Baarimikon käytös sai Janne Naakan, 24, järkyttymään – haukkui neidiksi ja kommentoi ulkonäköä: ”Hän halusi häpäistä minut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Baarimikon käytös sai Janne Naakan, 24, järkyttymään – haukkui neidiksi ja kommentoi ulkonäköä: ”Hän halusi häpäistä minut”

Janne Naakka eli Naag kertoo Instagramissa ravintolassa sattuneesta välikohtauksesta.

Julkaistu: 6.9.2018 21:15

Suosittu somepersoona Janne Naakka kertoo Instagramissa saaneensa kuulla kommentteja ulkonäöstään kesken baari-iltansa.

Suosittu somepersoona, YouTube-tähti ja bloggaaja Janne Naakka kertoo Instagram-tilillään ravintolassa kokemastaan ikävästä tilanteesta. Naag-nimellä tunnettu 24-vuotias Naakka kertoo pitkässä kirjoituksessaan, kuinka hän meni naispuolisten ystäviensä kanssa viettämään iltaa oululaiseen ravintolaan.

Ilta sai Naakan mukaan pian ikävän käänteen, kun ravintolan baarimikko kutsui häntä neidiksi.

– Sisään tullessa lähes tyhjään baariin otimme punaviinit, jonka yhteydessä baarimikko tarkasti henkkarini. Myöhemmin menimme tiskille tilaamaan ruokaa ja sama baarimikko kysyi meiltä: ”Mitäs neideille sais olla?”, Naakka kertoo Instagramissa.

– Hämmennyimme kaikki, sillä baarimikko neiditteli meitä selvästi loukatakseen minua. Kysyin häneltä, että ”Miten niin neideille?”. Baarimikko vastasi: ”Jos on noin paljon meikkiä niin eikö silloin saa neiditellä?”, hän jatkaa.

Naakan mukaan he olivat ystäviensä kanssa ”sanattomia ja järkyttyneitä”, sillä hänen henkilöllisyystodistuksestaan käy ilmi, että hän on mies. Naakan mukaan hänellä oli ravintolailtana saman verran meikkiä, kun hänen torstaina Instagramissa julkaisemassa kuvassa.

– Kyseessä ei ollut inhimillinen erehdys vaan baarimikko tarkoituksellisesti halusi häpäistä minut muiden edessä.

Naakka kertoo, että hän on myös itse työskennellyt aiemmin asiakaspalveluammatissa, ja kokee siksi erityisen vaikeaksi ymmärtää baarimikon käytöstä. Hänen mukaansa asiakaspalvelijan ei tule kommentoida asiakkaiden ulkonäköä tai meikin määrää. Naakka myös korostaa, ettei työntekijä töissä ollessaan edusta omia arvojaan, vaan edustamansa yrityksen arvoja.

Oulusta kotoisin oleva Naakka ihmettelee, hyväksyykö ravintola todella toiminnan, joka hänen mukaansa syrjii seksuaalivähemmistöjä.

– En olisi uskonut, että vielä aikuisiällä kuulisin neidittelyä, saati sitten asiakaspalvelu tilanteessa ravintolassa.

Naakan kirjoituksessaan mainitsema oululainen Cafe Rooster -ravintola on vastannut sometähden Instagram-julkaisuun. Ravintolan mukaan tilanne on käyty läpi Naakkaa palvelleen baarimikon kanssa ja tämä on äärimmäisen pahoillaan käytöksestään.

– Tämä tapaus ei kuvaa mitenkään yrityksemme tai työntekijöidemme arvoja. Olemme olleet aina suvaitsevia kaikkia ihmisiä kohtaan, niin asiakkaina kuin työntekijöiden rekrytoinneissa. Olemmekin erittäin harmissamme, että tämmöinen vääristynyt kuva toiminnastamme tai arvoistamme on nyt yhden tapauksen vuoksi syntynyt.

Cafe Roosterin ravintolapäällikkö Riikka Loukasvuori vahvistaa IS:lle, että tapauksesta on keskusteltu perusteellisesti Naakkaa palvelleen baarimikon kanssa.

– Kyseinen työntekijä on saanut tapauksesta asianmukaiset nuhteet. Jannelta on pyydetty tilannetta anteeksi. Tällaiset tapahtumat eivät ole missään nimessä hyväksyttäviä, Loukasvuori kertoo.

– Baarimikko on todella pahoillaan tästä tilanteesta. Asiat on käyty hänen kanssaan läpi perusteellisesti.

Loukasvuori korostaa, että Cafe Rooster kohtelee kaikkia asiakkaittaan tasavertaisena eikä suvaitse minkäänlaista syrjivää käytöstä ravintolansa työntekijöiltä.

– Meillä suhtaudutaan kaikkiin asiakkaisiin ja ihmisiin täysin tasavertaisesti, hän alleviivaa.

Loukasvuoren mukaan on tärkeää, että asia tuli ilmi ja siihen pystyttiin puuttumaan. Hän kertoo, että tilanne on saatu sovittua Naakan kanssa.

Naakan julkaisema kirjoitus on herättänyt runsaasti keskustelua hänen Instagram-tilillään. Sometähdellä on Instagramissa noin 117 000 seuraajaa ja kirjoitukseen on tulvinut muutamassa tunnissa reilusti yli sata kommenttia ja tuhansia tykkäyksiä. Naakan fanit ovat olleet järkyttyneitä hänen saamastaan kohtelusta.

Janne Naakka julkaisee Instagramissa ja YouTubessa lifestyle-sisältöä ja pitää lisäksi suosittua Naag-blogia. Naakka tunnetaan etenkin muotia ja meikkejä käsittelevistä julkaisuista.

Vuonna 2016 Naakka valittiin Elle Style Awards -gaalassa vuoden miespukeutujaksi. Hän on ollut ehdolla myös lukuisien muiden blogi- ja YouTube-palkintojen saajaksi. Hän on ollut ehdolla myös QX Awards -gaalassa Vuoden homoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?