizewskilla on menossa juhlavuosi. Toukokuussa tuli täyteen 60 vuotta, ja sitä energinen nainen juhlii koko kuluvan vuoden monin eri tavoin.

Koko kansan tutuksi Wilma pamahti 1980-luvun alussa televisiosta. Sen jälkeen hänelle on kertynyt laaja-alaisesti kokemusta monelta alalta.

Saavutettuaan menestystä ja titteleitä jossain hommassa energinen nainen on yleensä lähtenyt kokeilemaan jotain muuta. Wilmalla on tapana tehdä asioita omalla persoonallisella tavallaan. Niinpä myös syntymäpäiväjuhlinta poikkeaa perinteisimmästä.

– Nyt on meneillään varsinainen juhlavuosi. Minulla on niin paljon erilaisia ystäviä, että ajatuksena on juhlia 60 kertaa eri ihmisten kanssa mieluummin kuin yhden kerran kaikkien kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päättymässä oleva kesä on tuntunut samalta kuin aikanaan Wilman täyttäessä 18 vuotta ja muuttaessa maalta Helsinkiin.

– En tiedä, nukuinko sinä kesänä minuuttiakaan. Tuntui kuin varsa olisi laskettu ensimmäistä kertaa laitumelle. Silti tämä on ollut elämässäni ehkä hulluin kesä ikinä.


Schlizewski ei ole luopunut toivosta löytää uutta parisuhdetta.

Tyttäret ovat kannustaneet liittymään Tinderiin. Wilman mielestä Tinder voi toimia nuoremmilla, mutta ei enää kuusikymppisellä naisella.

– Jos joku siellä etsisi tosissaan tämän ikäistä naista, niin hakija olisi todennäköisesti vailla omaishoitajaa. Minua kiinnostavat edelleen elämässä kiinni olevat. Mies saa olla minua parikymmentä vuotta nuorempi, jotta energiatasot kohtaavat.

Wilma ei odota miehen olevan tietynlainen, vaikka hänen entisissä miehissään onkin parikin mallina toiminutta.

– Minulla tulee heti norsusyndrooma, jos miehellä on minua pienempi käsi ja kengännumero. Sellaisesta tulee vähän kummallinen olo, mutta muuten ei ole ulkonäöllisiä odotuksia. Arvostan itsensä kunnossa pitämistä, mutta ainoa todellinen vaatimus on hauskuus.

 

”Mies saa olla minua parikymmentä vuotta nuorempi, jotta energiatasot kohtaavat.”

Somekuvioiden sijasta Wilma haluaa tavata kivoja heppuja oikeassa elämässä. Onneksi työ tarjoaa siihen oivan tilaisuuden.

– Baarissa ja kaupassa lappaa väkeä koko ajan.

Wilmalla on tatuointiliike Helsingissä, mutta suurin osa ajasta kuluu Tallinnassa omaa yritystä pyörittämässä. Shit and Stuff -liikkeestä löytyy kaikkea mahdollista uutta ja vanhaa tavaraa.

– Myyn vain kaikkea sellaista, josta itsekin pidän.

Samassa tilassa on myös kahvila kesäterasseineen ja tatuointiliike.

Tatuointiliikkeen asiakaskunnassa on paikallisten lisäksi paljon erimaalaisia turisteja.

– Turisteista suuri osa on Venäjältä ja nimenomaan Moskovasta, minulla tuntuu olevan siellä hyvä maine. Suomalaisia on yllättävän vähän, vaikka Tallinnassa voin tehdä samat tatuoinnit alv-verotuksen erojen takia paljon halvemmalla kuin Helsingissä.


Pyöreistä vuosista vaikeimmilta täyttää ovat tuntuneet nelikymppiset.

– Aloin oireilla 38-vuotiaana. Päässä pyöri, että tätäkö tämä elämä nyt sitten on hautaan asti. Olin markkinointijohtajana Helsingin Kaupunginteatterissa. Repäisin itseni irti niistä kuvioista ja lähdin tatuointioppilaaksi.

Vielä tänäkään päivänä Wilma ei tiedä, miksi juuri tatuoijaksi, mutta sitä hän tekee edelleen. Muutama vuosi sitten kuusikymppisten lähestyessä hän päätti tehdä seuraavan repäisynsä: opetella uuden kielen ja kulttuurin muuttamalla Tallinnaan ja aloittamalla siellä yrittäjänä.

– Olen hirveän tyytyväinen, että uskalsin lähteä. Tallinna on sopivan lähellä, koska en halunnut kauas lapsista. Tallinnassa on paljon tuttua, mutta myös uutta opeteltavaa.

Wilma on lähtenyt aina herkästi ajamaan heikompien asiaa.

– Jos jollain porukalla ei ole voimaa tai osaamista, en säästele energiaani. Minulla on vahva oikeudenmukaisuuden tarve, Wilma perustelee.

Hän toteuttaa sitä tällä hetkellä muun muassa toimimalla ihmisoikeuksien puolesta virolaisessa Pride-kulttuurissa.

– Putinin Venäjällä ei ole yhtään homoa eikä lainkaan aidsia. Tai korkeintaan aidsia on turisteilla. Pikkuisen samaa ajattelua on Eestissä, mutta taistelemme nyt suvaitsevaisuuden puolesta.


Schlizewski muutti aikoinaan Kuusankoskelta Helsinkiin ja otti nopeasti paikkansa pääkaupungissa. Samoin on nyt käymässä Tallinnassa.

– Minua on ehditty pyytää ehdolle kaupunginvaltuustoon. Haluan kuitenkin ensin oppia kielen niin hyvin, että pystyn väittelemään kunnolla. Minua kiinnostaa kunnallispolitiikka kuten Suomessakin, kun kuuluin Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Suorasukainen Wilma tuntuu olevan monille keski-ikäisille naisille roolimalli.

– Minulle uskoudutaan hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Kuulen usein, että itselle toivotaan edes osaa samasta rohkeudesta, jolla olen tehnyt omassa elämässäni valintoja. Minulta odotetaan kannustuksen sanoja, Wilma on huomannut.

Mielellään hän niitä tarjoaakin, mutta silti jokaisen on löydettävä omasta itsestään rohkeus tehdä muutoksia.

– Jos tarjoan inspiraatiota, niin oikein hyvä, Wilma tuumii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt